Reklama

Reklama

Dokonalý voják

  • USA The Shadow Effect (více)
Trailer 1

Recenze (32)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dokonale "béčkové" déja vu. Režijní duo Obin Olson/Amariah Olson patrně žije v nějakém izolovaném vesmíru. Jak jinak si vysvětlit, že se k nim nedonesly zprávy o existenci filmů Univerzální voják, Osudový dotek a desítek dalších, které bezostyšně zkopírovali do svého filmu. A výsledek je sice akční a má to spád i kvalitní herecký doprovod, jenže příběh moc inteligence nepobral a akční scény svojí kvalitou rozhodně neuchvátí. Druhou možností, tou pravděpodobnější, bylo, že režijní dvojka si už delší dobu přála natočit kvalitní film, v němž smíchá to nejlepší ze všech stávajících akčních/scifi filmů. A výsledek bude super. Výsledek vůbec není super. Když odhlédneme od absence jakékoliv originality, je zde pořád tak trochu směšná story o maníkovi, který má násilné sny, které se povážlivě mísí s realitou. Jeho akční "výlety" zpravidla vždy končí tak, že má hlavu v záchodové míse. Není jasné, zda do ní zvrací, nebo v ní něco hledá, prostě je nad ní skloněný. Ale klídek, nepochopitelných a neujasněných dějových procedur je ve filmu nemálo. Pak je zde vysoce podezřelý muž v doktorském plášti (Jonathan Rhys Meyers), podivný šerif (Michael Biehn) a příslušně přitažlivá přítelkyně hlavního hrdiny (Brit Shaw). A co hlavní hrdina? Cam Gigandetovi je zřejmě v béčkových vodách dobře, jeho kreace vojáka/stroje na zabíjení je nechtěně legrační, to když šel na něj záchvat, v akčních scénách se jevil celkem v pohodě. Výsledkem je ohraný film, který plní spolehlivě kritéria filmů z nižší kategorie. Akční scény jsou z levného ranku, storka je dostatečně nablblá, herci hrají roztomile nablble a celé to má spád. Pokud vám bezmyšlenkové filmy vyhovují, směle do toho. Mně se nechtělo přemýšlet, tudíž film jsem akceptoval. Doufejme jen, že se v budoucnu nad ním dodatečně nezamyslím. 6/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je tak špatný, že napíši radši o čem to je, protože se divák ve filmu ztrácí. Dr. Reese zkoumá duši mladého muže Gabriela Howartha. Jeho násilné sny se začínají mísit s realitou. Musí se vrátit v čase, aby zachránil sebe a svou ženu a zastavil experimentální vládní program. Béčkové filmy nemohou áčkovým konkurovat rozpočtem, ale kopírují své bohatší filmy s kouzelnou brakovou poetikou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobrý herec ve špatném filmu, zkraty které dostává a záchvaty jsou otřesné, poznamenaný borec, špatný nezáživný a nudné, příběh. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blbárna. Týpkovi se zdá, že zabíjí lidi a pak se vždycky probudí s hlavou v záchodě. A tak postupně zjišťuje, co za tím vším vězí. Už po prvním výbuchu bylo vidět, že to bude nízkorozpočťák a splňovaly to i všechny ostatní aspekty. Zápletka příšerně vykonstruovaná, herci sotva průměrní, to samé akce a jen Bůh ví, co vedlo Meyerse k tomu, aby se toho všeho zúčastnil. Každopádně moc se nesnažil. Nicméně buď jak buď, mělo to docela spád, takže se to dalo přežít, ale rozhodně se nejedná o nic k doporučení. 25% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý thriller, který hraje na to, že se hlavnímu hrdinovi děje něco jiného a on neví, jestli je to skutečné, nebo jsou to jen opravdu zlé sny. Námět není špatný, digitální provedení násilných smrtí už je horší, no a samotné odhalení toho, jak to všechno je, už nic nenapraví, naopak může klidně diváka ještě více zklamat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Když zastřelí jednoho klona, nic se neděje, protože pokračujete s dalším. 1) Cam Gigandet a Jonathan Rhys-Meyers mě spolehlivě nalákali ke sledování...ale ani oni (to zní dobře, co?) neupletou z hovna bič. Divím se, že se k tomuhle propůjčili. 2) Výstižný koment: kingik***. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek zabíjí jakési politiky a vždy po misi se zabije tím restartuje cyklus a probouzí se znova v jiném těle (nějak jsem nepochopil, že nenašly jeho dna, ale srát na to asi) . Po čase začíná mět vzpomínky na své mise a snaží se zjistit co se s ním děje. V podstatě kopírka Univerzálního Vojáka (kterýkoliv díl) Resident Evila a našlo by se toho i více třeba Všechno Nejhorší (kterýkoliv díl). Manželka toho chlápka je hodně sympatická ženská za ni hvězda za film dvě naopak mínusy za digitální výbuchy, které vypadají jak z produkce Asylumu digitální krev a úvodní scénu s zastřelením dvou ochrankářů , která je pitomá a připomíná Matrix. ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt moc. Příběh blbej jak dvoudenní štěně. Natočený příšerně. Akční scény fakt bída. A zbytek vlastně taky. Meyers je evidentně odkecanej a Biehn by potřeboval to slibované a odvolávané pokračování Vetřelců jako sůl. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Špatné označení kategorie filmu, jedná se o scifi. Zápletka je vystavěna na psychologickém ztrácení sama-sebe, ale bohužel to v souvislosti s akčními scénami moc nefunguje. Ačkoli se finále snaží na poslední chvíli dohnat vysvětlování, působí to zmatečně a odfláknutě. Hlavní hrdina se snaží budovat napětí a i v jeho agresivním rozbíjení okolí se ozývá "vlastně ani nevím co dělám a proč". Možná režie jednoho páru a scénář druhého není dopředu odsouzena k produkci ucelené myšlenky. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Takové úsměvné akční béčko, kdy hlavní hrdina vypadá spíš jak pornoherec a i tak hraje. Zápletka docela zajímavá, ale postupem času to celé bylo čím dál víc na palici. A co tam sakra dělal JR Meyers? ()

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film zlyháva takmer vo všetkom: príbeh, výprava a dokonca aj herecké výkony. Nemilé prekvapenie z výkonu J. R. Meyersa. Po prvom videní zatiaľ nemôžem hodnotiť ničím iným, ako najnižšou známkou. Osobné hodnotenie: 45% (odpad!) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film, u kterého jsem si skoro pořád říkala, co nám vlastně chce sdělit. A přiznám se, že jsem to do konce filmu nezjistila. Pokud vás zajímá jen akce, asi budete spokojení, nicméně výkony herců jsou hodně chabé a nejvíc mě zklamal Jonathan Rhys Meyer. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sním či bdím, neustále si říká Gabriel Howarth, u kterém by nejeden řekl, že prostě blbne. Má divoké a hodně reálné sny, ve kterých se dopouští násilných činů a když se ze zpráv dozví o nějakých politických atentátech, hned je posedlý myšlenkou, že v tom má prsty on. Psychiatr se mu tedy koukne na zoubek, ale marná sláva, záhy vyjde najevo, že ty sny jsou něco víc, než jen obyčejné sny. A tak se Gabriel rozhodne vypátrat, o co tady vlastně jde. Povědomé? Aby ne. Svým způsobem je to překopaný námět Bourneho od literárního autora Roberta Ludluma. Ale je fakt, že je hodně viditelná snaha se od Bourneho oprostit a jít si svou vlastní cestou. A jestli se to podařilo už musí posoudit samotný divák. Rozpočet byl omezený, což je místy znát, ale i tak se snímek nejeví jako vyloženě špatný. Naopak. Zábavnou thrillerovou formu má, byť se jedná o jednoduchý a dalo by se i říct, že zcela prostý obyčejný příběh. Celkový dojem také povyšují herečtí protagonisté snažící se z toho vyždímat, co se dá. Atmosféra si dokáže udržet napětí a to i ve své velkorysosti, do poslední chvíle, tajemno v daných aspektech vývoje děje. Zmiňovaného Bourneho se sice vyrovnat nemůže a snad to nebylo ani cílem, avšak přesto se jedná o příjemný biják, ve kterém možná leckdo nalezne i nejrůznější odkazy na všelijaké starší snímky. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Komu jsem co udělal, že je mi servírováno jedno lepší, než druhý? Tuhle kravinu jsem normálně musel po nějaký hodině vypnout. Nejen že to byl film, kde na sebe ti dva co chvíli řvali a obviňovali se, ale přišlo mi to tak strašně nerealistický a k neuvěření. To si ti tři!!! scénáristi a dva!!! režiséři nemohou zkusit ty scény představit v reálným životě? Nebo se fakt takhle lidi chovají? Jako já si taky zařvu, hlavně na zvířata s obligátním nápadem začít lítat po bytě ve dvě v noci a rvát se. Nebo když jeden z nich dostane nějakej chytrej nápad, ale... A to nemluvím o sklatbě scén. No fuj. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč vznikají takové filmy je mi záhadou. Dokonalý voják je hnusný mišmaš snad 4 známých filmů, které nejdou vůbec do sebe. A přesto někoho napadlo spojit Univerzálního vojáka, Osudový dotek a další snad 3 filmy, aby vznikl tupý, hnusný, levný film, který se snaží tvářit jako béčkový, ani nevim jestli sci-fi nebo akčňák. Těch 90 minut jsem protrpěl. Jo a ty triky? Bože... ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V zapomenutí dávnych bojov dobra a zla z popola vystúpil zabijak, ktorý nechápe prečo Prestížne klony sedia nad záchodovou misou. Ani priateľka veľa nepovie, ani T-1000 a dokonca ani démonický Rhys zo sivým vlasom. Či by jeden nezosivel z tak debilnej kamery a nudného scenára ? Herci sa nepredávajú, rutina kde len pozrieš. CGI krv je povinnosťou, lenže aj výstrely z pištolí. Kde nič nie je ani smrť neberie, no stále lepší zabijak ako Condor. Drvivú, kvalitnejšiu, emočnejšiu rovinu a útok na Vás prinesie Source Code, Edge of Tomorrow a Motýli efekt. (videné 20.03.2018, BDrip) ()

Reklama

Reklama