Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý muž se vydá na divoký západ, aby se stal cowboyem, jenomže nezvládá nic z této práce. Společnost mu dělá kráva, která je mezi ostatními kravami ousider. Kvůli bankrotu musí majitel stáda poslat všechny krávy na jatka a Frigo se rozhodne svoji oblíbenou krávu zachránit. Zachrání i podnik před krachem? (Rosana)

Recenze (19)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, jenže častěji než vtipný je spíše (v nejlepším smyslu toho slova) úsměvný. První polovina strávená na ranči se mi líbila více (pozdní přicházení ke stolu vede), ačkoliv závěrečná část se stádem krav řádícím ve městě byla příjemně bláznivá a úprk v kostýmu ďábla se vážně povedl. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tentokrát o poznání menší zábava než například u Navigátora, ale skoro až dojímavý příběh o přátelství loosera-člověka s looser-krávou a naprosto bizarní zakončení se stádem dobytka prohánějícím se městskými ulicemi všechno vynahrazuje. Škoda ale, že z tematiky divokého západu nebylo vytěženo více groteskních situací. 75% ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Keaton si nakrútil svoje vlastné j-u-m-a-n-j-i, a to veľmi dávno pred Jumanji, keď sekvencia s býkmi v meste, nemá žiadnej obdoby v dejinách kinematografie » ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Frigo a kráva je jedním ze slabších Keatonových celovečerních němých filmů, ale to neznamená, že byste se u něj nudili!. Nebohý Buster nemůže sehnat práci a nemá žádné přátele. Odjede proto do New Yorku, kde ho málem ušlape dav proudící ulicemi. Inspirován heslem Go West nasedne do vlaku a na západě se nechá najmout na farmu jako honák dobytka. Zažívá mnohé trable s běžnými kovbojskými činnostmi: dojení krávy, značkování, společný oběd ve stylu kdo zaváhá nežere apod. Nakonec ale přeci jen najde přítele - mladou krávu Brown Eyes. Ta má ale naneštěstí jít brzy na jatka spolu se zbytkem stáda. Buster ji nemůže vykoupit, tak ji alespoň doprovází na cestě v dobytčáku. Farmářův sok má ale v plánu vlak unést, což mu Buster překazí. Film vrcholí triumfálním pochodem obrovského stáda dobytka v čele s Busterem ulicemi Los Angeles. Krávy působí v městě paniku a jejich anarchické řádění v ulicích města je zdrojem mnoha gagů. Buster nakonec zachrání farmářovu živnost a za odměnu dostane svou vyvolenou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na začiatok, videl som akúsi 83 min verziu, nedopátral som sa však nikde, o akú konkrétne ide, zrejme ale obsahuje nejaké extended, alebo alternatívne scény. Každopádne, nejde o Keatonovu typickú, turbulentnú komédiu s wow effect kaskadérskymi kúskami ( teda s výnimkou grandiózneho finále ), ale o veselohru s náznakmi vyššie zmienenými. Na kvalite to však neuberá, pretože Buster má stále kapsu plnú nápadov. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Typicky milá Keatonovská zábava. Čekal jsem něco mnohem horšího podle zdejšího hodnocení, ale Frigo a kráva mě docela potěšil a závěr skvěle pobavil - benga utíkající před krávama a Keaton v kostýmu rudého ďábla to byl fakt mazec. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bustera Keatona jsem měl vždycky rád ne tolik proto, že by byl extra vtipný, ale proto, že do svých filmů dovedl dát kousky, které jsou z dnešního hlediska kaskadérsky naprosto neuvěřitelné. Jeho pobíhání po střeše jedoucího vlaku je prostě parádní a po devadesáti letech stále působivé. Stejně jako jeho práce se zvířaty. On byl šílenec, ale díky za to. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Jedna ze slabších komedii B.Keatona, ovšem zase na druhou stranu s opravdu výborným závěrem. Docela nevyvážený film, prvních padesát minut se doslova vleče, což u Bustera ve zvyku zrovna není. Závěrečná honička ve městě je ale vážné moc dobrá. 60% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Spíše mezidruhová romantická komedie než groteska. Outsider Buster získá napřed srdce krávy Hnědoočky, a možná v budoucnu i srdce dcery majitele ranče. Na Keatona je to slabší kus, ale to jen proto, že mimo krav tu v podstatě nemá spoluhráče, či protihráče, a vlastně táhne celou komedii kompletně sám. ()

1945 

všechny recenze uživatele

Úchvatné!!! Frigo v kostýmu rudého ďábla - to se musí vidět :DDDD Jeden z nejlepších filmů Bustera Keatona! ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Groteska je žánrem, jehož hlavním atributem je humor (často na úkor ostatních rozměrů díla). V oblasti filmové tvorby má tradici hlavně v oblasti němého filmu. Někdo psal "jak krátko to je při sledování grotesek od smíchu k pláči", ale ve mně to nevzbudilo ani jedno. Komentátor však poukazoval na děj, jehož protagonistou je osamělý mužík, který se nedokáže uchytit ve městě, načež se uchytí na ranči, kde naváže mezidruhové přátelství s krávou, která ho zachrání před rozzuřeným býkem poté, co jí vyndá kámen zaseklý v kopytu. Dále se jí pak snaží různě zachránit před porážkou... Podle mě ten film již nemá takovou sílu, aby to zapůsobilo na lidi mého typu, ale útlocitnější povahy to mohou vnímat jinak. Já se tím sice pronudil, protože starý němý film jednoduše nedocením po stovkách záživnějších filmů, které přišly během následujících sta let kinematografie, ale samozřejmě že existují horší filmy. Navzdory hodinové stopáži mi to přišlo utahané a nevtipné. Fakt jsem se nezasmál ani jednou. Zub času už tyhle humoristické skopičiny učinil příliš ohranými a umělými, ale chápu, že je to problém relativní. Před sto lety bych se třeba výborně bavil, ale Go West je prý na standard Bustera Keatona poměrně slabý kousek, ale já si ho dal v rámci studia westernového žánru. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Tak toto som si naozaj užila.. Buster a Hnedoočka :) nádhera.. Filmik som videla na predstavení so živou hudbou, ktorá presne zodpovedala požiadavkám autora hudby k filmu (ktorého meno si bohužiaľ nepamätám). Klavírista hral na špeciálne upravený klavír, ktorý vyzeral zvnútra naozaj zaujímavo! Neviem, či by to aj bez tej hudby bolo za 5*. Ale asi hej, hlavne za ten čertí/ bíčí kostým. Už dlho som sa takto nezasmiala! ()

lenzi 

všechny recenze uživatele

Trochu slabšie ako iné busterovky, ale scéna utekajúceho čerta, ktorého držia za chvost policajti navzájom sa držiaci za šaty a bežiaci pred stádom kráv, nemá chybu. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Z pamětí Bustera Keatona : Všechno šlo dobře, dokud jsme Hnědookou nevyvedli do úmorné žhavé pouště. Tady jsme s ní nedokázali nic, ale vůbec nic. Stáli jsme před hádankou, až nám jeden rančer vysvětlil : "No, kráva má období páření. Nenaděláte s ní nic, dokud ji to nepřejde". "Jak dlouho to trvá ?", zeptal jsem se. "No, tak deset dní", sdělil nám. Náš personál pro natáčení v exteriérech čítal třicet lidí. Představa, jakou sumu pohltí denní výdaje, než se dočkáme, až krávu přejdou chutě na sex, mě děsila. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

První část filmu byla velmi pozvolná a jen úsměvná, stádo ve městě však bylo skvělé a zrovna tady byla škoda, že ten kostým nebyl vidět v barvě. Nejvíc se mi asi líbila ta kráva, ta byla nádherná a taky s ní spojená poslední scéna, kdy si Frigo má vybrat, co chce a farmář se zděsí. ()

Infalín 

všechny recenze uživatele

Ze začátku na Bustera docela zdlouhavý film se ke konci nadýchne k velkolepému finále, kdy tisíce krav zdecimují město a z osamělého outsidera Friga udělají hrdinu. ()

Reklama

Reklama