Reklama

Reklama

Dáma a Král

(seriál)
  • Česko Druhá šance (pracovní název) (více)
Česko, (2017–2022)

Hrají:

Tereza Hofová, Matěj Hádek, Miroslav Donutil, Jan Cina, Anna Kameníková, Miloš Vávra, Markéta Hrubešová, Ivana Chýlková, Petr Šmíd, David Punčochář (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová). Společně tvoří protikladnou a jiskřivou dvojici, která však výborně funguje. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého (Miroslav Donutil) a s pomocí začínajícího právníka Jiřího Mladého (Jan Cina) vyšetřují různorodé případy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. Žádný zločin, žádná záhada pro ně není neřešitelná. Nejsou policisté, proto musí případy klientů řešit bez kriminalistického zázemí - důvtipem, překvapivou akcí, novým, nečekaným pohledem na zločin nebo jeho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze (51)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Osobitá detektivka, která mě nenudí. 1) Možná je to tím, že detektivky nečtu a koukám se na ně málo, takže nemám srovnání, ale seriál mi vyhovuje. Nevím, jak moc je v žánru běžný neformální obhájce - vyšetřovatel (analytik), ale zde se to tvůrcům docela povedlo._____ 2) Rozmarnou ironickou nadsázku umocňuje herecké obsazení. 42letý Matěj Hádek (vyšetřovatel) spolu s občas se mihnoucím 66letým Miroslavem Donutilem (šéf kanceláře) a nevýrazným 29letým Janem Cinou (koncipient) mou touhu po příjemných tvářích docela uspokojuje._____ 3) Je škoda, že s výjimkou stylizovaného vyšetřovatele se nikomu jinému v advokátní kanceláři autoři nevěnují. Možná si nechávají zadní vrátka pro další řady, kdo ví?_____ 4) 10.12.2019 - Třetí řada poněkud ztrácí na atraktivitě. Nevýrazný (i když pěkně štíhlý) 35letý Michal Dalecký holt charismatického Matěje Hádka nenahradí. No a čtvrtá řada pokračuje v nastoupeném trendu. Už jen **. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem koncem září zjistil, že nám v říjnu oblíbenou Modravu nahradí nový seriál, co nám názvem prozatím nic neříkal, bylo mi to poměrně líto. Ale po pomalém rozjezdu jsem si dost oblíbil nejen už pro mě dávno sympatického staršího Hádka, ale i Terezu Hofovou, která s Prokopem tvoří hodně příjemné duo. Od dílu s hotelem, přes povedenou Krvavou svatbu i zajímavý díl s táborem jsem si seriál skutečné oblíbil a dost mě potěšilo, že se už za 14 dní vrací druhá série. Snad nabídne obdobně ojedinělé případy a neutichající pohodu na pozadí jednotlivých epizod. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi neverohodny serial, ktery nezachrani ani Matej Hadek, ktery hraje genialniho posuka sice dobre, ale v realnem svete takove trio snad ani nemuze existovat. Takovy kapitan Exner, ktery byl vysilan vicemene ve stejnou dobu ma taky do skutecne postavy daleko, ale bylo to stylove a zabavne. Nechapu, kdo takove slataniny muze vubec napsat, resp. natocit... ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Uniká mi sice trochu smysl rozdělení do řad, protože základem je prakticky jedna linka vinoucí se celým seriálem, jakkoli v některých dílech skrytě. Na tom nicméně zase tolik nezáleží. Důležité je, že přestože jde o další detektivní počin, je alespoň ozvláštněn nepolicejní vyšetřující dvojicí, respektive především její mužskou polovinou, v níž zprvu exceluje Matěj Hádek a posléze Michal Dalecký, kteří to vlastně střídavě utáhnou téměř sami. Je jen škoda, že zde není narušen stereotyp druhu zločinu a zase je to jen samá vražda, tedy kromě oné, poměrně zdařilé, červené nitě s ukradenými diamanty a navazujícím soubojem se zubatými rybami. S1 a S2 - 65 %, S3 a S4 - 60 % ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Na poměry v rámci domácích krimi seriálů je to koukatelný průměr. Logika sice často pokulhává, ale kupodivu mě to ani nevytáčelo. Nejvíc mě iritoval asi fakt, že policie neustále skáče, jak advokáti pískají. Pro Terezu Hofovou mám slabost a Matěj Hádek si u mě našplhal v Kobrách a užovkách. Za mě ok. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (14)

  • Marian Roden si již třikrát v českém kriminálním seriálu zahrál oběť vraha s minimální dějovou linkou. Stalo se tak v epizodě Bratři (2017) seriálu Mordparta (od r. 2016), kde ztvárnil majitele aukční síně Samuela Beckera, který byl zastřelen. Stejný osud potkal i další jeho postavu, archiváře Jaroslava Blažíčka, v epizodě Rodokmen (2018) v seriálu Inspektor Max (od r. 2018). Do třetice byl jako primář MUDr. Karel Boček vyhozen z okna primářovny v této epizodě. (RadimHavl)

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama