Reklama

Reklama

Dáma a Král

(seriál)
  • Česko Druhá šance (pracovní název) (více)
Česko, (2017–2022)

Hrají:

Tereza Hofová, Matěj Hádek, Miroslav Donutil, Jan Cina, Anna Kameníková, Miloš Vávra, Markéta Hrubešová, Ivana Chýlková, Petr Šmíd, David Punčochář (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová). Společně tvoří protikladnou a jiskřivou dvojici, která však výborně funguje. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého (Miroslav Donutil) a s pomocí začínajícího právníka Jiřího Mladého (Jan Cina) vyšetřují různorodé případy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. Žádný zločin, žádná záhada pro ně není neřešitelná. Nejsou policisté, proto musí případy klientů řešit bez kriminalistického zázemí - důvtipem, překvapivou akcí, novým, nečekaným pohledem na zločin nebo jeho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze (51)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že jsem byl mile překvapen a opravdu hodně mile. Moc jsem tomu seriálu nevěřil a to hlavně proto, že jsem se domníval, že půjde o další trapnou krimi sérii z nějakého českotelevizního policejního oddělení. Ne, jednalo se o advokátní kancelář, třebaže v tom takový rozdíl nebyl. Také se tam řešili kriminální případy, většinou vraždy. Jde mi o to, že u policistů člověk předpokládá nějaké šablonovité chování a ne výstřelky Matěje Hádka, u kterých by si lidé řekli, jací že to u té kriminální policie pracují podivíni. Paradoxně postava Matěje Hádka pro mne udělala seriál jedinečným. Ano, určité nedostatky v seriálu jsou, zejména ochota všech lidí odpovídat na otázky advokátů, kteří z definice nejsou orgány činnými v trestním řízení. Každopádně bych se nestyděl k charakteristice seriálu přidat i mysteriózní. Tento žánr mám velice rád a proto mezi mé nejoblíbenější díly patří "Krvavá svatba" a "Smrt v jezerní kotlině". 64 %. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatím viděna první série a musím říci, že za mne spokojenost. Jistě, postupy vyšetřování jednotlivých kauz jsou poněkud naivní, policisté jsou velmi benevolentní a vstřícní, podezřelí spolupracují a hned kápnou božskou, le navzdiry tomu se jedná o smysluplnou konverzačku v Poiretovském stylu. Matěj Hádek je ve své roli velmi dobrý a po dlouhé době v něčem snesu Donutila. Takže suma sumárum za mne první řada za 75%. Po shlédnutí salších dvouch řad, stejné nadšení Pravda některé díly maličko slabší, ale jako celek výborné. Nový rešeržista super, jen ten konec mne štve. Už se nemůžu dočkat dalších dílů. Jako celek 80% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podprůměrná krimi , která má velmi nadějný první díl, ale pak už to jede ve schématu, kde Hádek je kombinací jasnovidce a geniálního matematika a nějaká dedukce, logika ve způsobu vyšetřování je naprosto nulová. Herecký výkon Hádka byl fajn, Donutil tady má spíš cameo a zbytek bída. Polda i Exner jsou lepší seriály a i Specialisté mají o chlup lepší případy. Tohle má sledovanost jenom kvůli tomu, že na ostatních stanicích ale vůbec nic nedávají než že by to byla nějaká pecka. ()

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jsem dala šanci Nově a detektivce, a zas se to nepovedlo. Možná pokud by z prvního dílu vykouzlili film a tím to skončilo. V porovnání s konkurenčním Poldou to nemá ani ten vtip, a když to srovnám s Exnerem tak tomu chybí elegance. Tady jsou všichni, včetně Donutila tak nudní, nevýrazní.Nezaujala ani slečna Lenka Braunová a její dost divné oblékání. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Osobitá detektivka, která mě nenudí. 1) Možná je to tím, že detektivky nečtu a koukám se na ně málo, takže nemám srovnání, ale seriál mi vyhovuje. Nevím, jak moc je v žánru běžný neformální obhájce - vyšetřovatel (analytik), ale zde se to tvůrcům docela povedlo._____ 2) Rozmarnou ironickou nadsázku umocňuje herecké obsazení. 42letý Matěj Hádek (vyšetřovatel) spolu s občas se mihnoucím 66letým Miroslavem Donutilem (šéf kanceláře) a nevýrazným 29letým Janem Cinou (koncipient) mou touhu po příjemných tvářích docela uspokojuje._____ 3) Je škoda, že s výjimkou stylizovaného vyšetřovatele se nikomu jinému v advokátní kanceláři autoři nevěnují. Možná si nechávají zadní vrátka pro další řady, kdo ví?_____ 4) 10.12.2019 - Třetí řada poněkud ztrácí na atraktivitě. Nevýrazný (i když pěkně štíhlý) 35letý Michal Dalecký holt charismatického Matěje Hádka nenahradí. No a čtvrtá řada pokračuje v nastoupeném trendu. Už jen **. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (14)

  • Tábor a jeho okolí se natáčel na legendární Sluneční zátoce u Ledče nad Sázavou. (Rico96)
  • Natáčelo se na zámku Štiřín. (skudiblik)
  • Vinařství z této epizody seriálu, kde se stal zločin, je ve skutečnosti Vinařství pod Radobýlem v Žalhosticích. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama