Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vinařské akci je zavražděn známý a obávaný kritik Tomáš Birkman, jeho tělo nalezne správce ve fermentačním tanku. Z vraždy je okamžitě obviněn Evžen Kotula, jehož vína ten večer Birkman drsně zkritizoval. Kotulova manželka, která je bývalou ženou Rudolfa Černého, se na něj obrací s prosbou, aby pomohl očistit manželovo jméno. Černý případ předává Lence s Prokopem, kteří brzy zjišťují, že na smrti Birkmana mohla mít osudný večer zájem celá řada lidí. (TV Nova)

(více)

Recenze (14)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrázky jsou krásné a pan kameraman by měl dostat Českého lva za krásně orámované scény, dovedné využití barev, skvělé nasvícení apod. Jenže jen kvůli hezkým obrázkům se na seriál člověk nedívá, že? Sice je hezké po letech vidět Hanku Vávrovou-Heřmánkovou, ač jí to hraní a zvláště intonace tolik nejde, ale děj a zápletka jsou tak jednoduché a prostinké, že by se Agatha Christie styděla něco takového pustit ven. Protože ono si to hraje třeba na poirotovky - už jenom tím, jak se všichni podezřelí shromáždí na jednom místě a náš génius vše skvěle odhadne a odhalí, většinou na základě intuice, nikoliv nezpochybnitelných fakt, a ještě mlží, stejně jako Poirot, kdo je vrah. Tak ne, milí tvůrci, fakt vám to nefunguje. Navíc v detektivce mají mít všechny náznaky nějaké využití, i kdyby šlo o falešnou stopu a zmatení diváka. Jenže tady nechá veledůležitě Prokop degustovat víno, jako by to mělo nějaký význam (nemá), veledůležitě sleduje kolem projíždějící vlaky (sice hezká poetika, ale který blbec by si postavil vinařství vedle frekventované vlakové trati? Navíc ani tohle není pro příběh nijak využito, fakt nijak!), a pak jsou vše jen takové odhady a dohady. Koneckonců, policie by prohledala nejen místo činu, ale i blízké okolí, tak se to totiž dělá, takže by i ty nedopalky našli oni, ne právní poradce. Fakt slaboučké, natahované, nudné, nepřesvědčivé a vlastně příběhem i hloupé. (Btw, Zedníčkovi by velkého podnikatele v jeho podání věřilo fakt jen asi dítě.) (Btw2, Prokop byl patnáct let bezdomovcem, ne v komatu jako jeho kolega z primáckého seriálu Polda. Tudíž by neměl být tak vykulený z YouTube a blogerů.) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Když ČSFD zavedla separátní hodnocení epizod a sérií, zařekl jsem se, že to takhle praktikovat nebudu, páč bych si tím jen zahnojil profil. Co ale se seriálem, jehož jsem viděl jen jeden díl a víc už jich nejspíš neuvidím? Shazovat to celé nechci, protože je naděje, že jsem přece jen viděl slabší epizodu (u hnusů typu Báječní a bohatí to už fakt neřeším). No, ale k věci. Zaujalo mě především, jak bezkrevná a nesladěná je dvojice protagonistů. Tereze Hofové (z nějakého důvodu jsem si celou dobu myslel, že sleduju Laďku Něrgešovou) jsem nevěřil nos mezi očima a Kryštof Hádek působí dojmem naprostého ťululum (lepší slovo mě nenapadá). Miroslav Donutil taky vypadá, že by nejradši dělal něco jiného, a tak tu máme seriál, kde se ani jeden z hlavních herců nehodí pro svou roli. Což asi nebude problém pro zmasírované diváky současné produkce, ale člověk, který očekává aspoň sympatické postavy, je zklamán. Na závěr bych snad jen dodal, že právníci by neměli dělat práci za detektivy. Když už chci rozplétat okolnosti vraždy, tak s normálními kriminalisty. (1 219.) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda ukázala asi definitivně směr "Mentalista". Originál prvního dílu vyšuměl. Příběh nebyl úplně špatný, ale stal se průměrnou ukecanou televizní detektivkou. Pryč je napětí, drama. Prokop se hezky oblékl a vše, čím mě začátek seriálu potěšil a nalákal, se již vytratilo. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, jak zaujala úvodní epizoda originalitou, obsazením neznámých tváří a lákadlem v podobě umělecký vyhraněného Hádka, tak třetí díl původní snahu sráží na kolena obyčejného průměru... předvídatelný příběh, profláknuté herecké tváře, odpoutání se od seriálové dcery Hádka, a co diamanty, které to vše spustily???? .....50 % ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajaj, nějak tomu spadl řetěz. Král už není Rumcajs a celkově bohužel ztrácí charisma a výjimečnost, případ je naprosto tuctový, zacházení s mrtvolou nelogické, obsazení Matonohy je šlápnutím vedle… Ale pořád lehce nad průměrem. Věřím, že příště bude líp. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda stála docela za to, ale následující dvě již připomínají klasickou českou seriálovou tvorbu. (Ne)překvapivé zvraty střídají podivuhodné konstrukty. Hádek si drží standard a vyloženě si se svou postavou hraje a modeluje ji zdatně, ale moc navíc toho není. 40% ()

Tomatec 

všechny recenze uživatele

...přesně, přesně tak, souhlasím! Diamantový poteciál se náhle vypařil a máme tu nudu která by se dala krájet. Bohužel po druhém dílu se seriál odebral do spodního regálu zaprášeného archivu po boku VIP vražd, různých specialistů atak. Přitom první díl, krůček od výjmečného seriálu, měl nápad a dokonce jsem se těšil na další díl. Ale teď, naprostá prázdnota. možná si pustím poslední díl, kde náhodou najdou diamanty. Tomuhle říkám desetiminutový scénář. Jinak Hádek funguje, ..."hu, hu, milane, mylane" ()

Johny44 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady autor totálně selhal!! A ne jen on! Kdo to na Nově schvaluje? Seriál se chtěl odlišovat od ostatních, a tak místo policie vyšetřují advokáti. Působí to poměrně zvláštně, když advokátní kancelář místo policie, či soukromé agentury vždy vyřeší kriminální případy. No dobrá, dá se to zkousnout. Potom musí autor trochu více zapojit mozek. Ten evidentně nezapojil ve třetím díle. Ve víně je vražda. Právníci dostanou zadání osvobodit podnikatele od podezření z vraždy. Navíc je to v rámci nějakých velmi přátelských vztahů. Co tedy čekáte od právníka? Za každou cenu pomoci rodině zachránit otce. Sice se ho poměrně naivně, ale přesto podaří zachránit O.K, Ale jen za cenu, že pošlou na doživotí, či na hodně dlouho do vězení dceru obviněného. Páni!! Tohle udělat advokát klientovi, tak už si ho nikdo do konce jeho slavné firmy neobjedná!!Zachránit klienta super, ale zničit život dceři? "Tak sorry jako" Tady totálně selhává autor scenáře. Chtěl být originální a tak zaměnil pejska s kočičkou(advokáta s policajtem),ale zapoměl, že nemůže kočičku nechat štěkat a pejska mňoukat. A nechal je upéct jejich pověstný dort!! ()

Reklama

Reklama