Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z Klářiných spolužáků je brutálně napaden a na následky svých zranění zemře. Ještě před smrtí však stihne za útočníka označit svého němčináře, se kterým měl konflikty. Případ se zdá jasný, Klára ale v učitelovu vinu nevěří a požádá o pomoc Prokopa s Lenkou. Podaří se jim společně rozkrýt komplikované vztahy ve škole a najít vraha? (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh byl z těch zajímavějších. (A čert vem, že mne zapletený motiv i pachatel napadl ihned při prvním záběru na zúčastněné, když byly nenápadně zmíněny jisté okolnosti...) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes se poprvé naplno projevilo, že dceři Krále viditelně není 15 let. Stejně jako nebylo patrné, na jakou školu vlastně chodí - to měli být deváťáci? Nestandardní získávání důkazů, navíc nezletilou mládeží mě trvale iritovalo. Jinak ale byl případ zajímavý, stejně jako jeho rozuzlení, dokonce byla jednou větou připomenuta Prokopova minulost. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch inteligentnějších případů a vyprávění nebylo ani nudné, nicméně zase nějaká logika dedukce nějak neexistuje, prostě velmistr Hádek, řekl, že to bylo tak a tak a kdo byl za školou s kým a proč. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Dámy a krále jsem se podíval na první tři díly první série. Po nadějným začátku šla kvalita dolů takovým způsobem, že jsem nechtěl absolvovat dál to, jak si v každým díle Prokop Král namaže všechny na chleba a udělá ze sebe Hercula Poirota. Přítelkyně se na seriál dívá dál a včera jsem měl tu možnost ochutnat další díl, tentokrát už ze série druhé. Nic nového pod sluncem. To, že se mi podařilo tipnout pachatele hned, jak se na obrazovce objevil, může bejt náhoda. Co už ale není náhoda je opakující se scénář událostí. Celkem zajímavý případ je degradovanej tím, jak policie nechává pátrat advokátní kancelář, která má neskutečný privilegia. To, že se v každým díle opakuje finále, kdy si Prokop svolá do jedné místnosti všechny podezřelý a neskutečnou intuicí případ vyřeší, to snad už nemůže ani nikoho bavit. A aby toho nebylo málo, do případů se začíná srát i jeho stejně nadaná dcera, ani bych se nedivil, že v páté sérii bude v té firmě pracovat taky. Zatím ještě chybí vyslýchání mrtvýho, ale Prokop by to určitě zvládnul a když nebude po smrti víc jak dva dny, mohl by z něho dostat něco zásadního k vyřešení případu. To jsem sice zlehčil, ale v podobně nadaným seriálu se můžeme dočkat ještě hodně překvapivejch věcí. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právníci, kteří mají větší práva než kriminálka?Vyšetřovatel mordparty větší pitomec, než patnáctiletá (???) neskutečně otravná a přechytralá kravka, dcerunka pana právníka??No a ten závěr ve třídě, kde odhalí vraha, to už jsem se smál.I v Aghatě Christie je to trapné, když její právníci takto odhalují vrahy, natož tady, v 21. století v Praze.Jedna hvězda za Holešovice. ()

Reklama

Reklama