Reklama

Reklama

Dáma a Král

(seriál)
  • Česko Druhá šance (pracovní název) (více)
Česko, (2017–2022)

Hrají:

Tereza Hofová, Matěj Hádek, Miroslav Donutil, Jan Cina, Anna Kameníková, Miloš Vávra, Markéta Hrubešová, Ivana Chýlková, Petr Šmíd, David Punčochář (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová). Společně tvoří protikladnou a jiskřivou dvojici, která však výborně funguje. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého (Miroslav Donutil) a s pomocí začínajícího právníka Jiřího Mladého (Jan Cina) vyšetřují různorodé případy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. Žádný zločin, žádná záhada pro ně není neřešitelná. Nejsou policisté, proto musí případy klientů řešit bez kriminalistického zázemí - důvtipem, překvapivou akcí, novým, nečekaným pohledem na zločin nebo jeho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Lukoboss k tomuto seriálu (2)

Dáma a Král (2017) 

Po první sérii nechávám průměr, protože to přece jenom patří k tomu lepšímu, co mezi českýma (novýma) seriálama najdeme. Horší je to ovšem s tím celkovým nápadem. Jedná se o advokátní (!) kancelář, nikoliv detektivní, což působí dost zvláštně, protože tady advokáti provádí šetření jako profi detektivní tým. To je divný, že?! A navíc se vždy jedná pouze o vraždu, jinej přečin nehledejte - no, právníci přece můžou zastupovat kohokoliv a v jakýmkoliv případě, nemusí jít nutně o mord. Po čase je to streotypní, je možný, že po druhé sérii půjde hodnocení dolů. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Celkem pohodovej seriál, kterej se dá jako jeden z mála sledovat v TV, i když svoje chyby taky má. Už jenom to, že se jedná o "advokátní kancelář", kde právníci jsou kolikrát na místě činu dřív než policie nebo kdejací detektivové. Když se to stane poněkolikáté, s úsměvem si řeknete, že je to snad nějaký soukromý očko a ne advokacie. Za tuhle podivnost trhám jednu hvězdu a přesouvám se k dalšímu kamenu úrazu. Jan Cina. Tady je tak otřesnej, že vůbec nechápu, že to je ten stejnej herec ze skvělýho seriálu Pustina. To mně fakt nejde do hlavy, naštěstí těch jeho scén je tam málo a jsou dost okrajový, takže se to přežít dá, jinak by to bylo mnohem horší. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama