Reklama

Reklama

Dáma a Král

(seriál)
  • Česko Druhá šance (pracovní název) (více)
Česko, (2017–2022)

Hrají:

Tereza Hofová, Matěj Hádek, Miroslav Donutil, Jan Cina, Anna Kameníková, Miloš Vávra, Markéta Hrubešová, Ivana Chýlková, Petr Šmíd, David Punčochář (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová). Společně tvoří protikladnou a jiskřivou dvojici, která však výborně funguje. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého (Miroslav Donutil) a s pomocí začínajícího právníka Jiřího Mladého (Jan Cina) vyšetřují různorodé případy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. Žádný zločin, žádná záhada pro ně není neřešitelná. Nejsou policisté, proto musí případy klientů řešit bez kriminalistického zázemí - důvtipem, překvapivou akcí, novým, nečekaným pohledem na zločin nebo jeho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele GeusX k tomuto seriálu (13)

Série 1 (2017) (S01) 

Kriminální seriál se solidními ambicemi, které nebyly naplněny. Zápletka týkající se minulosti hlavní postavy Matěje Hádka je nevyužita a prakticky úplně zapomenuta, takže místo zajímavého počinu s tajemnou linií, je zde jen průměrný detektivní televizní seriál s dobrým hereckým obsazením. ()

Návrat Krále (2017) (S01E01) 

První epizoda, kterou jsem si dal ze záznamu těsně před dvojkou, byla celkem povedená. ()

Smrtelné vyhlídky (2017) (S01E02) 

První opravdový případ mne lehce zklamal. "Spiknutí" se dalo odhadnout ihned a pachatele jsem tipl při prvním náznaku aniž by se na plátně objevil. Trochu klišé, ale na další díly se podívám. ()

Milenci a vrazi (2017) (S01E04) 

Opět zajímavá pointa či motiv, který pozorný divák detektivek (a z předešlých zkušeností z předchozích dílů seriálu) začne správně tipovat-hádat nejdříve po polovině času. ()

Fajn víkend (2017) (S01E05) 

Režisér s kameramanem opět naservírují divákovi takový jakoby mimochodem letmý nedůležitý záběr, ve kterém pravidelnému diváku hned blikne - ha, indície ukazující pachatele. Na tom není nic špatného, zvláště, pokud příběh zamotají, že pachatel není úplně jistý. Tento díl je opět dobrý detektivní standard, poněkud slabší než předešlé díly. ***Lehký spojler !*** Že ten guru, bude takový "guru Jára", snad bylo každému jasné na první pohled ;-) Trochu postrádám nějaký vývoj vztahu hlavních vyšetřovatelů. A ano, nějak se nám i vytratila dějová linie načatá v prvním díle, ohledně nezvěstných ukradených diamantů...!?! ()

Krvavá svatba (2017) (S01E06) 

Naštěstí tvůrci nezkopírovali starý detektivní případ zamčeného pokoje, který nám okatě podsouvali a rozuzlení vraždy bylo překvapující. Dedukce tak komplikovaná (nebo jednoduchá?) až neuvěřitelná. (Tak se mi zdá, při letmém pohledu na obsah následujících přídadů, že "diamantový" případ z úvodního dílu scénáristé poslali do koše.) ()

Smrt v jezerní kotlině (2017) (S01E07) 

Stvořidla byla fajn, vyřešení opět takové trochu pochybné. Tipnout si, kdo je pachatel, se mi podařilo ihned, jak se dotyčná postava objevila na scéně, což však byl trochu náhodný tip, nehledě k malému počtu postav. Ale o to ani tak nejde. V tomto seriálu jde spíše o zamotanost zápletky, která se vyšetřováním postupně odhaluje. ()

Vražedné známosti (2017) (S01E08) 

Znovu obdobně kvalitativně nastavená laťka jako předchozí díly. Záleží na vás, jak jste přísní. Seriál na mne pomalu začíná (Ha, nezačíná...on již končí. Alespoň první série.) působit trochu monotónně, jednotvárně a postrádám více osobního zapojení protagonistů, víc emocí (i když v tomto díle jsme se málem dočkali :D . Sice se připomnělo, že je tu jakási Prokopova disfunkční rodina, dcera na facku, cosi se stalo v minulosti, ale proč? K čemu? Prakticky úplně zbytečné, když se to po celý seriál vůbec nerozvinulo a nikam to nevede (nevedlo). Chtěli snad tvůrci alespoň v posledním díle nalákat diváky na další sérii záhadným "Rudým Johnem"? Na druhou stranu, vůbec by nevadilo, pokud by divákovi nějaký díl utekl. Klidně se dalo dívat i úplně na přeskáčku, protože jednotlivé díly neměly mezi sebou vůbec žádné pojítko, ani v oné vedlejší rodinné rovině. ()

Tóny smrti (2018) (S02E02) 

Příběh byl z těch zajímavějších. (A čert vem, že mne zapletený motiv i pachatel napadl ihned při prvním záběru na zúčastněné, když byly nenápadně zmíněny jisté okolnosti...) ()

Jak ukrást Rembrandta (2018) (S02E03) 

Podstatu detektivní zápletky filmu, kterou samozvané vyšetřovatele z nepochopitelných důvodů vůbec nenapadla, musel odhalit (nebo alespoň napadnout) snad každého diváka již na začátku. Celkově se díl drží na průměrně standardní úrovni televizního detektivního seriálu. ()

Smrt na dlouhých vlnách (2018) (S02E04) 

Skoro už mne přestává překvapovat, že pachatele (respektive v tomto případě hlavního zloducha) zločinů v tomto seriálu často snadno odhadnu. ()

Diamanty jsou věčné (2018) (S02E07) 

Návrat k prapůvodnímu motivu na který jsme marně čekali dvě série a už to vypadalo, že na broušené kamínky scénárista snad i zapomněl. Nezapomněl a předhodil nám pěkně překombinovaný díl. Na pokračování... ()

Lék na vraždu (2018) (S03E08) 

Několik předchozích dílů jsem vynechal a ... nestalo ve vůbec nic! A konečně, postava po které byl seriál pojmenován, se objevila. Na konci, na pár vteřin. (A kdo ví, zda-li tu vůbec hrál - připadal mi to jako implantovaný do záběru digitálně). A seriál končí... K čemu jako tato série byla? Matěj Hádek asi již v seriálu účinkovat nechtěl nebo nemohl, tak scénárista rychle vytvořil postavu novou, aby bylo čím zaplácnout tv krimi nabídku. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama