Reklama

Reklama

Dáma a Král

(seriál)
  • Česko Druhá šance (pracovní název) (více)
Česko, (2017–2022)

Hrají:

Tereza Hofová, Matěj Hádek, Miroslav Donutil, Jan Cina, Anna Kameníková, Miloš Vávra, Markéta Hrubešová, Ivana Chýlková, Petr Šmíd, David Punčochář (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová). Společně tvoří protikladnou a jiskřivou dvojici, která však výborně funguje. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého (Miroslav Donutil) a s pomocí začínajícího právníka Jiřího Mladého (Jan Cina) vyšetřují různorodé případy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. Žádný zločin, žádná záhada pro ně není neřešitelná. Nejsou policisté, proto musí případy klientů řešit bez kriminalistického zázemí - důvtipem, překvapivou akcí, novým, nečekaným pohledem na zločin nebo jeho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele sorrow k tomuto seriálu (22)

Dáma a Král (2017) 

Pokud bych měl hodnotit všechny série jako celek, podíval jsem se, ale nijak mě to nenadchlo. Komentoval jsem některé jednotlivé epizody a jak jsem již uvedl, celé je to hrozně jednoduché, kdy se vše v každém dílu opakuje (advokátní kancelář supluje práci policie, kdy policisté jsou zde líčeni jako absolutní troubové, všichni s advokáty vždy spolupracují, ačkoli k odpovídání na otázky advokátů nemají žádnou povinnost ani důvod, na konci vždy všechny svolají do jedné místnosti a opět se i včetně vraha vždy na místo poslušně dostaví a poslouchají nudné vykecávání Krále, Braunové, Milana či Černého). Za nejvíce komické však považuji fakt, že herec Michal Dalecký v první sérii v epizodě Milenci a vrazi představuje jakéhosi Emila, který zavraždí krizového manažera Radima Tesaře a pak se náhle tento stejný herec objeví ve třetí sérii v epizodě Král je mrtev jako tajemný Milan, který se pak stane pevnou součástí advokátní kanceláře. Je opravdu tak málo herců, že v seriálu, který má 30 epizod musí hrát stejný herec více rolí? Toto považuji za absolutní amatérismus autorů, bohužel se toto stává skoro ve všech českých krimi… ()

Milenci a vrazi (2017) (S01E04) 

Ačkoli první díl vypadal velmi slibně, kdy se budou řešit v epizodách jednotlivé případy a celým seriálem se bude prolínat rodinný příběh a otázka diamantů, po polovině seriálu se nic z toho nenaplňuje. Diamanty se vůbec neřeší, vztah Hádka a Linhartové za poslední dva díly zůstal jen u jednoho početního příkladu. Samotné vyšetřování příběhů je dosti komické, advokáty vždy všichni pustí tam kam potřebují, všichni jim o všem vyprávějí, bezradní policisté si vždy nechají poradit a na konci každého dílu policie vždy všechny zainteresované svolá na jedno místo a tam nám konečně přemoudřelý Hádek vše vysvětlí a ukáže na vraha. Policie prohledává byt zavražděného, nic nenajde, Hádek tam pak stráví minutu a najde v bagu, který stojí uprostřed kuchyně to, co potřebuje. K tomu není co dodat. ()

Fajn víkend (2017) (S01E05) 

Ze sympaťáka Prokopa z prvního dílu se pro mě stává celkem nesympatický všeználek. V epizodě opět naprosté nelogičnosti: jako majitel hotelu bych se v této věci určitě neobracel na advokátní kancelář, ale spíše na detektivní kancelář či soukromé očko, kolik lidí si dává na blog fotky svého deníku a náhoda tomu chce, že zrovna na vytržených stranách, vražedkyně si vymění potahy v autě (nechápu, jak to Prokop zjistil), ale do myčky si auto umýt nezajede, policista opět kašle na povinnost mlčenlivosti a vykecá Braunové všechny informace ze spisu, Prokop se sám vkrádá do kanceláře ředitelky a porušuje tím zákon, pak opět nějakou telepatickou schopností najde zásadní důkaz během minuty ve stropu sprchy, na závěr opět svolání celé skupiny, kde Prokop bez mrknutí oka za pomoci černé kočky vyřeší vraždu a ještě jako bonus i znásilnění a defraudaci, policista se jen na konci pokorně omluví, jak to mohl všechno přehlédnout. Je toho opravdu moc a jediné pozitivum tohoto seriálu vidím v tom, že je natočeno pouze osm dílů. Jinak se příběh Krále v souvislosti s jeho dcerou a ukradenými diamanty opět nikam neposunul. ()

Krvavá svatba (2017) (S01E06) 

Další úžasný vyšetřovací kousek jasnovidce a telepata Prokopa Krále. Sotva přijede na Štiřín, už si na jedné z mnoha chodeb všimne kousku odloupnuté zdi, která musí mít na 100 % souvislost s onou vraždou a taky, že jo. Na konci opět svolání všech lidí do jedné místnosti a nudné poslouchání Prokopova odhalení, jak se vše stalo, ačkoli pro dedukci nemá jediný hmatatelný důkaz. Každý díl je prakticky stejný (hloupí policisté, geniální advokáti, závěrečné svolání skupiny), už od třetího dílu je to naprosto nudné, bez jakéhokoli posunu celkového příběhu – dcera, diamanty, vztah s Braunovou. Ačkoli Hádka jako herce uznávám, zde je naprosto nesympatický. Už jsem alergický na to, jak Braunová při každém představování upozorňuje, že není paní, ale slečna, rovněž se v každém dílu opakuje… Na tomto dílu byl krásný jen ten Štiřín. ()

Vražda a vykoupení (2018) (S02E01) 

Jako snesu hodně, ale tohle už je fakt za hranou. Ve vězení dojde k brutální vraždě, jeden z vězňů je podezřelý, protože se na místě najdou jeho otisky a sám se k vraždě přizná. Za této situace vězně nikam nepřevezou, ale nechají ho dál na stejném místě, tedy nikdo nemá obavu, že by mohl zabít někoho dalšího, nebo naopak, že by se mu někdo jiný mohl pomstít. Dokonce i poté, kdy podezřelého někdo přizabije ve sprše ho nadále nechají ve stejné věznici, kdy k němu ostatní vězni mají přístup, aby jej mohli „dorazit“. Takový vězeň by přece ihned musel být izolován. Scénárista je skutečně vtipálek, který asi žije mimo realitu. Přemoudřelý Prokop Král se slečnou Braunovou (čím dál více nesympatická dvojka) si chodí do vězení, jak se jim zachce, všude mají opět dveře otevřené dokořán, všichni jim jdou na ruku, dokonce zajistí i transport vězně z jedné věznice do druhé a nasadí si tam vlastního krtka – opět úplně mimo, toto by mohla zajistit nanejvýš policie, a to ještě se souhlasem státního zastupitelství a povolením soudu, tady si to udělá nějaká advokátní kancelář, ha, ha, ha. A na konci nám Prokop zase vše vyloží při setkání všech zúčastněných, z policisty udělá jako vždy naprostého troubu, a dovede vše do grandiózního finále se skutečným vrahem, kterému nechá z pistole vyndat ostré náboje. Jak ale mohl Král vědět, že si vrah zásobník nezkontroluje, kde bere takovou jistotu? Ona pistole s plným a prázdným zásobníkem má úplně jinou hmotnost a nebyl by takový problém si toho všimnout, navíc každý si přece po nástupu do služby pistoli zkontroluje. Tenhle seriál je jedním slovem ÚLET… ()

Jak svět přichází o doktory (2018) (S03E03) 

Tak dnes se opět scénárista vyznamenal, k té slátanině je snad i škoda se vyjadřovat. Nejprve opět stále se opakující nešvar snad všech českých detektivek, kdy vrahem udělá nejznámější hereckou hvězdu daného dílu (Špalková je vrahem snad ve všech kriminálkách, naposledy např. Specialisté, díl s názvem Šťastná rodina), nebo si snad opravdu někdo myslel, že to udělal ten přitroublí uklízeč? Vraha u těchto primitivních českých kriminálek lze určit už podle hereckého obsazení. No, ten nalezený deník slečnou Braunovou, to byla taková třešnička tohoto dílu, že. Pokud ho ten podezřelý vyhodil z okna za primářem, musel ležet někde v jeho blízkosti, ale policie ho při ohledání místa činu samozřejmě nenašla, jak jinak, najde ho až slečna Braunová o pár dnů později. A kdo vlastně v tomto případu financoval AK Černý a spol., snad ten zadlužený podezřelý, který nemá ani korunu, nebo snad jeho kamarádka, že by nevěděla, co s penězi, nebo se snad slečna Braunová už dala na charitu a maká zadarmo? Vyšetřovatel se celý díl opět kope do zadku, směje se výmyslu se smrtkou a řešení případu přenechá slečně Braunové. A proč vlastně vražedkyně chtěla být za každou cenu přítomna té šarádě, kterou slečna Braunová označuje za rekonstrukci, měla snad nutkání být přímo u toho až ji slečna Braunová usvědčí na základě prakticky žádných důkazů? Navíc opět získávání důkazů advokátní kanceláře je za hranou zákona, nějaké to vloupání do kanceláře přece nebudeme řešit. To svolávání na konci dílu je bez toho jasnovidce Krále takové na vodě, už aby se mistr Král vrátil z Londýna, předpokládám však, že jeho návrat tak rychlý nebude. ()

Vražedné ostří (2018) (S03E05) 

Předně už by se mělo změnit označení žánru z krimi/drama na krimi/komedie. Dnešní díl byl celkem dobrý, ze zajímavého prostředí, avšak vše bohužel přebíjí ta nehorázná trapnost celého vyšetřování, Braunová nahrazuje opět práci policie i státního zastupitelství, hloupoučký policista od počátku vše s Braunovou nejen konzultuje, ale dokonce se nechává úkolovat, jako by byla Braunová jeho nadřízená. Přijede k sebevraždě a případ má za minutu uzavřený, opět musí zasáhnout Braunová, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nejtrapnější je to neustálé porušování zákona ze strany advokátní kanceláře, kdy Dalecký porušuje policejní pečeti, vkrádá se do soukromých objektů, občas něco ukradne, ale to je přece úplně běžné. Nějak mně uniká důvod v obsazení Holubové, za celých pět dílů se v seriálu skoro neobjevila (jestli se nepletu, dvě návštěvy v kanceláři a asi 3 telefonáty s Braunovou), tu chatu mohl Černý koupit přece od kohokoli jiného. A ta závěrečná šaškárna na bruslích, to mělo být jako opravdu vtipné, jako vážně? ()

Křidýlko, stehýnko nebo vražda (2018) (S03E07) 

Král v Londýně, Černý ve Veselí, teď už i Braunová ve Veselí, tak honem ještě někam poslat Mladého a celou advokátní kancelář může převzít nedostudovaný právník Milan, se svým důvtipem to určitě zvládne. Na nedělní večer je vždy taková oddechovka se na tuhle srandu kouknout, jen mám pocit, že scénárista to jako jediný považuje za krimi, nikoli za komedii. Motiv byl v této epizodě jasný od začátku a tím byl jasný i vrah. Jed ukrytý v zásobníku na led den před vraždou, aha, skvělý nápad, jen těch mrtvých by bylo asi více, že pane scénáristo??? Prosím, trochu zapojte mozek. Celý den se v restauraci ledu nikdo nedotkl a čekalo se jen na příchod food kritika až si poručí fazolky. Přihlouplý policista už případy ani nevyšetřuje, jezdí se vždy vypovídat ke slečně Braunové a pak už jen čeká až mu někdo z kanceláře zavolá, aby svolal skupinu, nedouk Milan úkoluje policistu, opravdu vtipné. Vrah by na skupinu dorazil a pak začal hloupě utíkat (to mimochodem dělají vždy všichni ve všech dílech, jako kdyby čekali, že nějakou náhodou ukáží z AK na někoho jiného). Nikdo by mu už nic nedokázal, led roztál, mísa byla umytá. No, v opravdové kriminálce by policie zajistila na místě činu stopy hned po vraždě a už dávno by věděla, kde byl jed ukrytý. To ale u téhle frašky nemůžeme čekat, to bychom chtěli po panu scénáristovi moc. Ve čtvrté sérii se bude asi hledat taťka Braunové, komedie může pokračovat. ()

Tři odstíny smrti (2019) (S04E01) 

Policie je bezradná, a tak se major Hoffman obrátí na advokátní kancelář a ta provádí vyšetřování za policii, už toto konstatování stačí, aby si divák uvědomil, jak moc je tento seriál stupidní. Advokátní kancelář platil ten šašek Hoffman ze svého platu, nebo se to platilo ze státního? Všichni (tři podezřelé z vraždy, recepční hotelu, pickupeři, vrah) jdou zase samozřejmě Lence Braunové na ruku a o všem si s ní povídají. Nakonec zase dokola opakující se trapné svolání všech zúčastněných (opět samozřejmě všichni dorazí) a usvědčení vraha na místě. Samotné odhalení vraha podle způsobu vyplnění hesla na mobilu je už za hranicí debility a nemá to s krimi a logickým vyšetřováním nic společného. Také by určitě pickupeři trpěli na svém srazu Braunovou, když se jedná o výhradně mužskou skupinu. Braunová opět vytáhla svoji slečnu, myslel jsem, že už jí ten starší polda v první sérii vysvětlil, že ona už dávno slečnou není. Pokud mám hodnotit žánr krimi/drama, musím jít hodně nízko, protože ani k jednomu žánru se toto ani nepřibližuje. ()

Hon na vraha (2019) (S04E02) odpad!

Na loveckém zámečku Tři Trubky se ubytují tři trubky z advokátní kanceláře a začnou jen tak z nudy zadarmo vyšetřovat případ, který se jich vůbec netýká. Návrat Krále je naprosto excelentní, protože ač neví, kde přesně se vražda stala a operuje na prostoru několik stovek m2, během krátké procházky lesem ihned najde strom, ve kterém je brok o velikosti hlavičky špendlíku a také kousek igelitu cca 5x5 cm, na kterém jsou stopy krve a určí tak místo vraždy. Tak to klobouček. Milan se opět vkrade do kanceláře majitele zámečku, aby opatřil seznam hostů, přijde k zapnutému počítači, během pikosekundy najde to, co potřebuje (seznam byl asi otevřený na ploše), zadá tisk a za 30 vteřin má vše co potřebuje. Za normální situace by se mu za tuto dobu ani nezapnul počítač. Přemoudřelý Král ihned na seznamu odhalí mrtvého, neboť ten se odhlásil z hotelu dříve, než původně plánoval a poznámku, že se mu tam třeba nelíbilo ihned vyvrátí, že se jednalo o stálého hosta. A to jako zjistil kde, z toho seznamu hostů? Opravdu neuvěřitelné dedukce. V noci se Braunová s Králem vypraví do lesa a když zjistí, že sedli do auta právě k vrahům, kteří jsou ozbrojeni a pod záminkou vykonání potřeby se jim podaří dostat z auta, nevezmou nohy na ramena, jako by to udělal běžný smrtelník, ale jdou hledat mrtvolu, kterou samozřejmě opět nepochopitelně najdou díky své nadpozemské dedukci. Poté je dostihnou tři ozbrojení maníci a dochází zase k nesmyslnému vykecávání a vysvětlování do doby, než na místo přijede Milan s jednou policistkou a ta tyto tři ozbrojené vrahy sama zpacifikuje. Je vůbec možné, že někdo dokáže takovou blbost vymyslet a pak ještě natočit??? ()

Jak básníci přicházejí o život (2019) (S04E03) odpad!

Jeden díl jako druhý, stane se vražda, advokátní kancelář s tím nemá nic společného, ale zdarma začnou vyšetřovat, nahrazovat práci policie, všude se infiltrují, všichni se před nimi svléknou donaha a vše jim řeknou, na konci pak dojde k vyřešení případu před celou skupinou lidí, kteří ochotně stráví přednášku, kterou dříve dělal Král a teď jí dělá Braunová, a to zcela bez důkazů ani podle nějakého logického vzorce, každopádně vždy se strefí a zločince na místě usvědčí. Zejména v tomto díle to bylo už opravdu k smíchu, kdy vrah se přiznal sám a pak se ještě hloupě nechal zpacifikovat. Policie, ač přivolána opět dorazila v počtu jedné paní a zbytek dorazil až když bylo po všem. Zajímalo by mě, z čeho ta kancelář žije, když si řeší jen případy kolem Krále nebo dělá vše zdarma. A Lenka je slečna, slečna… Tereza Hofová mně začíná být značně nesympatická. ()

Smrt na konci světa (2019) (S04E04) odpad!

Všichni hosté z chaty spolupracují, nechají si od Milana nakukat, že je policista, ačkoli se nacházejí na místě, kde se vraždí, v klidu na místě zůstávají. Mrtvola leží v dřevníku, nikomu není divné, že policie, zdravotníci a pohřební služba nepřijíždí a jsou v klidu. Konec byl naprosto fascinující, nájemný vrah se opět vykecával tak dlouho až přijela policie a byl zatčen. Ano, mohl toho Krále sundat už v té chatě, jako to udělal s mrtvolou 1 a 2, ale to by přece nebylo to správné finále, musíme diváka napnout jako pružinu, ale pane scénáristo, není snad každému jasné, že Král nezemře? Ten nájemný vrah byl doopravdy profesionál, tu Braunovou by jako nechal žít, když ho viděla a mohla by ho pak identifikovat? ()

Vyhoďme ho z kola ven (2019) (S04E05) odpad!

Další naprostý úlet. Major Hoffman opět bezradný jako malé děcko čekající až Advokátní kancelář Černý, Braunová a spol. vyřeší případ za něho. Mezitím sedí v klidu v kanceláři a usrkává kafíčko. Když porovnám vyšetřovací pokus u epizody Slepý svědek z Případů 1. oddělení a vyšetřovací pokus v režii Hoffmana, Černého, Braunové a spol., to snad ani nemohl scénárista myslet vážně. Je vidět, že scénárista neví o policejní práci absolutně nic a jen si tak ve svých představách představuje, jak by mohl takový vyšetřovací pokus vypadat. Každopádně v závěru opět svolání všech do jedné místnosti, tentokrát se role vypravěče ujal Mirek Donutil a usvědčení pachatelů na místě na základě nějakých dohadů a domněnek, opět bez jediného hmatatelného důkazu. Ty rádoby infiltrace už jsou také trapně opakované v každém dílu, dá se říci, že každý díl je úplně stejný, jen se změní prostředí a skupina lidí v příběhu, jednou mladí básníci, jednou hosté z horské chaty, pak zase důchodci, příště to mají být nějací účastníci fantasy rolové hry. Je už nyní jasné, že Milan se někam infiltruje, Lenka bude všem zdůrazňovat, že je slečna, možná se v dílu mihne i Král, a nakonec všechny svolají a vraha usvědčí jakousi nadpozemskou dedukcí. K tomuto dílu snad jen ještě poznámka, že ředitelka domova důchodců musela být spokojena, když jí policie odvezla polovinu klientely do basy. ()

Vražedná večeře (2019) (S04E07) 

Koukat se na to trochu dá, ale spíše jako na komedii, ne jako na krimi. Opět policista za naprostého hňupa, kdy se nechá úkolovat Milanem a Černým – koho má vyslýchat, jak je má vyslýchat, jak má hledat důkazy, kde má hledat důkazy apod. Úsměvná byla např. ta prohlídka, aby byla nalezena injekční stříkačka, kdy policista nahlédne do kabelky a bere k prohlídce hned dalšího, takhle by toho opravdu moc nenašel… Rozhodující důkaz najde Milan v toaletě ve formě jakéhosi papírku, který nedokazuje vůbec nic. Nakonec opět závěrečná desetiminutová Milanova promluva se závěrečným usvědčením, kdy v promluvě jsou obsaženy jen domněnky a vybájené konstrukce bez jediného hmatatelného důkazu. Ovšem pro mě nepochopitelně se opět ten, kdo vraždil z ničeho nic přizná a všechno na sebe sám žaluje, ač k tomu nemá vůbec žádný důvod, protože nebyl předložen jediný přímý důkaz. Scénář opravdu k smíchu… ()

Královská rošáda (2019) (S04E08) 

Tato epizoda opět dost k smíchu. Vražda baterkou, vrah si zajistí alibi u zaměstnanců agentury, u manželky, ale vražedné zbraně se jaksi nezbaví, ještě na ní zanechá otisky a pak se nechá hloupě nachytat, kdy si jde sám se šperhákem pro baterku do agentury, no když mu všichni šli tak na ruku a dosvědčili mu alibi, snad by mu tu baterku sami donesli :-/ Slečna Braunová nastražila léčku, té jdou na ruku úplně všichni od policie přes státního zástupce až po tu hlídací agenturu, která jí ve všem vyhoví. Na konci vzal na sebe vše Král a policie s tím naprosto neschopným policajtem to samozřejmě zase všechno zbaští i s navijákem, nikdo se ani nepokouší zjistit pravdu, např. po výstřelové zplodiny na rukou, zajištění místa činu, kde by se během chvilky přišlo na to, že vše bylo úplně jinak, atd. Mimochodem, ten nahlouplý policajt zahraný Davidem Punčochářem, to je jediný policista v republice? No, že veškeré případy, u kterých se objeví právní kancelář Ćerný, Braunová a spol., vyšetřuje vždy on, asi fakt jediný policajt v celé republice, pouze to ukazuje na stupiditu tohoto seriálu... ()

Královský los (2022) (S05E01) odpad!

To už opravdu bolí… Zase ten stejný policista vede vyšetřování, prostě v republice je opravdu jen on, vyšetřuje všechny vraždy, které se stanou... Navíc asi ani není ve službách státu, ale advokátní kanceláře Černý, Braunová & spol., protože jim jezdí reportovat všechny novinky z vyšetřování přímo k nim do kanceláře, provede je místem činu, udělá pro ně vše, co jim jen na očích vidí. A oni jsou na něho tak zlí, že když přijde opět to trapně se opakující svolání všech na závěr, kdy se všichni opět do hospody pro mě nepochopitelně dostaví, včetně vraha, ani mu dopředu neřeknou, kdo vraždu spáchal a nechávají ho v hloupé nevědomosti. Chudák Hofman…To opravdu nikdo nevidí, jak stupidní tohle je??? Navíc ta advokátní partička neustále porušuje zákony, třeba Milan se v minulé epizodě vloupal do cizího objektu a hle, běhá si na svobodě, vraždu mu odpárali a s tím asi i tu vloupačku, nyní se zase v této epizodě představuje falešným průkazem jako policista, krade věci z místa činu… Král je v domácím vězení a se svojí „inteligencí a bystrostí“ odhalí vraha právě on, stačí mu k tomu jen kopie spisu z advokátní kanceláře, všichni kolem něho jsou totiž totální tupci. Opět v epizodě plno náhod, kdy Milan je zrovna v domě zavražděného, vyleze ven z domu a naproti u sousedů vidí předání peněz z ruky do ruky a hle ono je to pro vyšetřování tak důležité, příště si na tu ženu počíhá a ona mu na ulici o sobě řekne úplně všechno, že pracuje na černo, že má exekuce, jako pro Boha živého, proč by to nějakému trotlovi Milanovi vůbec říkala??? A proč by ten zavražděný v hospodě prohlašoval, že vyhrál, když nevyhrál? A proč by měla ta ženská strach z toho, že o výhru přijde, když jí muselo být jasné, že si ten blázen vše vymýšlí, ten výherní los snad musel být jen jeden. Vše je tak hloupě napsané, nemá to absolutně žádnou logiku. Do toho všeho trapná, a hlavně zbytečná vložka s nákupem, která nám natáhla epizodu o pár minut. A co vůbec ta Králova dcera, ta někam zmizela, že se o taťku v domácím vězení vůbec nezajímá? Vždyť si tak přirostli k srdci… ()

Jak je důležité zabít Filipa (2022) (S05E03) 

Tohle už je naprostý ÚLET!!! Hofmanovi asi slovo mlčenlivost v jeho profesi policisty nic neříká. Soukromé osobě Braunové opět v její kanceláři vše o případu reportuje, včetně zcela zásadního odtajnění svědka zařazeného do programu na ochranu svědků, kdy se ještě přiznává, že musel pár lidí obejít, aby se k informacím dostal, poté opět bere Braunovou na místo činu. Následně v noci Braunová Hofmanovi zavolá a sdělí mu, že ví, kdo Milana postřelil, ten ihned ráno jede tuto osobu zatknout, kdy zatčení stojí pouze na výpovědi jednoho člověka, jinak nemá v ruce nic. Vrcholem je, že opět Braunová má přístup k zatčené do CPZ, ta prostě může úplně všude, má dveře všude otevřené. Sama se opět dopouští přestupků / trestných činů, kdy řídí pod vlivem, šmejdí cizí ženě po domě a prohledává jí dům. Skoro celou epizodu zvládla odehrát v jedněch hadrech. Měla ta Braunová od začátku série vůbec nějakého chlapa??? Ne. Každý večer vysedává v kanceláři, nebo někde mudruje s Prokopem a Milanem… A jak to dopadne s Milanem? Má vůbec cenu si tuto otázku pokládat? No zemřít asi nezemře. ()

Obraz Filipa Kaisera (2022) (S05E04) odpad!

Profesionální nájemný vrah (nechávám stranou věk 73 let…) je tak profesionální, že začne pracovat v nemocnici, aby mohl sledovat, jak je Milan hlídaný a v nestřeženém okamžiku ho picnout. Vůbec mu nevadí, že bude zaznamenán na kamerách, že ho bude celá nemocnice znát, navíc otázkou zůstává i to, jak se dokázal zrovna na tomto místě, tak rychle nechat zaměstnat, panečku, to je ale náhodička, že hledali zrovna někoho do této budky v nemocnici. Když se konečně k činu odhodlá, uspí půlku nemocnice, aby tento profesionál vysypal zásobník do prázdné postele, neboť ve své profesionalitě nepostřehl, že Milan je už dávno odstěhován do jiného pelechu a když ho přijde lapit Braunová, jak už je zvykem, začne si s ní vykládat o všem možném tak dlouho, až ho ten pomalý policajt zastřelí. Ano, opravdová práce profesionála. Nakonec pak přidá autor ještě drama v podobě bomby u Krále (Černého) doma, kdy se dočkáme dalšího krimi klišé, kdy Prokop přestřihne opět ten správný drát a bomba je zneškodněna. Rozlousknutí šifry také komické, proč by objednateli vraždy tak moc záleželo na tom, kdy nájemný vrah oběť zneškodní. A jak jinak, všemu sekunduje opět policajt Hofman, jediný policajt v republice… Komedie. ()

Vražedná setkání třetího druhu (2022) (S05E05) odpad!

No, nerad bych se opakoval, ale máme zde zase vraždu, opět ji vyšetřuje jediný policista v republice jménem Hofman, opět všechny své kroky ve vyšetřování uvážlivě konzultuje s jakousi soukromou advokátní kanceláří, která zaměstnává dva bývalé kriminálníky (srdcem jsou ale Prokop s Milanem fajn lidi, ti nejspravedlivější ze všech), Milan se opět dopouští několika trestných činů, kdy odcizí ostraze vstupní kartu do budovy, následně se vloupá do kanceláře oběti a poté se ještě vloupá do garáže oběti, tam už si jako vůbec nebere servítky a rovnou kleštěmi uštípne visací zámek, jaképak sraní, já pracuji pro advokátku Braunovou, já mohu všude a kdyby něco, přikryje to Hofman. Hofman se nad Milanovo vloupačkou do garáže jen pousměje, neřeší to. Prokop uzavřen ve svém domácím vězení je opět zásobován rešeršemi ufologů a bosky se vším na koberečku u Černého doma pročítá, je uspokojen. Dopadení vraha opět komické. Jen tentokrát živých ufologů už moc nezbylo, a tak se ani nesvolávala závěrečná skupina, aby se Lenka s Milanem mohli parádně vykecat. ()

Někdo to rád horké (2022) (S05E08) 

Obhájce je povinen poskytovat obviněnému potřebnou právní pomoc, účelně využívat k hájení jeho zájmů prostředků a způsobů obhajoby uvedených v zákoně, zejména pečovat o to, aby byly v řízení náležitě a včas objasněny skutečnosti, které obviněného zbavují viny nebo jeho vinu zmírňují, a tím přispívat ke správnému objasnění a rozhodnutí věci (§ 41 Trestního řádu). Tahle povedená advokátka Braunová si namísto chránění a hájení svého klienta hraje na vyšetřovatelku a státní zástupkyni v jednom a svého klienta usvědčí z několikanásobné vraždy. Policista opět naprostý hňup, kterého na místě činu školí Milan jak malého kluka, veškerou práci za něho odvede advokátní kancelář + přemoudřelý Král z domácího vězení. Mělo by to být asi takhle, Černý by měl odejít do důchodu, protože už se stejně Donutil v seriálu prakticky nevyskytuje, Braunová by se měla přihlásit do výběrového řízení na státního zástupce a advokátní kancelář by se zavřela. Jedna epizoda hloupější než druhá. A jak se zase Milan dostal na pitevnu, aby si popovídal s tím patologem, jako nemohl za ním normálně zajít? Namísto toho se převléká do lékařského mundůru a vydává se za patologa… ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama