Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Thomas Jane" má neskutočný hlas! Musím povedať, že doslova dokonalá "farba" jeho tónu, by bola ideálna voľba na "platňové" rozprávanie strašidelných príbehov najmenším ratolestiam niekde v horách počas opekačky. Strašná škoda, že to "Netflix" nedotiahol do konca, respektíve nevyťažil z tejto "Kingovky" viac, ako len občasne solídne hutnú atmosféru či pár záberov, vďaka ktorým si "1922" vydobyl pozíciu v horor žánri. Miestami sa to síce trošku vlečie, no vďaka mysterióznemu poňatiu, táto kvalitne natočená dráma, dokáže zahrať na city diváka. Sám za seba spokojný ... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Napriek nie príliš konzistentnej kvalite, niekoľkým hluchým miestam a čas od času nevýraznému deju ide o slušnú žánrovú prácu, v ktorej si milovník thrillerov nájdete to svoje. V rámci nespočetného množstva knižných adaptácií Stephena Kinga sa 1922 môže bez pochýb radiť medzi kvalitnejšiu sortu, ktorá v žiadnom prípade nespraví literárnemu majstrovi žiadnu hanbu. Svojou temnou atmosférou a nepríjemne deprimujúcou hudobnou stránkou vám v tom najlepšom možnom slova zmysle pomätie myseľ a vďaka nesileným hororovým prvkom sa budete častokrát nachádzať niekde medzi napätím až strachom. 7/10 ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Už někdy v páté minutě filmu je jasně naznačeno, co se stane a o čem to pak asi všechno bude. Takže člověk doufá, že to bude jinak anebo když už to má být takhle, tak ať je to alespoň nějak sofistikované nebo v dalším vývoji něčím překvapivé. Jenže tůdle nůdle. Po marném čekání na spasení se objeví krysy, které překvapí jen tím, že si je King neodpustil. A ta návštěva ze záhrobí je pak překvapivá asi jako zima v lednu. Z tohohle námětu by těžko vykřesal něco víc i mnohem větší tvůrce než je Zak Hilditch (jehož These Final Hours přitom vůbec není marná záležitost). Výchozí materiál by možná stačil na půlhodinový kraťas - pak by z toho snad byl alespoň průměrný snímek. Ale 100 minut? Ti, kdo se nechali nalákat zjištěním, že muziku dělal Mike Patton, známý coby zpěvák Faith No More a člen různých avantgardních hudebních projektů jako Mr. Bungle nebo Fantomas, asi taky nebudou soundtrack k 1922 považovat za nějaké jeho zásadní dílo. Celkově je to jedna z nejslabších a nejzbytečnějších kingovin, jaké jsem kdy viděl. Na závěr si neodpustím dva vzkazy zdejším přidavačům žánrů: 1) Pochybuju, že takhle si někdo představuje "krimi". 2) Já vím, že na csfd musí být vše, co je "horor" zároveň automaticky i "thriller", ale co kdybyste s tím už šli konečně do prdele a nechali se nahradit někým, kdo umí používat vlastní mozek? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je tenhle film skvěle natočený a celkem dobře zahraný, dokonce se i celkem zdatně vyvíjí, i tak mi připadá nepovedený, a to hlavně z hlediska atmosféry. Tu 1922 nemá naprosto žádnou. Přitom ten námět je pro ni jako stvořený, dal by se pojmout fakt strašně dobře a snad i řádné psycho by z toho mohlo být. No jo, jenže to by to musel režírovat někdo zručný. Tady jsem se dočkal neskutečně nudného dramatu s postavami, které mi byly ukradené a aby to nějak vypadalo, je tady pár hororových prvků, bohužel zrovna ty nejlacinější z nejlacinějších. A jak se mi pak takový film má líbit, když mě tak strašně nudí? A ten konec se taky zrovna moc nepovedl. Prostě ten film má svoje klady, ale šel by zpracovat mnohem, mnohem líp. 2* ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je thriller na jedničku. Vážně naprosto skvělá atmosféra, která vás vtáhne do děje a ještě dál. Thomas Jane je dokonalý a předvedl své umění více než dobře. Celý příběh je vymyšlen dobře a vše do sebe hezky zapadá, jediná věc, která mi tam vadila, jsou oživlé mrtvoly, ty na mě byly až moc fantazijní a ubíraly tomu vážnost. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama