Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

King není dobrej spisovatel a nikdy nebyl. Vždycky se můžete jen modlit, aby nějakou jeho povídku či knihu převedl někdo na filmové plátno s nadšením a režisérským umem, což se snad zatím povedlo jen třem lidem u třech filmů, že se na to dalo jako dívat a jeden člověk, který dokázal, že film může bejt lepší než knižní předloha a to byl teď Andy Muschieti a jeho dokonalé To. V 1922 funguje jen skvělý Thomas Jane a jeho epesní vidlák, skvěle zahraný a to především s naprosto drtivým, Jižanským přízvukem. Jinak se režisér bál jakkoliv Kingovu povídku ozvláštnit, obohatit o svůj osobní pohled nebo invenci a přitom by Hilditch na to opravdu měl, protože jeho prvotina je opravdu neskutečným filmem. Přitlačit na horor, vynechat ty dlouhé, nic neříkající záběry a mohl to být opravdu dobrý horor. Má to 101 minut a na první závan nějaké atmosféry čekáte snad 60 minut. Na jedno unavený podívání jo, ale víc nuda, než atmosféra, ostatně jako většina od Kinga.55%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

fanouškem Kinga sem se stal teprve nedávno a tohle je jedna z jeho adaptací (jinak velmi útlé novely), kterou bude mnohem zábavnější přečíst, než se na ní koukat. Příběh o tom jak farmářovi chtěla zdrhnout žena, tak jí pro jistotu s pomocí synka zabil a nakonec mu z toho hráblo není ničím převratný, nicméně je ok a kdyby se trochu ubralo na stopáži a tvůrci se víc zaměřili na konflikt Thomase Janea se synem mohlo to dopadnout podstatně lépe. Takhle je to jen hezky vypadající drama, které ale kulhá na obě nohy a ani zdaleka nevyužívá potenciálu. Ani ty hororové prvky se špetkou nadpřirozena nefungují zdaleka tak dobře a vlastně by se bez nich film úplně obešel. Nicméně chápu že mají znázorňovat to jak hlavní postavě začíná šplouchat na maják a dohání ho vlastní svědomí...60% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsou především herecké orgie Thomase Janea. On se do toho fakt ponořil. A celý jeho projev je...třeba scéna hned na začátku. Hubený chlápek na verandě, špinavej od života a práce, hučí do něj stará, jak vedou ubohý život. Dokonalá scéna a já celou dobu nevěděla, zda se soustředit na něj nebo na ty rudé šaty, které tam prostě nepatřily. Stejně jako ona, stejně jako ona dámička. A vy si říkáte: "Ty děvko!" Následná hra o "nadvládu" nad synem a využití jeho slabostí společně s geniálním soundtrackem, atmosférou a celou výpravou a vymyvání mozku mezi kukuřicí, dopadla geniálně. A to nemluvím o následcích studny. Celý ten rozpad. Lidí, věcí, všeho. Sakra, tohle bylo fakt dobře natočené! Vlastně, měla jsem nejdřív trochu obavy. Jestli to zvládnou natočit. Přeci jen to je film hlavně o "vnitřním monologu", hlavně druhá nutná polovina. Ale, sakra, hodně dobře zvládnuté! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Thomas Jane" má neskutočný hlas! Musím povedať, že doslova dokonalá "farba" jeho tónu, by bola ideálna voľba na "platňové" rozprávanie strašidelných príbehov najmenším ratolestiam niekde v horách počas opekačky. Strašná škoda, že to "Netflix" nedotiahol do konca, respektíve nevyťažil z tejto "Kingovky" viac, ako len občasne solídne hutnú atmosféru či pár záberov, vďaka ktorým si "1922" vydobyl pozíciu v horor žánri. Miestami sa to síce trošku vlečie, no vďaka mysterióznemu poňatiu, táto kvalitne natočená dráma, dokáže zahrať na city diváka. Sám za seba spokojný ... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si pořád říkala, kde jsem to už viděla nebo při nejmenším alespoň četla. Pak mi to docvaklo. Tohle má na svědomí Stephen King. Bylo to dobře vymyšleno a poctivě vystavěno. Thomas Jane zde nese všechno na svých bedrech. Krysy a potkany zrovna moc nemusím. Pomalejší tempo tomu sedlo. Viděno v původním znění s titulky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama