Reklama

Reklama

Clevelandský únos

(TV film)
  • USA Cleveland Abduction (více)
Trailer

Svobodná matka, která se stane první obětí únosce Ariela Castra, zůstane uvězněná v jeho domě skoro jedenáct let. Tam se stane přítelkyní a sestrou dvou dalších žen, které Castro zajme krátce po ní. Film je inspirován skutečnými událostmi... 22. srpna 2002 byla jednadvacetiletá svobodná matka Michelle Knightová v Clevelandu unesena Arielem Castrem a držena v jeho domě bezmála jedenáct let. Knightová, která v sobě nalezla nezměrnou sílu skrze víru v Boha a odhodlání znovu spatřit svého syna, se odmítla nechat zvráceným Castrem zlomit. Ten brzy po ní unesl dvě dospívající dívky, Amandu Berryovou a Ginu DeJesus, a uvěznil je společně s Michelle, která se svým spoluobětem stala přítelkyní a sestrou. Když Berryová s Castrem otěhotněla, byla to Knightová, kdo jí pomohl přivést děvčátko na svět. Následně musela provést i jeho resuscitaci, neboť jí Castro vyhrožoval slovy: "Pokud dítě zemře, ty zemřeš taky." Navzdory tomu, že byla více než deset let vystavena nepřetržité brutalitě, se Michelle nenechala srazit na kolena a její neotřesitelná víra tváří v tvář zdánlivě beznadějné situaci svědčí o síle lidského ducha. Dne 6. května 2013 byla Michelle z domu, který byl pro ni téměř jedenáct let vězením, konečně vysvobozena a dostala šanci získat zpátky svůj život. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Film je to sice televizní takže s nižším rozpočtem a horšími hereckými výkony ale má to dost silný téma. Nejhorší je, že se to opravdu stalo. Chlap co drží 3 ženy déle jak 10 let ve svém domě, bije je a znásilňuje. Nějak se to ke mě dostalo (a to je to starší snímek), když jsem dokoukával 2. sérii Mindhuntera, který je sice o vrazích ale tohle tam bylo taky a zjistil jsem, že je sice jen televizní film ale je. Tak jsem se na to koukl a musím říct, že hrozný. Absolutně nechápu jak tohle někoho napadne nebo to, že to vůbec udělá. Kvalita snímku není nijak úžasná ale jak říkám to téma udrží divákovu pozornost. 60% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemný film. Byl jsem po jeho dokoukání velmi znepokojen. Přišlo mi, že to bylo zahráno dost reálně, tak "komorně", ten pocit strachu, že je zabije a tak radši nic neudělají tam byl velmi znát ... navíc hlavní postava byla zahrána tak zvlášťně ... taková mladá naivní pipka, co se chce jen starat co nejlépe o svého syna, a přitom na ní všichni serou, dokonce i její matka, na všechno je sama, nedokončila, chudák, školu a její oplodnitel se na ní taky krutě vysral. Bylo mi jí hodně líto a s tou postavou jsem tedy hodně soucítil. Ten film mi nesednul. Hodně mě rozladil. "Autentický" to je dobré slovo, jak bych ho popsal. - Taryn Manning má velmi osobitý sex-appeal. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabízí celkem silný téma. Je ale vidět, že jde o TV film a tomu odpovídá i zpracování. Herecký výkony jsou nevýrazný a tím trpí i samotnej film protože v divákovi nedokáže vyvolat potřebný emoce (alespoň u mě to tak bylo). Mučení, znásilňování, rána do břicha, porod, zabití psa i konec - všechno tohle by u diváka mělo vyvolat daleko horší pocity při sledování než tomu tak je. Na TV film je to ale koukatelný takže přimhouřím očko a ty 3 hvězdy dám. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

také nejaké divné televízne spracovanie skutočnej udalosti. Toľko rokov zavretí a susedia, polícia nic.. ... a dievčatá žiadny pokus o utek... ba dokonca telka a spev ci tanec v "čase volna" .. no .. neviem ...čo si mám o tom myslieť. Ešteže to dávala komerčná televízia, vidieť v kine tak nadávam za zbytočne vyhodené peniaze na lístok. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušný film podľa skutočnej udalosti. Rozhodne chyby má, neviem či český dabing niektoré z nich zakryl alebo odkryl, ale zaujímavé to bolo. Je lepšie vopred nevedieť ako to skončí, no ťažko uveriť, že za tak dlhú dobu sa tri ženy nepokúsili takmer o nič. Niektoré situácie si doslova pýtali rozhodnosť, odvahu a aspoň snahu o útek. Možností bolo veľa, keďže im "domáci pán" občas dovolil pohyb po dome s rozviazanými rukami. V kuchyni je toho "harampádí" na útok až-až. Z filmu som mal jednoznačne pocit, že ženy sa báli čo i len pomyslieť na útek. Hlavná predstaviteľka v jednom kuse kecala o tom, že niečo vymyslíme. Roky ubiehali a ona nevymyslela nič!? Film by v tv okolo 20.00 určite zabodoval, ale k silnejšiemu zážitku chýba viac adrenalínu a vierohodnosti. Na pozretie fajn. 60%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Ariel Castro bol odsúdený na doživotie, plus 1000 rokov väzenia. Mesiac po odsúdení sa obesil vo vlastnej cele. (ludovit14)

Reklama

Reklama