Reklama

Reklama

Vyvolená

  • Slovensko Vyvolená (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bohatý jižanský obchodník Samuel Alabaster právě dorazil do malého městečka na Divokém západě. Účelem jeho cesty je požádat o ruku vysněnou Penelope, kterou unesl do divočiny Anton Cornell. Jako svatební dar pro Penelope s sebou Samuel vede malého poníka. V městečku si najme pastora Parsona Henryho, který má poněkud problém s alkoholem. Oba vyrazí do divočiny. U malé říčky narazí Samuel na zálesáka Rufuse Cornella, bratra Antona. Oba na sebe vystřelí a Samuel prchajícího Rufuse pronásleduje dál do lesa. Rufus při útěku spadne ze skály a zdá se, že je mrtvý. Teprve teď se pastor od Samuela dozvídá, že nejprve budou muset Penelope osvobodit z rukou Antona, který ji má v divočině držet násilím. Zanedlouho oba dorazí k malé lesní chatě. Samuel se chystá na útok a po Henrym chce, aby ho kryl střelbou. Shodou náhod je to ale Henry, který zastřelí z chaty vycházejícího Antona. Penelope, která je skutečně v chatě, však na své zachránce začne střílet. Samuelovi se ji sice podaří odzbrojit, ale žena mu začne nadávat. Jeho nabídku k sňatku ihned odmítne. Je nešťastná, má za to, že Samuel jí zabil manžela... (TV Nova)

(více)

Recenze (25)

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Bratry Zellnery jsem po jejich toxickém exkrementu Kumiko měl za naprosté retardy, jsem rád, že to potvrdili i tímhle anti-westernovým potratem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Patizón svojim mumačím výrazom a pokusom o spev pôsobí ešte viac mdlo ako keď bol napudrovaným upírom. Wasikowski tu zas híka ako uhýnajúca kobyla, aby následne prejavila top afekt, sťaby bola v súťaži o Zlatú malinu. Následne obaja hlavní herci prepadnú v hystériu. Obaja to zrejme považujú za umelecký prejav. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuálně příjemné a docela mě to bavilo herecky, což platí k mému údivu i pro Pattinsona. Jenže po celou dobu sledování jsem si nedokázal utřídit, na co se to vlastně koukám. Zellnery tímto odepisuji. 30% ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Fakt divný. Pro mě naneštěstí těsně pod hranicí, kdy míra divnosti je tak velká, že přechází do kategorie zajímavá ujetina. Ale krásná hudba. I ta mi tam ale připadala nepřípadná. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočená westernová tragikomedie, ve který Pattinson dovršuje svojí neoficiální trilogii tak trochu retardovaných hrdinů. Je to hodně náročná a pomalu plynoucí podívaná s jedním, dost možná nejlepším a nejvíc šokujícím odchodem ze scény ve filmový historii. Nezávislej minimalismus roku! … 9/10 ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Hodně divná, skoro až artová, záležitost, která však selhává na druhé polovině, kdy excelentní Pattinson odchází ze scény a Mia Wasikowska jej nedokáže nahradit. Z poměrně cringe komedie se tak stává už jen nudné drama s občasnou snahou pobavit, což se příliš nedaří. Ocenit však musím velmi krásnou kameru, která dokonale maskuje nízký budget. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pomalý autorský antiwestern (a zároveň absurdní tragikomedie) asi přemítá o lásce a osamění, což provádí okázale artově skrze dlouhé pauzy v mimózních dialozích; pošahané postavy na hraně degenerace a retardovanosti (Pattinson); náhlé kopy v ději bez příčin i vyvozených důsledků; pečlivě koncipovanou kameru (nádherná krajina) či experimentální hudbu. Ani moc nenudí, jen chvílemi štve. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Anti-western prodchnutý groteskními scénami a podivným americkým humorem. Některé scény fungují skvěle, jiné jsou přinejmenším zvláštní. Celkově je to film na jedno shlédnutí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bratři Zellnerovi by okamžitě měli ukončit svou režisérkou a scenáristickou dráhu a raději se věnovat buď jen herectví v hodně vedlejších roličkách a nebo ještě lépe se na cokoliv okolo světa filmu vybodnout a raději by svůj čas a talent měli věnovat do firmy na zalévání kaktusů, jelikož i to by mělo pořád větší smysl a především lepší výsledek, než to co stvořili pod názvem Damsel. Celá ta zápletka, i když se jí po pravdě za zápletku vůbec zdráhám označit, je totiž tak miniaturní, že aby úplně nezabila, tak by měla trvat tak maximálně půl hodinky včetně dlouhých titulků, ale zde je to roztažené do neskutečně otravných téměř dvou hodin, což už vážně upřímně zabíjí. Navíc ten minipříběh je úplně prázdný, nudný a k tomu všemu bez pointy, vše se odehrává ukrutně nezáživně, rozvláčně, s kopou mdlých dialogů, nefungují zde jinak ani emoce, dramatické okamžiky, avizovaný humor jsem též jaksi ani okrajově nezareagoval, a co se westernového žánru týče, tak to v této podívané prezentují jen kostýmy jednotlivých postav, které jen tak mimochodem lze také jen těžko vnímat jakkoliv pozitivněji, jelikož jsou ploché a nezajímavé, stejně tak jako jejich herečtí představitelé, kdy hlavně u Pattinsona sice beru velmi kladně jeho výběr vážně rozmanitých a výrazných rolí, ale jeho čich na ně není zatím zcela vychytaný, čehož je právě tento kydanec ukázkovým příkladem. Od tohoto průseru zkrátka naprosto všem doporučuji se držet co nejdále, jelikož se jedná o opravdu hodně dlouhý a nestravitelný filmový zážitek. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

Scény po Pattinsonovi už jsou nekoukatelne. Mohlo to ubrat na laciných forech a přidat víc těch obrazových do westernu nepasujicich.. (ponik koukne do kamery na pobřeží aj.) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť ve druhé polovině dlouhé jako čekání na dostavník na začátku filmu. V té první to další z podivínů Roberta Pattinsona ještě občas táhne, dění zdá se někam směřuje a "vrcholí" scénou "svatby" (ne uvozovek není mnoho), či spíše celkového odchodu ze scény. Po něm už zbývá pouze krásná krajina a neuvěřitelné chování postav. 40% ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Tak akorát absurdní povídka z pomalého západu (třebaže o něco méně zábavného než tady). Pochopitelně s řadou krásných a empatických postav (you wish!) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Velký bizár, jaký jsem už dlouho neviděla. Přiznám se, že mě nalákali hlavní představitelé a pak to masochisticky zhlédla až do konce, protože mě zajímalo, co dalšího si ještě vymyslí. V paměti asi utkví březový lesík a výbuchy. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno. Ty tři hvězdičky jsou za hudbu, naprosto nádhernou přírodu, ve které je to natočené a za Miu Wasikowskou, pro kterou mám jistou slabost, a to hlavně v podobných rolích jako tady (jinak např. Stopy), ale jinak je to totální chujovina, ke které musel psát scénář naprostej magor. Co jsou ti Zellnerovi vlastně zač? Vždyť to dějově nemá vlastně hlavu ani patu, vzhledem ke stopáži se tam neděje po většinu časku skoro nic, dějově by se to dalo sbalit tak do hodiny a dvaceti minut, a to by většina byly záběry krajiny, na začátku jsou dvě scény, které asi zbyly z jiného filmu, o postavách nevíme vůbec nic, odkud se vzaly, kam směřují, kam odešel ten pán na začátku čekající na dostavník, kdo je ve skutečnosti pastor, na koho čeká Penelope... Z toho, co je v anotaci, se nedozvíme téměř nic. Nebýt to v tak nádherné divočině a s Miou, tak by to od čistého odpadu ta hudba nezachránila. A tak nějak nevím, co si mám myslet o tý flintě s ohnutou hlavní.... satira?, parodie?... na co?, nebo to snad bože chraň bylo myšleno zcela vážně?? A na konci Penelope dojde k moři, sedne s poníkem na loď a odjede .... kam? No to já právě nevím, Karle... Mmch, řekl bych, že z Utahu k moři to není zrovna za humny, na kteroukoliv stranu. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2018: Film mě nezaujal - ani příběhem ani postavami ani svým poselstvím. Jeho zhlédnutí doporučím tedy jen zarytým fanouškům Roberta Pattinsona a obdivovatelům věru divukrásné americké krajiny. ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Pomalé, divné, priemerne natočené no dobre zahrané ( Pattinson má ďalší zárez ) a po príchode Rúfusa aj chvíľu zábavné tragikomické drama, ktoré samo o sebe nemá moc čo ponúknuť. ()

Reklama

Reklama