Reklama

Reklama

Dárkyně smrti

  • Kanada Inconceivable (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tajemná mladá žena Katie (Nicky Whelan) se s dcerou přestěhuje do nového města, aby unikla své minulosti. Rychle naváže přátelství s Angelou Morganovou (Gina Gershon), matkou, která touží po větší rodině. Jejich život se vzájemně proplétá. Angela a její manžel, Brian (Nicolas Cage) navrhnou Katie, aby bydlela v domku pro hosty a sloužila jako jejich chůva. Časem se kvetoucí přátelství mezi dvěma ženami mění na nebezpečnou posedlost, neboť Katie se příliš upnula na dceru Morganových. Angela a Brian čelí nekonečným lžím a manipulaci, až si uvědomí, že sladká Katie se ve skutečnosti snaží zničit jejich rodinu zevnitř. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (40)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To vám teda bola poriadna kravina. Tak nesympatická skvadra hlboko podpriemerných herečiek sa len tak nevidí. Z tých lesbických, pošahaných, histerických, afektovaných a psychicky labilných ženských sa mi obracal žalúdok. Popri nich sa tam tmolil stárnucí, spuchnutý Nicolas Cage, ktorý pôsobil ako nepodarená karikatúra samého seba. Ide to s ním hodne rýchlo z kopca, keď je odkázaný na to, aby hral v takýchto podradných, nudných sračkách. Scénariskticky je to takmer na úrovni odpadu. Príšerná blbosť. Kanadský dramatický thriller. To hovorí za všetko. * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jasně, nejedná se o veledílo, Cage zde navíc hraje překvapivě spíše méně významnou roli. Takže pro jeho skalní fandy určitě trošku zklamání že se tady jejich oblíbenec vyskytuje málo a ještě v ne zrovna charismatické roli. Navíc pozor! Ve filmu se nestřílí. Kdo se ve filmu naopak vyskytuje, tak jsou dvě ženy a budou mít společného více než by si minimálně starší z nich přála. Nicky Whelan to v záporné roli sluší a Gina na ty roky je stále kočka. Scénář nám připravil několik hodně nereálných situací a občas sledujeme rodinné sci-fi ze života maminek. Film ale bezproblému udržel mou pozornost. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|33%| Od tohoto filmu jsem absolutně nic nečekal, ale přeci jenom jsem ho zkusil. No, moc mě to teda nebavilo. Jako drama to působí dost nezáživně a hlavní psychopatka to také moc nevytrhla. Nebyla vyloženě špatná, ale spíš bych kritizoval scénář a příběh. Nebylo to dotažené do konce, i pár nelogičností tam bylo. K tomu nebylo moc vysvětleno, proč se tak ta bláznivá ženská chová. Motiv tu byl vyřčen, ale moc mi teda neseděl. Chtěl jsem dát lepší 1* z milosti, ale finále bylo trochu už napínavé a konečná scéna, kdy tu onu psychopatku Cage napálil, se mi líbila. Herci jsou relativně v pohodě, Cage tu hraje druhé housle, v podstatě je tu zbytečný, ale potěší ho vidět. Ve výsledku konstatuji, že se jedná o zbytečný film, který ani za to 1 shlédnutí nestojí. Ale já to přežil, na zabití jednoho večera to až tak zlé nebylo. Avšak podprůměr je to ve všech ohledech. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu může Nicolas Cage jemně, opravdu jen neznatelně ofouknout prach z Oskárka stojícího přes dvě desítky let na krbové římse. Má nasmlouvanou sérii filmů, za něž mu sice uznání nehrozí, ovšem každý krůček směrem k nějakému herectví se počítá. Po ""Pomstě: Milostný příběh" se jedná opět o vedlejší roli. S Ginou Gershon vytvořil důvěřivý pár, do jehož přízně se vetře psychicky narušená žena, která využívá dvojí identity k obelstění párů, které nemohou mít děti jinak než cestou umělého oplodnění, přičemž je pro Angelu, která už je v letech a po nedávném potratu, a Briana, toužících po velké rodině, tentokrát dokonce vhodným objektem pro početí a donošení dítěte. Netrvá to dlouho a mladou ženu i s její holčičkou si pár nastěhuje k sobě, přičemž ji začne využívat jako chůvu. Vtip je v tom, že je anonymním dárcem (svých posledních tří) vajíček. A ještě větší vtip je v tom, že s chorobnou posedlostí následně ničí rodinné štěstí. Ne úplně ohraná zápletka, dvojí sexuální orientace, zajímavé herecké obsazení. Záporem je celková nedomyšlenost příběhu i chování mladé psychopatky, což je dáno rukou scenáristky, která má na kontě jen "žensky" orientované filmy prosycené erotikou. Výjimečně mně nevadilo, že story je ochuzená o jakékoliv drsné scény, daleko zajímavější bylo postupné napětí mezi aktéry. Cast byl dost dobrý, v hlavní roli Nicky Whelan, která do filmu vnese okamžitě erotický náboj. "Zjemnělý"psychologický thriller je spíše orientován a přizpůsoben ženskému publiku. V té rovině funguje obstojně. Režisér Jonathan Baker vytvořil dobré napětí, kdy sice není vše natolik propracované, ale ani nijak výrazně předvídatelné, aby to kazilo dojem. Nikdo nečeká, že Cage za to bude veleben a zasypán cenami, Jde o zlepšení repertoáru, třeba prostřednictvím thrilleru, který je ideálně stavěn pro televizní obrazovku. Pro Cage je pořád lepší hrát v televizních filmech přijatelné kvality než v kino filmech, jejichž kritéria značně zaostávají. Není to tak úplně jeho zásluha, že tenhle thriller obstál, přece ale jen se většina na film podívá kvůli jeho účasti. Ženská přesila byla značná a vše se točilo kolem ní. Pokud vás baví eroticky dusné thrillery typu "Poison Ivy", kdy autorem druhého pokračování je právě scenáristka tohoto filmu, nemusíte s volbou váhat. 7/10 ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Kejdž ve vedlejší roli znamená hodně velkej bullshit. Taky to tak dopadlo. Absolutně nechápu co to mělo být za telenovelu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Cage tentokrát překvapil role mu sedla ale film měl dostat větší drama, akci hlavně a šlo by to víš, což je škoda mohla to být super napínavá podívaná tak zůstáváme na středu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milionkrat obohrata zapletka o psychopatke, ktora sa votrie do zivota stastnej rodinky. Neprinasa to nic nove. Spracovanie je strasne nezazivne a nudne. Prekvapi len herecke obsadenie, ktore by sa pred rokmi dalo oznacit za hviezdne, ale dnes uz títo herci musia hrat v kdejakej volovine. Takze aspon jednu hviezdicku davam za pekne kozy Nicky Whelan, ale inak je ten film absolutna strata casu. 1/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nudný, predvídateľný thriller so slabučkým Cageom a zostarnutou Ginou Gershon (matka v 50ke?). Kopa klišé, kopa nezmyslov, výsledok - škoda času. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

JOJ CINEMA HD - Celkem dobrý, kvalitou TV film, ještě k tomu z Kanady. Navíc Nicky Whelan je pěkná baba, takže zejména pánské oko potěšila. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi se nedalo moc čekat, že tenhle snímek bude nějak objevný a nový, Nicolas Cage tu vlastně ani nemá hlavní roli, i když ke konci už je na scéně dost, ale film je docela drsně sexy, má svoje dobré momenty a jako thriller na jedno použití funguje. Cagovy jednoduché filmy mě celkem baví a neuráží můj vkus. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klec si zas jede to svoje, cize po starom : tempo plane, dialogy, kulisy, dej plany . Plana podivana, ruky prec od toho : 15 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ač ten film neni tak stupidní jako některý poslední Nikyho filmy,i přesto je to děsNeskutečně nesympatická dvojice lidí.Cage se svym prkennym projevem a helmou na hlavě,a děsně odporná Gina Gershon.A jejich láskyplný scény jsou k zblití.A tak,ač by to mělo bejt vobráceně sem víc fandil tý blonďatý ďáblici,která mi byla stokrát sympatičtější než ústřední dvojice.A to je vlastně na hovno.30%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

První půlka celkem nuda a ta drahá se od té první moc nevzdálila. Takže tady máme anonymní dárkyni, co má poslední tři vajíčka a daruje je bohatým ženským co už nemůžou mít své děti a jsou pro ně vším. Takže ona má infekci a nemá už vajíčka v pohodě přesto otěhotní a je znova dárkyně, si budu muset nastudovat tu biologii, jak a kdo a co je potřeba k tomu početí…Takže žádný drama se nekoná, tedy dokud se na place neobjevila jejich vysportovaná kamarádka Natalie Eva Marie, to potom byl „fičák“ ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

keď nemáte stiahnutý žiaden novší film, a v telke nič lepšie nieje, postačí aj tento film. Akurát v zozname hercov, by som nedával na prvé miesto Nicolasa, či dokonca Faye, :) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nič dobré z tej Kanady nepríde. Cage to asi zobral len preto, že mu to zaplatilo hypoteku alebo neviem. Príbeh ešte neni úplne prevarený, ale nenadchne, neprekvapí, nepoteší. 1 z 5 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Šedesátníci si pořizují dětičky, ale moc jim to nejde. No, vidět se to dalo a nebýt toho zmrveného konce, tak jsem tomu skoro dal i 3*. Otázkou pro mě je, proč Nicolas Cage bere podobné béčka/céčka. Jsem přesvědčený, že má na víc. I tady to podle mě zahrál dobře, přesto, že byl naprosto vedlejší postava. Hlavní hvězdou, která tu byla, byla Nicky Whelan. Ta zahrála vše, jak měla a moc se hodila do své role. Naopak Gina Gershon byla opravdu tragická. CO mě rozhodně potěšilo, tak byla malá rolička pro Evu Marii, protože podporuji každou WWE hvězdu do filmových rolí. ()

luksky 

všechny recenze uživatele

Koukl sem do konce..chtěl sem vědět, jak to dopadne..film má par dobrých chvilek, Cage hraje vpohodě..ale jednou vidět bohatě stačí ()

Reklama

Reklama