Reklama

Reklama

Dárkyně smrti

  • Kanada Inconceivable (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tajemná mladá žena Katie (Nicky Whelan) se s dcerou přestěhuje do nového města, aby unikla své minulosti. Rychle naváže přátelství s Angelou Morganovou (Gina Gershon), matkou, která touží po větší rodině. Jejich život se vzájemně proplétá. Angela a její manžel, Brian (Nicolas Cage) navrhnou Katie, aby bydlela v domku pro hosty a sloužila jako jejich chůva. Časem se kvetoucí přátelství mezi dvěma ženami mění na nebezpečnou posedlost, neboť Katie se příliš upnula na dceru Morganových. Angela a Brian čelí nekonečným lžím a manipulaci, až si uvědomí, že sladká Katie se ve skutečnosti snaží zničit jejich rodinu zevnitř. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To vám teda bola poriadna kravina. Tak nesympatická skvadra hlboko podpriemerných herečiek sa len tak nevidí. Z tých lesbických, pošahaných, histerických, afektovaných a psychicky labilných ženských sa mi obracal žalúdok. Popri nich sa tam tmolil stárnucí, spuchnutý Nicolas Cage, ktorý pôsobil ako nepodarená karikatúra samého seba. Ide to s ním hodne rýchlo z kopca, keď je odkázaný na to, aby hral v takýchto podradných, nudných sračkách. Scénariskticky je to takmer na úrovni odpadu. Príšerná blbosť. Kanadský dramatický thriller. To hovorí za všetko. * ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ač ten film neni tak stupidní jako některý poslední Nikyho filmy,i přesto je to děsNeskutečně nesympatická dvojice lidí.Cage se svym prkennym projevem a helmou na hlavě,a děsně odporná Gina Gershon.A jejich láskyplný scény jsou k zblití.A tak,ač by to mělo bejt vobráceně sem víc fandil tý blonďatý ďáblici,která mi byla stokrát sympatičtější než ústřední dvojice.A to je vlastně na hovno.30%. ()

Reklama

Miska2712 

všechny recenze uživatele

Už len ten problém, ktorý sa v tomto filme rieši o neplodnosti a následne o náhradných matkách je smutná téma a keď k tomu ešte pripočítame dobre spracovaný film a celkom príjemne postavenie postáv a ich herecké výkony, tak to diváka zaujme a poteší. Film, ktorý nezaškodí a odporúčam jeho pozretie. Samozrejme by to mali vidieť diváci, ktorých zaujímajú takéto druhy filmov. Pretože ak si to pozrie divák, ktorý má rád sci - fi, nemôžeme od neho čakať dobré hodnotenie a následne dobrému filmu klesájú hodnotiace percentá, čo je škoda, pretože niekto si takto nízko hodnotený film nepozrie a príde tak o dobrý repertoár filmu. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Už od začátku šlo poznat, že tohle bude zase pořádný úlet. Herci jsou šíleně nesympatičtí, Cageova postava je nevýrazná, že kdyby tam nebyl, asi bych si toho ani nevšiml. Příběhová linka je jeden velký bizár, připadal jsem si jak u pitomé laciné telenovely. Hrůza, strašně jsem se přemáhal, abych to dokoukal do konce. Závěrečné vyvrcholení to utrpení jen podtrhlo. Díky bohu za to, že se Cage v poslední době začíná objevovat v alespoň průměrných věcech. Tohle je ale nesympatická a nudná kravina. 0/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu může Nicolas Cage jemně, opravdu jen neznatelně ofouknout prach z Oskárka stojícího přes dvě desítky let na krbové římse. Má nasmlouvanou sérii filmů, za něž mu sice uznání nehrozí, ovšem každý krůček směrem k nějakému herectví se počítá. Po ""Pomstě: Milostný příběh" se jedná opět o vedlejší roli. S Ginou Gershon vytvořil důvěřivý pár, do jehož přízně se vetře psychicky narušená žena, která využívá dvojí identity k obelstění párů, které nemohou mít děti jinak než cestou umělého oplodnění, přičemž je pro Angelu, která už je v letech a po nedávném potratu, a Briana, toužících po velké rodině, tentokrát dokonce vhodným objektem pro početí a donošení dítěte. Netrvá to dlouho a mladou ženu i s její holčičkou si pár nastěhuje k sobě, přičemž ji začne využívat jako chůvu. Vtip je v tom, že je anonymním dárcem (svých posledních tří) vajíček. A ještě větší vtip je v tom, že s chorobnou posedlostí následně ničí rodinné štěstí. Ne úplně ohraná zápletka, dvojí sexuální orientace, zajímavé herecké obsazení. Záporem je celková nedomyšlenost příběhu i chování mladé psychopatky, což je dáno rukou scenáristky, která má na kontě jen "žensky" orientované filmy prosycené erotikou. Výjimečně mně nevadilo, že story je ochuzená o jakékoliv drsné scény, daleko zajímavější bylo postupné napětí mezi aktéry. Cast byl dost dobrý, v hlavní roli Nicky Whelan, která do filmu vnese okamžitě erotický náboj. "Zjemnělý"psychologický thriller je spíše orientován a přizpůsoben ženskému publiku. V té rovině funguje obstojně. Režisér Jonathan Baker vytvořil dobré napětí, kdy sice není vše natolik propracované, ale ani nijak výrazně předvídatelné, aby to kazilo dojem. Nikdo nečeká, že Cage za to bude veleben a zasypán cenami, Jde o zlepšení repertoáru, třeba prostřednictvím thrilleru, který je ideálně stavěn pro televizní obrazovku. Pro Cage je pořád lepší hrát v televizních filmech přijatelné kvality než v kino filmech, jejichž kritéria značně zaostávají. Není to tak úplně jeho zásluha, že tenhle thriller obstál, přece ale jen se většina na film podívá kvůli jeho účasti. Ženská přesila byla značná a vše se točilo kolem ní. Pokud vás baví eroticky dusné thrillery typu "Poison Ivy", kdy autorem druhého pokračování je právě scenáristka tohoto filmu, nemusíte s volbou váhat. 7/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Do hlavní role byla obsazena Lindsay Lohan, ta se tím ještě chlubila na filmovém festivalu Sundance. I přes režisérův boj, její účinkováni studio zamítlo. (Fenk)

Reklama

Reklama