Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 1

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jakýsi mix Sám doma a Dennise, postracha okolí. Plus něco navíc. Obsazení je doslova hvězdné. Jediný, o koho jsem zavázel očima, je Rob Riggle. Nemám ho rád, snad vždycky hraje kreténa a v tomhle filmu působil jako plastová figurína. Co bych chtěl taky vyčíst, je upoutávka, která většinu pastí vyspoileruje, místo aby vám ukázala víc věcí okolo a pořádně zafungovala. Opravdu: Ten, kdo dělal trailer, by zasloužil do huby... Klady ale naštěstí TĚŽCE převládají: Robert De Niro skvěle baví a jeho odkaz na Kmotra nejde nevidět. Uma Thurman je překrásná a svoji roli zvládla precizně. Jane Seymour na svůj věk vypadá... prostě neuvěřitelně. Doktorka Quinnová. Kdopak ji taky poznal? :-D :-D Christopher Walken a starý proutník Cheech Marin baví v každé scéně, ve které se objeví. Naproti tomu Oakes Fegley jako nespokojený vnuk, který musel ze svého pokoje na půdu a tak dědečkovi vyhlásí válku, se zdá jako nová vycházející hvězda. Jeho výkon možná není hvězdný. Ale člověk mu věří a to stačí. :-) ... Chcete radu? Nepouštějte si trailer a rovnou na ten film mrkněte !!! !!! !!! Já dávám 4*. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si koupíte poukázky do kina a pak filmy, na které jste chtěli jít, odloží na neurčito. Pak musíte na něco jít a oni nic zajímavého nedávají... Film mě nezaujal a opravdu od srdce jsem se zasmála jen v jedné scéně. Spolužáci mi připadali, že neumí hrát, starší sestra a Uma přehrávaly. Jediné pozitivum byl matador De Niro a Peterova malá sestřička, což je trochu málo. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nesnesitelnou katastrofu, ale nakonec se z toho vyklubala příjemná a po všech směrech ideální rodinná podívaná. De Niro se baví s fungují i veškeré vedlejší postavy. Není to žádný zázrak ale odsýpá, nenudí a humor je i přes svou infantilnost snesitelný i pro odrostlejší diváky. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dokud se tam neponaučuje tak je to dobrá komedie , když se ponaučuje stojí to za starou belu. Vím, že to k rodinným komediím patří, ale tady mě to přijde tak na sílu dané, že tomu nevěřím. Vedlejší postavy jsou příšerné v čele s Walkenem, který je tak trapný , že jsem se styděl i za něho snad. Pořád je to lepší než minimálně 70 procent komedií kdy nějaká štětka chce zasunout (sice je to jiná odnož, ale počítám komedie jako celek) a cokoliv od Apatowa. 60 procent ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Děda, postrach rodiny, který by se dal v pohodě brát jako jakýsi "spin off" fotrolotrovské trilogie, do komediálního světa díru sice nikdy neudělá, je však zahrán a natočen sympatickým způsobem, aniž by tvůrci sklouzávali k nechutnostem či otravně uječeným postavám, jimiž se to v amerických komediích jen hemží. Divákovi je naservírován vcelku prostý příběh o dědovi a jeho vnoučkovi, okořeněný solidními pranky, gerontosauřími vtípky a okatými, ale i tak nenásilnými moudry o důležitosti rodiny. Palec nahoru za obsazení staré gardy - De Niro, Walken, Seymour a Marin opravdu zaváleli. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V českém dabingu se objevila chyba ve scéně, kdy je děda (Robert De Niro) na návštěvě u kamaráda, který mu ukazuje svoje „hračky“ – autodráhu, videohry apod. Přitom řekne: „Ten bazén mě stál 6 000 dolarů.“ Stojí přitom vedle kulečníku, který měl zřejmě na mysli (v angličtině „pool“ znamená kulečník i bazén). (blondak16)
  • Peter Decker (Oakes Fegley) hraje ve svém pokoji českou videohru „Medieval Engineers“. (Matejblo)

Reklama

Reklama