Reklama

Reklama

Stejní jako my

(festivalový název)
  • Bosna a Hercegovina Ptice kao mi (více)

Obsahy(1)

Občané ptačí říše Birdabadu přijímají nadvládu Kondora výměnou za domnělou ochranu. Každodenně se scházejí při rituálu u velkého mechanismu, kde se vzdávají svých vajec výměnou za ovoce. Krásná Huppu je odhodlaná zachránit své jediné vejce před tímto hrozným osudem a s pomocí svého manžela a kouzelné rostliny se vzepře svému osudu a naruší Kondorův systém. Nečekaně tak zažijí cestu mimo jejich domovinu, a to ještě s prazvláštním průvodcem, který slíbí svou pomoc oplátkou za to, že mu pomohou dostat se k Slunci. (JuniorFest)

(více)

Recenze (2)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Ja som Kondor, kto vás ochráni pred horor(om).“ Tematicky a formou obsahu sa jedná o rozprávku, ktorá je však zbytočne oblečená do modernejších eklektických šiat, nehovoriac o kresbe postáv, ktorými spíš chceli osloviť mladší publikum. Filozofické myšlienky a metaforické narážky na situácie zo života (spoločnosti) nie sú zlé, ale v danej forme nedokážu tak zapôsobiť, ako by mali. (Potenciál tu bol.) Záver by mal byť o niečo ráznejší. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Ok, animace na úrovni kuchyňských vizualizérů, ale příběh má dost do sebe. Co vyměníte za bezpečí? Kolik jste ochotni obětovat za třeba i falešný pocit jistoty? Svou svobodu, rodinu, zdraví své i vlastních dětí? Před jakým diktátem ohýbáte záda? Je to dost drsná kritika, pokud je Vám tedy dost let na to, abyste to pochopili. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama