Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tsurezure Children je seriál, který se zaměřuje na první lásky několika mladých studentů. Tak se například seznámíme s chlapcem, kterému naprosto chybí sebevědomí, a tak není ani schopen přijmout fakt, že ho dívka jeho snů zve na rande. Dále třeba poznáme děvče, které je svým vyvoleným tak unesené, že neváhá do domácí čokolády přidat i vlastní krev, aby si jí její milovaný všiml. A to jsou jen střípky charakterů, které potkáme. Láska totiž dostihne každého, ovšem ne každý je na lásku připraven... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (14)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před začátkem letní sezóny tvrdil, že jedním z nejlepších kousků bude tahle krátká romantická komedie, kde se už v prvním díle točí na takhle krátký seriál až moc postav, tak bych mu nevěřil - ale je to tak! Tsurezure Children je milé, vtipné, příjemné a sympatické. Asi každý si tam najde nějakou dvojici, která se mu bude líbit, stejně jako jejich milostné peripetie. Za mě byli nejlepší Sugawara a Takano, ale i ostatní páry mi přišli zajímavé, originální a dobře sladěné. Pokud v romantickém kousku funguje chemie, věříte i těm nejzvláštnějším zápletkám a bavíte se vzájemnou interakcí postav, pak má seriál prostě vyhráno. A tady vše funguje bez nejmenších problémů a díky humoru je to i příjemně odlehčené. Animace působí roztomile a i když je dle mého docela jednoduchá, tak to není nikterak na škodu, svůj účel to plní a do téhle sympatické romantiky se to prostě i hodí. Zkrátka takhle dle mého má vypadat příjemný letní kousek u kterého se člověk pobaví i dobře odpočine, jen mi toho nakonec přišlo tak nějak málo... 8,4/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

S odřenýma ušima. Líbí se mi, jak to bere všechny ty klišé žánru a pracuje s nimi po svém. Je mi jasné, že některým divákům může chvíli trvat, než se přistoupí na hru tvůrců, ale pokud na to nebudete koukat v křeči, ale jen jako na veselou sebereflexi šódža, tak to prostě bude bavit. Navíc to díky stopáži i formáty svižně utíká. Jediná nevýhoda může být, že se trochu obtížněji orientuje v postavách. Kdo je kdo? To je ten, co vyznal svou nehynoucí lásku? To je ta, co posílala tu SMSku? Te je ten, co se furt ptá, jestli se jí chce kadit? Hele, to je senpai! Toho vola poznáte vždycky, tedy myslím toho blonďatého. Slabší 4*. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Anime postavené jen na tom, kterak se banda středoškoláků snaží si navzájem vyznat lásku? Zní to jako prvoplánová blbost, ale výsledný dojem je až nečekaně pozitivní. Curezure Children je totiž v prvé řadě parodie, která si úspěšně bere na paškál všemožná romantická klišé z mang a anime pro náctileté, a umí tedy především pobavit. Na vážnější notu se zde však taktéž brnká – a nutno podotknout, že i na tak malém prostoru se to tvůrcům daří poměrně dobře. Jediným větším problémem tak zůstává jen obrovský počet postav na prostoru pouhých dvanácti dvanáctiminutovek, přičemž ne všem postavám je věnován stejný prostor. Kdyby se tvůrci rovnou odstřihli od těch, které hrají jen pramalou roli, a soustředili se na ty významnější, udělali by lépe, neboť všechny významnější postavy jsou zábavné a umí zaujmout. Příjemná jednohubka (nejen) do nepohody a za sebe jsem měl nejraději pár Góda/Kamine. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tu kvůli mému hodnocení budu za psa. Když jsem zde viděl velmi kladné body a fakt, že díl má krátkých 10 minut, tak jsem si toto navenek povedené dílko nechtěl nechat ujít. Zázrak se nicméně nekoná. Ač zpočátku romantické příběhy stylizací a prolínanou odděleností připomínají Mekku romantických příběhů Love Actually, tentokrát byla krátká stopáž vyloženě na obtíž. Anebo ne? Ano, byla. Opět, dle japonských zaběhnutých zvyklostí, se páry nemůžou vymáčknout (více času by tento jev jen a pouze prohloubil) a prvek otravného "nedorozumění" je neustále v permanenci. Tento feature byl zřetelný zhruba od poloviny, často se opakující a ani milá různorodost vztahů (je jich asi 7-9) a postav (jsou odlišné jen několika typickými vlastnostmi) to nezvládá uhrát. Hloubka vztahů je navíc mělká, vtípky jsou dětinské a baví spíše na začátku. Proto se pro mě nejsnáze fandilo předsedovi školní rady s kontrastující hrubiánkou, kteří zaběhnutá klišé neobratně, zato úspěšně odpálkovávají. Je to ale příznačně málo, jako kdybych si dal použe předkrm a krám zavřeli. Základy jsou každopádně položené dobře a i ta sic rozpustilá, ale ne tak kvalitní animace, nebude překážející, pokud se tomu někdy v budoucnu dodá adekvátní zakončení. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Maličké minutážou, romantické, nevinné, milé a ľahko prozreteľné kdekoľvek. V mladosti sa možno ľudia takto naozaj správajú teda myslím tým ty sa mi páčiš, páčim sa aj ja tebe a podobne a kým je muž či žena nezrelá jeden musí urobiť prvý krok a nie všetko sa dá povedať na rovinu. Z tohto dôvodu je toto anime možno aj šialené, že tieto záležitosti ukazuje tak ako sa teoreticky môžu stať, ale ide mu hlavne o to, aby to celé vyznelo vtipne. Postavy sú zaujímavé, ale nedostávajú nijak veľký priestor a tak teda tu ani nie je nejaký hlavný hrdina či hrdinka z dôvodu, že jednotlivé páry dostávajú skoro rovnaký priestor si môžete nejaký pár zamilovať a iný Vás nezaujme, ale aj tak nepovažujem postavy za úplne generické, aj keď nebolo dosť priestoru zistiť ich úplnú charakteristiku. Čo však zaujme aspoň teda mňa bola naozaj pekná animačná, vizuálna stránka. Nehovorím, že vizuálna stránka bola nejak extra "predražená", ale páčilo sa mi ako boli animované postavy. Čiže romantika, vtipnosť, krátkosť dielov a naozaj, že to máte za chvíľku "skouknuté" môže dosť priťahovať. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Série krátkých skečů sledujících vždy příhody jednoho ze zamilovaných párů. Některé vyloženě rozesmějí, většina však jen lehce pobaví. Tvůrci ale jistě zaslouží pochvalu za to, že nikdy nesklouzávají k trapnosti. Zpočátku je sice orientace v přehnaném množství postav na tak krátkou stopáž poměrně náročná, nicméně velmi brzy jsem si zvykl a věřím, že si každý najde své oblíbence. U mě to rozhodně byla tsundere postava Ryouko, díky které jsem se vlastně na seriál začal vůbec koukat, neb jsem narazil na krátký úryvek jejího příběhu na facebooku. O to zklamanější jsem ve výsledku byl, neboť mi přišla poněkud upozadněná. I tak ale jde o solidní zábavu. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční romantická komedie... Pokud jste si už zvykli na klasický jeden hlavní pár a nějaké ty vedlejší postavy, tak tady na to zapomeňte... Nikdo tu není hlavní a zároveň jsou hlavní vlastně všichni. Zkrátka je "focus" tohoto anime poněkud rozšířen z obvyklého páru na hned několik dvojic studentů, kteří mají každý unikátní osobnosti a tím vznikají u každého páru unikátní problémy, se kterými se potýkají. Čekejte hromadu nesmělých, či šílených momentů a hlavně momentů, kdy se budete za břicho popadat. Škoda jen, že se některým párům přeci jen dostalo větší pozornosti než jiným. - 90 % ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Popravdě tohle bylo pro mě překvapením v letní sezóně a to v příjemném slova smyslu. I když se jedná o krátké epizody, tak si člověk užívá každou chvilku s velkým humorem, kdy je tu spousta vtipu a trapných momentů v oblasti lásky - navíc velký plus, že se dokázali obejít z větší části bez ecchi prvků a fanservisu. Kolikrát se to může ale zdát iritující vzhledem neschopnosti se vyžveknout v důležitých chvílích, ale tak nějak o tom to je a nedá se to v tomhle odmyslet, jinak bych z toho bylo úplně něco jinýho. Jedná se hlavně o komedii a romantika hraje až druhou roli. Přesto se to celkem příjemně sleduje, protože to není zaměřeno jen na jeden pár, ale rovnou na několik. Na druhou stranu, když to člověk sleduje díl po týdnu, tak začne mít zmatek, kdo je kdo a s kým je spojen. Hudba je celkem příjemná a hezky podkresluje atmosféru, ale na samostatný poslech to není a co se týče animace, tak zde je vidět, že se to více vzdaluje od realismu a spíše se to přizpůsobuje té komediální atmosféře, takže slabší počin. Doufám, že budou i pokračování. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Víte, nemyslím si, že se jedná o bůh ví jak dobré anime. Ne, určitě se nejedná o skvělé anime. Ale i přes to mě dost bavilo. Seriál je naporcovaný do menších několikaminutových příběhů, které spolu mají občas něco společného, občas zhola nic, ale i přes to vás dokážou pobavit buď svým přihlouplým humorem, či roztomilou animací. Animace je zde velmi, no, "japonská", což poznáte už na první pohled. Není to žádné vážné anime o propracované psychice bývalého tyrana (Koe no Katači), ani příběh milovníka šití a jeho cestě na vrchol cosplayovské komunity (My Dress Up Darling), ale jde spíš o lehký školní Slice of Life s nadlehčenou a jednoduchou zápletkou. Opravdu od toho nesmíte čekat hodně. Tak jako tak se jedná o zábavný seriál na dvě hoďky k zahnání nudy či deprese ze sociálního kontaktu, neboť kdo by tu trému neshodil u postav, které jsou na tom ještě hůř, než jste vy. 7/10. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý seriál. Zaměřuje se na několik párů ze střední školy. V každé epizodě je věnováno pár chvilek každému páru, přičemž každý prochází jinou fází jejich vztahu. Někdo se teprve začíná oťukávat, někdo už se naopak chystá projít “fyzickou“ zkouškou dospělosti. Máme tedy možnost nahlédnout do různých situací v těchto teenagerských vztazích z mnoha úhlů. Je zde velmi realisticky vyobrazeno rozporuplné myšlení těchto rozpačitých chlapců a děvčat, které se od jejich drahé polovičky, jak už to tak bývá, velmi liší. Jelikož je to z velké části komedie, účelem tohohle dílka rozhodně není, aby se zde docílilo nějaké extrémní realističnosti. Možná je to pojaté o trochu naivněji, ale není nad to si čas od času zaběhnout do virtuálního světa za lidmi mající pouze dobré úmysly, že? ()

Stepalius 

všechny recenze uživatele

Druhé anime co jsem viděl a tohle bylo něco horší v porovnání s Nagataro . Upřímně  jsem to tak trochu čekal. Je to prostě celý jasný jak seriál skončí a to ani nemluvím o příběhu. Celý je to trochu nedomyšlené a trochu se ztrácím v tom jak kdo se jmenuje. Ačkoliv to vypadá že to jen kritizuju tak se najdou dobrý věci např. vztah mezi Takano a Sugarawou. A upřímně jsem tomu chtěl dát 3 než slabý 4. A jako minule přirovnám sebe k určité postavě a to je Gouda (nebo jak se sakra jmenuje). Bylo to dost podobný v mém vztahu. Proto silně slabé 4. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Táto problematika mladých ľudí a naväzovania bližších kontaktov s opačným pohlavím ma pomerne slušne bavila, na to, že zo začiatku som tomu moc veľké šance nedával. Horšie to už bolo so zaujímavosťou jednotlivých párov, kde ma väčšina zase moc nezaujala, ale oceňujem to, že neboli všetky páry čisto šablonovite robené. Slabšie 4* ()

Darthorias 

všechny recenze uživatele

Romantická komedia podaná trošku inak v jednej epizode 3-4 príbehy viacerých párov po 3-4 minútach , ale dohromady na kazdý pár v prepocte vychádza zhruba jedna aj viac epizód . Príbehovo toto anime naozaj vie pobavyť ale zároveň je tu vidieť to aký vie biť začiatok vzťahu , a v mnohých chvýlach , že to nije nič jednoduché ale ako už vzdy musí biť láska predsa zvýťazí :DDDDD . Toto anime je dobré ked sa potrebujete trosku rozveseliť alebo si len odýchuť po práci či po škole . Odporúčam ho každému kto potrebuje také malé rozptílenie . ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky rom-com anime pecka! Já sama jsem už nějakou dobu hledala něco na tenhle způsob, jelikož mě už pomalu začínají štvát anime, které romantiku mají mít jako hlavní náplň, ale na konci spolu třeba postavy ani nezačnou chodit nebo si nevyznají lásku... A proto bylo tohle anime jako stvořené pro mě - v podstatě je seriál tvořen krátkými romantickými chvílemi mezi mnoha různorodými charaktery, sice se zde řeší hodně vztahů najednou, a proto některým příběhovým linkám není věnováno tolik času, i přes to mi tento přístup naprosto seděl a užívala jsem si doslova každou minutu. Vizuální stránku tu nechci moc podrobně probírat - není to dokonalý a stejně dobrý. I když se na konci ne všechno vyřešilo, neměla jsem vůbec pocit zklamání, protože jsem se dočkala toho čeho jsem chtěla - velké dávky romantiky. 7.4/10 ()

Reklama

Reklama