Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Německo, jaro 1960. Občané Tannbachu, kteří žijí na hranici mezi Východním a Západním Německem, se smířili se životem politické absurdity: nedbale načrtnutá hranice rozdělila město na dvě části. Pražské jaro čeká krvavý konec a mizivá naděje socialismu s lidskou tváří konečně umírá. Anna a Friedrich nepřestávají budovat socialismus ve Východním Německu. Annin otec Georg von Striesow vydělává na hospodářském zázraku Západního Německa. Hranice uprostřed vesnice si vyžádá své první oběti: dítě zemře při nehodě s granátem, Hilde se dostane do spáru státní bezpečnostní služby, Annin syn Felix uprchne z vojenských kasáren a Georgova nastávající třetí žena ukrývá temné tajemství. Město na frontě studené války je dále rozděleno železnou oponou. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Opravdu výjimečná série, protože toto pokračování je stejně výborné jako předchozí díly. Velká škoda, že to ČT už neuvedla. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat jen to, co platilo pro Tannbach I: Velký obdiv a 5* k tomu, jak se Němci snaží se svou historií (zde už hlavně "budovatelsky" komunistickou) realisticky, drsně a bez servítků vyrovnat. Snad bude i tato druhá strhující miniserie uvedena v ČT. Má i nám hodně co říci. (Viděno pouze v němčině na ORF2). ()

Reklama

Reklama