Reklama

Reklama

Frigo a soused

  • USA Neighbors

Obsahy(1)

Květ lásky si nemohl vybrat romantičtější místo k životu než tuto básníkovu Zahradu snu. Frigo je zamilován do svojí sousedky, jenomže vybojovat si svoji lásku bude těžší než v kůži Romeově proniknout do domu plného Kapuletů. (Morien)

Recenze (22)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Romeo a Julie jednoho dvorku v gejzíru nápadů, úžasně pointovaných gagů, ztřeštěnosti a hlavně fungujícího humoru. To však platí pouze o části do soudního přelíčení. Poté to ubere na tempu, situačním humoru, nápady se vytratí a problesknou opět až v úplném závěru. Škoda, že z toho nejsou dvě samostatné epizody. Jelikož takto svatební pasáž zbytečně kazí dojem z té "žabomyší války" v úvodu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tolik nápadů v zdánlivě pouhých sedmnácti minutách... A když už si člověk myslí, že to nejlepší viděl, dojde na přebíhání dvorku na ramenou a na ramenou. Klobouk dolů. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Při tomto snímlku jsem opravdu trnula, ty akrobatické kousky jsou opravdu velmi odvážné. I při použití triků jde o velký herecký výkon. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zamilovat se je pro Friga těžké, hlavně když se nečekanou souhrou náhod vyostří i rodinné vztahy, jak nevěsty, tak i ženicha. Krátkometrážní film s mnoha komickými chvílemi. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vrcholne sceny su tradicne super ale na tu kratku stopaz je tu trochu viac vaty ako je u Keatona zvykom. A dufam, ze to neuvidi ziadny americky protestujuci obcan. Pretoze vdaka istej dvojminutovke dost hrozi, ze nam Friga zakazu. 8/10 P.S. text je pisany pocas protestov BLM a aktivnym zakazovanim klasik (vysvetlenoe pre dalsie generacie, ktore sa k textu dostanu) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Viete, kým je v prvom rade geniálny komik BUSTER KEATON ? AKROBAT všetkými desiatimi. Z obyčajného :„ Milujem ťa” , medzi frajermi, susedmi, vznikne fascinujúca a skvostná, alternatívna verzia : Rómea a Júlie, ktorá nemá žiadnej obdoby. Jednoducho - nádhera, a to ešte nie je všetko, čo MENU ponúka. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, co dokázali tvůrci udělat s jednoduchým příběhem otce, který odmítá dát svou dceru hochovi od sousedů, a který se odehrává téměř celý na jednom jediném dvoře. Ty akrobatické kousky, jež tu (nejen) Buster Keaton předvádí, to je něco, co už se dnes nevidí. A vzhledem k tomu, jak strašně jednoduše v jeho podání působí, člověk by až nevěřil, jak obtížné to muselo být. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Buster miluje dceru obrovitého souseda, který je samozřejmě nesmiřitelným nepřítelem jeho otce. Spousta vynalézavých gagů se týká hlavně ohrady, která odděluje dvorky obou sousedících domů. Nejčastěji je v akci otočné prkno ve vratech, Busterův osobní zlepšovák. Po čase začnou nevinného Bustera honit i policisté, až jsou obě podařené rodiny naloženy do antonu a u soudu se zavážou ke svatbě svých potomků. Svatba zrovna moc vtipná není, Busterovy neustále padající kalhoty dnes působí trochu lacině. Skvělá je zato závěrečná honička v níž Buster stojí na ramenou dvou na sobě stojících mužů. Nejprve ho tak přenášejí mezi domy a pak stejným způsobem a navíc ještě s nevěstou prchá městem až do náruče oddávajícího kostelníka topiče. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První část - handrkování se sousedy a honičky s policií, to byla skvělá jízda, jeden fór za druhým. Ta část s tou svatbou se mi tam zdála úplně zbytečná a hlavně ne moc vtipná a následná závěrečná honička byla příliš krátká než aby mohla být honičkou a při tom měla skvělej potenciál. Ti tři hoši stojící na sobě, z toho se mohlo vytěžit mnohem víc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa fakt neviem rozhodnúť, kto bol najväčšou hviezdou a najlepším rozprávačom nemej grotesky. Buster či Charlie? ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch opravdu nej grotesek B.Keatona, podle mě. Vtipný, nápaditý a inteligentní snímek, který nemá slabší místa, právě naopak, je to jedna velká jízda se skvělým humorem a nekončícími nápady. 90% ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě absolutně dostalo. Jedná se podle mě o jeden z nejzábavnějších filmů němé éry a určitě se podívám na další filmy Bustera Keatona. Opravdu hodně jsem se nasmál a ta skvělá akce a gagy...nemám slov! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I love you 2"     Buster Keaton si so sympatickou susedkou (Virginia Fox) vymenia prejavy lásky a to odštartuje neskutočný sled zreťazených bláznivých udalostí. Buster to vôbec nemá jednoduché, o svoju vyvolenú musí tvrdo bojovať, pričom je neraz nútený predviesť svoje úžasné akrobatické schopnosti. Film je doslova smršťou komických nápadov, na výbornom situačnom humore som sa smial takmer bez prestania (napr. na oddávaní ženícha a nevesty posediačky, pretože ženíchovi i kňazovi padali nohavice). Zaujímavosťami sú ten mierne rasistický podtón (černocha tam zatknú v podstate len pre farbu jeho pokožky) a ešte fakt, že Busterovho otca hraje jeho skutočný otec (Joe Keaton). Hudba od Mont Alto je veľmi dobrá, v takom klasickom štýle. Videná reštaurovaná verzia z roku 2015.     "I know a better way than that to break his neck." "He's my son and I'll break his neck any way I please!" ()

lsd 

všechny recenze uživatele

Perfektní groteska která má nápady snad na celovečerní film. Některé scénky jsou vyloženě nadčasové a i dnes po 87 letech je to prostě švanda, i když je to němé. Navíc Keaton je velice pohybově nadaný a tím i komický. Svatba mi přišla právě jako jedna z nejvtipnějších scén na rozdíl od kolegy:) ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Skvělá groteska s Frigem, který se snaží získat ruku své sousedky, ale jejich rodiny se nesnáší, a tak musí mladý pár překonávat různé překážky, než se v jedné kotelně vezmou. ()

Reklama

Reklama