Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Han Sang-hoon (Sung-min Lee) se s rodinou přestěhuje do rozsáhlého bytového komplexu na kraji města. Večer to jde zapít s kolegy z práce a domů se vrací pozdě v noci. Když uslyší ženský křik, vyhlédne z okna a uvidí, jak dole na chodníku umlátí muž (Shi-yang Kwak) ženu kladivem. Ze strachu o rodinu to však policii neohlásí. Ráno je nalezeno tělo a vyšetřováním je pověřen detektiv Jae-yeop (Sang-ho Kim). Nikdo z nájemníků s ním ale nechce spolupracovat. Do komplexu se navíc vrací vrah, jelikož ví, že ho někdo viděl. (LangiJ)

(více)

Recenze (4)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jížní Korea servíruje opět thriller se sériovým vrahem, ale je škoda, že tentokrát se vyvaruje násilí. Příběh se zaměřuje na hlavního hrdinu, který v noci z balkónu vidí muže zavraždit kladivem ženu a vrah si jej samozřejjmě všimne a jdou si po krku celý film. Zápletka je rozhodně fajn, sériový vrah za celý film ani nepromluví pouze sledujeme jeho chladnokrevný výraz a v jistých scénách se daří filmu solidně budovat napětí ( napínavé naháněčky), co však zamrzí, že hlavní hrdina není žádným hrdinou pouze obyčejným strachuplným občanem bojící se o svou rodinu a proto nehodlá s policií spolupracovat, natož se vrahovi postavit. Škoda, že nedošlo k žádnému nápaditému zvratu, který by mohl film něčím vyzdvihnout. Korea nabídla lepší kousky, ale při nouzi potěší i tohle. 60% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý a pokud máte rádi thriller, a ty nejznámější kousky už jste viděli, mohla by přijít řada třeba na tenhle. Film o náhodném svědkovi vraždy a vrahovi, který ví, že měl svědka, ale zatím neví, kdo přesně jím je. To zní jako slušný drama, že? Počítejte ale s tím, že film má svoje mouchy. Hlavní hrdina mohl mít lépe vypracovaný charakter, a já bych jako divák ráda znala víc jeho pocity. Takhle mi moc nedávalo smysl jeho - řekla bych náhlé - jednání. Myslím si, že se nejen z jeho postavy dalo vytáhnout více. Samotný konec byl pak hodně mimo mísu a přála bych si dostat rozsáhlejší vysvětlení. Můj verdikt? Je to dobrý a napínavý film, ale bohužel trochu nedotažený. 3* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelý film, ktorý ale napriek námetu nie je o tom jak sériový zabiják naháňa svedka vraždy. Tomu je venovaný úvod a posledná tretina. Väčšina filmu je je takou psychologickou sondou do mysle svedka, ktorý sa zo zbabelosti a sebectva radšej stará sám o seba a svoju rodinu. Je to vo veľkej miere zároveň kritika súčasnej spoločnosti, ktorá sa zaujíma len o svoje záujmy a čo sa deje hneď vedľa má na háku. Vďaka tomu môže bez vyrušenia alebo strachu z odhalenia zabiják vyčíňať v lepšej mestskej štvrti. Táto kritika je možno trochu povrchná, ale vo filme funguje veľmi dobre. Správanie svedka vzhľadom na jeho sebectvo je väčšinu času tiež celkom uveriteľné. Zabiják pre zmenu nie je nezničiteľný terminátor, ale darí sa mu hlavne vďaka nezáujmu ostatných. Jeho neodhalená motivácia mu dodáva na démonickosti. No a výnimočne ma v Kórejskom filme potešilo zmysluplné správanie polície a hlavný detektív pekne pomaličky odhaľuje jednu stopu za druhou. Len tí susedia sú proste zmrdi a starajú sa o seba, takže mu to zväzuje ruky v konaní. Slabšie mi pripadalo akurát finále, ktoré neprináša nič originálne a už som len čakal, kedy toho zabijáka chytia. Celkovo ale rozhodne príjemné prekvapenie so skvelým hereckým obsadením. Určite si to ešte niekedy pozriem. 7/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku film nasadil správnou atmosféru, svižné tempo, vyšetřování případu se rozeběhlo, takže jsem se divila zdejším vlažným komentářům a hodnocení. Jak film postupoval, začala jsem chápat. Chování hlavního hrdiny mi přišlo místy tak nelogický, až to bilo do očí, a i chování ostatních nájemníků komplexu bylo na pěsťovku. Jak mě to na začátku chytlo, tak mé nadšení pomalu opadávalo, až jsem se nakonec musela k dokoukání několik dní dokopávat. Konec to zas o něco vytáhl výš (scéna s otevřením oka dost hustá), ale byl takový lehce ustřižený. Průměr, Korejci umí thrillery rozhodně líp. ()

Reklama

Reklama