Reklama

Reklama

Zahradní party

(festivalový název) (studentský film)
  • Česko Garden Party (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Žáby mohou mít pozoruhodný život. Obzvlášť, když se ocitnou v domě, jako je ten z našeho příběhu. Francouzský film o tom, že i ve světě žab jsou na denním pořádku dobře zorganizované garden party. (Zlín Film Festival)

Recenze (5)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když by vystupovali v Zahradní party namísto žab lidé, tak by tato na první pohled tuctová jednohubka zapadla do nánosu všednosti. Avšak díky netradičním postavičkám, které vynikly skrze velice zdařilou animaci, se člověk pomalu dostává k pointě, která rozhodně není prvoplánově tuctovou záležitostí. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Film Garden Party mi přišel více jako technologické demo než cokoliv jiného. Sice vypadá krásně, žáby i prostředí jsou fotorealistické, ale chybí tomu něco navíc. Větší sympatie budu vždycky mít k ručně kresleným nebo stop-motion filmům, nicméně pokud má CGI film myšlenu nebo mě emocionálně nějak zasáhne, je technika vždy až na druhé koleji. Tento snímek však nenabídl ani jedno, ani druhé, takže šlo opravdu jen o krásnou technologickou schránku, avšak prázdnou. Zajímavé na filmu je to, že se jedná o závěrečnou práci šesti studentů z Umělecké akademie v Arles ve Francii. Snímek vyhrál několik festivalů, takže nakonec nemusí být tak špatný, jak by se z mého popisu mohlo zdát — mně bohužel nesedl. [Oscary 2017] ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Oproti ekologickému kraťasu Hybridi, který jsem zhlédl před chvílí, se mi tento líbil o poznání víc, i když animačně jsou srovnatelné. Dává větší důraz na pomíjivost lidského života a s tím spojených běžně vyzdvihovaných hodnot. Takže doporučuji a vzhůru na zahradní party ve velkém stylu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Sice jsem rád, že Akademie (Oscaři) nominují v kategoriích též studentské snímky, tudíž se lidé z velkých animačních studií o těchto talentovaných lidech dozví, ale tohle tedy mi nepřišlo nijak výjimečné. Z loňské studentské animační tvorby mě tedy rozhodně více zasáhl "In the Heartbeat", u kterého jsem si pošetile myslel, že jeho studentský Oscar (skutečné ceny, které se každý rok rozdávají napříč spektrem nejlepší studentské filmové tvorby roku) za nejlepší animovaný film mu zajistí alespoň nominaci na skutečných Oscarech. Prý ne. Tohle je film o cestování rosničky a ropuchy opuštěným barákem. při které se postupně dozvídáme, proč je dům opuštěný a proč se to celé jmenuje "Garden Party". Všudy všeho nezajímavá animace, co se týče struktur a originality. Hezká barevnost, ale marný pokus o foto-realismus. Nezajímavý příběh s pseudo-humorným vyústěním. Skrze to, že to kategorii ve které byla Garden Party nominována nemá sebemenší šance na výhru, tak ho můžete přeskočit a běžte si pustit "In the Heartbeat", který je oproti Garden Party navíc volně na Youtube. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama