Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Ohledně srovnání kniha vs. film už jsem se docela rozepsal v komentáři k tomuto snímku. :) Budu tady sice v menšině, ale za mě o malej chlup lepší dokonce i film. :) Knížka je fajn pohodovka, ale film na mě v mnoha ohledech zapůsobil trochu více. Určitě je ale jinak podle mě jedno, jestli uvidíš nejdřív film. :)

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

To je v pohode, mnoho to tak ľudí má. Len niekomu napríklad môže prísť film o ničom a keď si prečíta knihu zistí, že je to vlastne dobre. :D môže to byť aj nástraha aj nie

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

YumiOkami

Naštěstí knihy nečtu :-D. Film mám dlouho, ale podíval jsem se na něj teprve teď. O to větší překvapení to bylo. :-)

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Odurko

Film jsem si užil nesmírně. Ale kdybych četl všechno, od čeho jsem viděl film, asi bych jich moc neviděl. :-D Nemám na čtení žádný čas a přiznám se, že víc stojím o rychlejší zážitek, což mi film dopřává. Je to můj postoj, ale nikomu ho nevnucuju. Čtení mi přijde zdlouhavé a navíc mám ke čtení jinou literaturu. Hlavně že se kniha líbí. :-)

na příspěvěk reagoval Odurko

YumiOkami

YumiOkami (hodnocení, recenze)

A.L.E.S.

Doporučuji si nejdřív pustit film a potom až přečíst knížku. Já to udělala naopak a potom jsem tomuhle filmu chtěla dát odpad.

na příspěvěk reagoval A.L.E.S.

A.L.E.S.

A.L.E.S. (hodnocení, recenze)

Pár lidí se v diskuzi i v komentářích odkazuje na knihu. Je opravdu nutné ji číst, když se chci dívat na film? Je nutné vidět film, když si chci přečíst knížku? Myslím, že film je možné si užít i bez knížky. :-)

na příspěvěk reagoval Odurko, YumiOkami, Disk, Handle

Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

omg dneska jsem konečně byla. dlouho jsem nezažila takovou super atmosféru v kině. děcka se fakt bavily. a já taky :D

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Odurko

Co se týká těch rodičů, tak jsem rád, že ve filmu se to alespoň "trochu" řešilo. Většinou je totiž běžné, že to rodič třeba i vezme v pohodě, ale nepřejde to "jen tak" jak kdyby se nechumelilo. Čekal jsem, že právě v knížce by mohlo být pro toto větší prostor, takže to mě trochu mrzelo.

Jinak ten konec byl reálnější, to rozhodně. Jinak musím souhlasit, filmový Simon byla fakt překvapivě hodně fajn. Ale třeba taková postava Martina zas působí v knize lépe (ve filmu je to hnané trochu do extrému), takže možná to souvisí i s tím prozrazením tajemství.

Nevím... asi tím chci prostě jen říct, že film se toho námětu vlastně zhostil fakt dobře. A jak jsem psal v komentu: to, co upravil, změnil či přidal, tak v podstatě fungovalo skvěle. :) 

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Handle

K tým rodičom. Oni boli práve že taký pohoďáci, že to jednoducho viac neriešili.

 

Ale kniha mala jednak omnoho lepší koniec, reálnejšie poňatie situácií, žiadne výstrelky. V knihe mi prišiel silnejší dopad na Simona keď sa prezradilo jeho tajomstvo (a bolo prezradené citlivejšie). Pre mňa je to tak, že sa mi film a kniha rovnajú čo sa ešte nestalo.
Napríklad typovo postavy mi viac sedel filmový Simon, než ženský knižný Simon (tie jeho myšlienky my tam liezli tak trochu na nervy) ale emóciu lepšie vyjadrila kniha. 

 

Ale asi záleží od povahy ale film vo mne tiež ničím nepohol ale to ani kniha(smiech, plač, smútok) :) ale Wallflower ma bavil viac, či už kniha alebo filmové spracovanie. 

na příspěvěk reagoval Handle

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Tak jsem už dočetl knížku (koho zajímá, upravil jsem komentář) a jsem otevřen diskuzi. :-) 

Rád bych to trochu více rozvedl, protože mi (překvapivě) nepřišlo, že by knížka vytěžila z námětu nějak více. Z čeho vytěžila určitě více je e-mailová komunikace mezi Simonem a Bramem, to je jasný. Ještě si myslím, že měla lepší závěr (ten filmový byl opravdu už zbytečně moc americký) a někdy také lepší psychologii postav (ale jak u koho - pitvat se v postavách by bylo ale si už fakt na milion let... :-))

Nicméně co chci říct je to, že plno kladů má podle mě naopak od knihy právě filmové zpracování. Jednak jsou to vtipné scény (Jsem hetero, muzikálové číslo), ale především větší emoční dopad (to se autorce podle mě nějak moc nedařilo - bylo to sice poutavý čtění, ale žádný smích/dojetí/soucit/smutek nebo jakákoli silnější emoce se u mě nedostavila a nebo teda po málu). Třeba takový rozhovor s rodiči - v knížce mi třeba vyloženě chyběl větší důraz co se týká coming outu rodičům. Filmová scéna s mámou i tátou byla např. ve filmu fakt super a trochu jsem doufal, že v knížce to bude i více rozvedené, naopak to tam ale nebylo vlastně vůbec.

A tak se chci zeptat těch, kteří četli knížku a viděli film - co se vám na knize vlastně líbilo o tolik více? Připadalo mi, že ve filmu ta "roztomilost" knížky prostě zůstala maximálně zachována...Osobně mi knížka přišla při nejlepším stejně fajn jak film, ale určitě ne nijak výrazně lepší. 

na příspěvěk reagoval Odurko

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Handle

Ak to tak cítiš tak v pohode (neberiem hodnotenia ani len na RT od toho, čo dali SW8 skoro 100% to sa nedá brať vážne).

 

Ale filmársky a aj pekne vystihnutá doba bola pre mňa vo wallflawer. Tak ako oni tieto dva filmy boli temer identické ale ja som myslel čo do kvality tak som to myslel. 

 

A tých pár prestrelených vecí pochopíš potom keď prečítaš knihu :). Hlavný hrdina mi viac prišiel sympatickejší vo filme ale v knihe je ten celý comming out vyriešené elegantnejšie. 

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Odurko

Tak k tématice mám blízko v obou případech, za sebe prostě musím říct, že se to k The Perks of Being a Wallflower víc než priblížilo. Ale zas bych ty filmy nechtěl vyloženě srovnávat... 

Nicméně jsem se díval na ohlasy z USA na tento film, které jsou plus mínus stejně nadšené (ne-li i o chlup více) než The Perks of Being a Wallflower - a to nejen od diváků, ale i od kritiků. Samozřejmě ani to nemusí být 100% měřítko kvality (navíc jsem to tak do podrobna nečetl), ale emočně i filmařsky mi to přišlo prostě na velmi podobné úrovni. 

Tak jsem teď zvědavej na české recenze... :) 

PS. Na knížku se fakt těším. Na základě filmu mi nicméně myšlenkové pochody Simona přišly fakt skvěle vystižené. 

na příspěvěk reagoval Odurko

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Handle

Ešte ku knihe. Tá je trošku inde a neprestrelí jej pointu hneď v polovici ale práve až ku koncu filmu. Ale ako som už nižšie písal veľmi tam cítiť to, že to písala žena. Netrafila sa do myslenia a nie je tak dobre vystihnuté ako povedzme pri Harrym Potterovi. 

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Handle

Skôr sa mi zdá, že sa ti páči viac tematika než samotné dielo ale to je len môj názor. 

Pretože na The Perks of Being a Wallflower to podľa mňa nemá a práve som si hovoril, že je škoda, že sa to k tomu nepriblížilo. Možno je to o nastavených preferenciách ale lepšie zvládnuté či už z režisérskeho postu alebo hercami mi prišlo práve TPoBaW.

 

Pri Love, Simon sa nemôžem zbaviť príchute Disney Channel. 

na příspěvěk reagoval Handle

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Odurko

Knížku ještě přečtenou nemám, takže to zatím opravdu nemám srovnání, nicméně v rámci žánru můžu říct, že to je s čistým štítem za mě na plný počet. Možná to není úplně dokonalý film (jak píšeš, místy byl přitažený za vlasy), ale emoční dopad to zase vytahuje k naprostý špičce. Plus jak jsem psal - filmařsky velmi kvalitní (od režie po herecké výkony až hudbu). Zatím u mě co se týče coming of age filmů doposud vedlo The Perks of Being a Wallflower (to je fakt srdcovka), ale můžu říct, že Love, Simon se mi líbilo ještě víc.  

na příspěvěk reagoval Odurko, Odurko

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

YumiOkami

No ne ne! Tak mise splněna! Alespoň jeden člověk to přečetl do konce!!! :O :D

Díky moc. :) Hádám, že knížku budu mít do měsíce přečtenou, tak dám určitě vědět... :) 

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Handle

Až tak dobrý ten film nebol. Oproti knihe, ktorá neprezrádza všetko od polovice jej deja. Aj keď mi príde v knihe Simon skôr ako dievča myšlienkovými pochodmi (čo ma oproti tomu filmu štvalo). Koniec bol prestrelený a pritiahnutý za vlasy. Veľa týchto comming outov nemám pozretých ale za mňa tak 80/100. 

na příspěvěk reagoval Handle

YumiOkami

YumiOkami (hodnocení, recenze)

Handle

Jestli si přečteš knihu, tak si myslím, že tvé hodnocení půjde spíše dolů. Nicméně super názor, sice ti to určitě přijde divné, dočetla jsem ho až do konce :O :DD

na příspěvěk reagoval Handle

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Tak můj názor už máte v komentářích, pokud by někoho zajímalo... :-) 

Ten výlet do Pardubic stál fakt za to! :-) 

na příspěvěk reagoval YumiOkami, Odurko

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

MovieKings

Joooo, mám! :-D 

Nakonec jsem vyškemral a jsem fakt takovej blázen, že kvůli tomu jedu i do Pardubic. :-D

Já píšu komentáře tak jako tak ke každýmu filmu, nicméně určitě pak můžu pereferovat i tady... :-) 

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Film sa veľmi odlišuje od knihy. Až som bol dosť prekvapený. Lenže skôr v negatívnom zmysle. Kniha ma oslovila aj keď bolo na nej vidno, že ju píše žena (predsa len si neviem predstaviť hentaké myšlienky, ktoré tam boli opisované(Rowlingová lepšie trafila osobnosť chalana), ktoré si aj sám hovorí, že je chalan na sto percent len je gay) ale film sa odlišuje viac než by bolo dobre. 

Uživatel Odurko smazal svůj příspěvek.

MovieKings

MovieKings (hodnocení, recenze)

Handle

Bohužel :-( ale podle toho příspěvku se budou dost možná další města přidávat. Přece jen ještě zbývá týden :-)

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

No, každopádně... Neplánujete někdo náhodou tu předpremiéru v Pardubicích?  Jestli by tu někdo byl tak hodnej a vyzvedl i lístky pro mě, napište mi prosím, nějak se třeba domluvíme, byl bych neskutečně vděčnej! :-)

(říká se, že za zkoušku člověk nic nedá... :-D)

na příspěvěk reagoval MovieKings, MovieKings

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama