Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Recenze (307)

neo93 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně obyčejný film. Moc příjemný a pohodový snímek. Takový, který nemá v úmyslu, abyste byli celou dobu při sledování naměkko, ani nechce, abyste se naopak smíchy popadali za břicho, nic z toho film nenabízí, až na pár výjimek, ačkoli ústřední motiv snímku k tomu všemu přímo vybízí. Příběh nám ukazuje normálního kluka, středoškoláka Simona, který má v podstatě všechno, co potřebuje. Blízké přátele i milující rodinu, jen ho na srdci tíží jeho vlastní tajemství, jenž nikdo neví, totiž že je gay. Samotné téma není ničím novým či originálním, ovšem jakým způsobem film vypráví, je to, čím, je snímek tak zajímavý a dobrý. Lehkým, citlivým, nevtíravým tónem, který jednoznačně potěší, všechny ty, kteří mají rádi nejen ty běžné problémy života, ale i ty zásadnější, jenž jsou v tomto případě zprostředkovány v poněkud mírnější podobě, ačkoli i zde dojde na ty silnější, emočně vypjatější momenty. Škoda ovšem konce snímku, ve kterém se odehrála až příliš velká sladká lovestory, která kazí celkový dojem. I přesto se jedná o moc povedený a sympatický film. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jako, být gay dorostenec těsně před vyoutováním, napálím tomu pět kusů bez přemýšlení. Tam to má feel-good potenciál jako hrom. Nebo kdyby celý film byl tak emocionálně silný, jako jeho poslední čtvrtina. Jenže nic z toho neplatí... ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Z filmu, který začíná jako neskutečně cheesy teenage drama se naštěstí postupně vyklube snímek se silným a dobře vyřčeným poselstvím, dobrým obsazením a excelentním hudebním doprovodem. Moc pěkný divácký zážitek. 4/5 ()

Ondrejoslav. 

všechny recenze uživatele

Mladý teenager z bohatý rodiny, který žije v pohádkovým světě, kde každý každého podporuje a miluje, se bojí dát všem vědět, že je gay..... Film je chvílemi vtipný a překvapivě i dobře zahraný. Neměl bych problém dát 4 hvězdičky, ale ten konec byl hroznej bullshit, jelikož *SPOILER* výmluva typu: "I was kinda drunk" je hloupá, jak v reálu, tak stejně v tomhle filmu. To znamená, že finále nejen neuspokojí, ale zároveň podá nejhloupější výmluvu, co mohla být. ()

Cooller odpad!

všechny recenze uživatele

KTERÝHO KRIPLA TAM POKAŽDÝ NAPADNE UDĚLAT FILM O BUZERANTECH? dohajzlu jaký má takovej člověk asi myšlenkové pochody? Totální nekoukatelná buzerantovina... ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Podarený gay coming-of-age príbeh. Základom je romantizujúca predstava, kde tvorcovia (spisovateľka?) vykreslili dnešných mladých ľudí, akoby komunikovali cez emaily - a pritom Šimon by len nainštaloval Grindr (ktorý sa tam síce spomína, ale nikto ho nevyužíva) alebo nejakú podobnú aplikáciu do mobilu a išiel by :) Tým chcem len povedať, že film neodpovedá realite, hrdina žije v idelastickom svete s čítankovými vzťahmi v rodine, no to nevadí, lebo je stotožniteľný, bez ohľadu na orientáciu, a príbeh má spád. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Prostě film pro každého. Zprvu si myslím, že by neuškodilo, kdyby se film vmáčkl do 95 minut, to by bylo úplně super. Celkově mi přijde, že se film rozjíždí až v druhé polovině, první část je taková rozjezdová, chvílemi až nudná. Druhá část je napínavější, zábavnější a celkově víc k zamyšlení. Obsazení je více než v pořádku, herci jsou příjemní a sympatičtí. Film jsem si užil a pro hezké odpoledne nebo večer jako dělané... 70%-80%. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Příjemná pozitivní teen romantická komedie. Ani mi nevadilo, že se jedná o gay téma, protože je to zde tak vkusně podáno, že je to vlastně jedno. Prostě jen prožíváte mladistvé problémy s lehkostí, vtipem, trápením. Skvěle zfilmováno. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Kniha je za mě za 5 *z 5*. Film samozřejmě nejde tak do hloubky a spousta věcí je jinak včetně "hollywoodského" konce. Jinak je to příjemná gay vztahovka. Ano je naivní, je pozitivní, ale takové to asi má být. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo moje první komedio homo drámo..co se povedlo je zajisté soundtrack..i obsazení je dobré..na mé gusto moc dlouhé a chvilkama oplzlé jak v každém viděl toho svého neznámého...jako chápu že to v sobě dusil a toužil ho najít ale i tak... Konec dobrej jak ho celá škola sledovala na pouti.. :) .... závěrem by jsem chtěl ještě něco říci...Jaaa..Jaaaa... No tvl... Neee :) :) nejsem homoprut... :) :) 50% ()

Mafy 

všechny recenze uživatele

Na začátek uvedu že tento film se mi opravdu líbil. Co se týče homosexuálů ve filmech tak mi snad v každým filmu doposud vadili a vždy si říkám proč to skoro do všech filmů sakra cpou. Ale kupodivu v tomto filmu, kde je hlavní postava gay mi to vůbec nevadilo. Možná je to tím že jsem si hlavní postavu dost oblíbil už na začátku a díky němu jsem si až teď vlastně uvědomil, jak to mají homosexuálové v životě těžký. Co se týká děje tak je to klasická středoškolská teen romantická komedie (chodí se do školy, jsou tam různý partičky, někdo uspořádá party, hlavní postava se do někoho zamiluje… atd., atd). Ale upřímně ne v každým takovým filmu tohle šlape. Ne vždy jsou tam tak dobré postavy, dobrý humor a dobrý konec. Ale zrovna u tohoto snímku si myslím že to fungovalo. A hlavně tento film mi úplně změnil pohled na homosexuály, takže proto jdu s hodnocením výše, než bych z počátku čekal. Hodnocení: 80% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rieši dnešnú dosť aktuálnu tému v spoločnosti mladých ľudí a ja som celkom rád, že podobný film vznikol. Síce romantické komédie nemám moc v obľube, tak toto sa celkom dalo zniesť. Herecky to celkom ušlo. ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Přislazené feel-good cliché s hoooodně ohoblovanými hranami. Nicméně až na ten vysloveně bolestivě debilní závěr to byla i díky několika zajímavým okamžikům a fajn soundtracku vlastně docela příjemná podívaná. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Zcela určitě "kultovní" film pro "nesmělé" homosexuály...pro mě "obyčejný" film o adolescentech ze střední. Příběh ale pohodový a dobře natočený. +++ SPOILER 20ti slovy: Gej Simon se přes mejly zamiluje do neznámého geje. Pak nějaké ty puberťácké "problémy" a skončí to zamilovanou schůzkou obou gejů na kolotoči. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný příběh ze střední. Je teda pravda, že coming out je trochu přehnaný. A musím něco uznat, kluci, kteří si tímhle procházejí to mají těžké. Ten konec hodně přehnanej. Scéna s ruským kolem byla fakt přitažená za vlasy. Je to fajn. Víc filmů tohoto tipu. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Kdo přežije úplně příšernou první půlku filmu, tak bude odměněn. Ta druhá totiž stojí za to, je to opravdu velmi pěkně udělané, a obdivuhodné je s jakou lehkostí. Dlouho jsem neviděl téma coming outu tak pěkně zpracované. Pořád to ale kalí ta první půlka, která je fakt úděsná a opravdu nechybělo moc abych to vypnul a šel raději spát. ()

Lakash 

všechny recenze uživatele

S filmem je to jak na tom kolotoči... jednou nahoře, podruhé dole. Začátek paráda a potom bum - zápletka s vydíráním a manipulací přátel naprostý nesmysl. Pak se to zas zlepší, když se Simon začne smiřovat s nečekaným coming outem. Vypadá to všechno slibně a najednou prásk ho, hloupá scéna s kolotočem, kdy bych se vlastně ani nedivil, kdyby na něm zůstal Simon sedět sám, protože by se někdo přece nechtěl "vyoutovat" před hromadou puberťáků, kteří stojí pod kolotočem a výskají jako idioti. Casting neurazí, mladí jsou fajn, ale rodiče s učiteli nezůstávají pozadu. Soundtrack skvělý, ale to bývá u podobných teen lapálií už pomalu pravidlem. Objektivně asi na tři, ale čtvrtou tomu dávám navíc za.. nevím, třeba za tu hudbu. ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama