Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Recenze (307)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si povedal jedného dna, že prečo nie skúsim trošku iný žáner, znova po pol roku. No a keby som vedel, čo ma čaká tak ani neklikám Play, ale rovno Shit+Shift+Delete. Chápem, že tvorcovia, ako sa píše aj na plagáte, chceli dať každému svoju veľkú love story, ale s tohto ma šľak triafal. Keby ten týpek naháňal aspoň nejaké mlade kočky, ktoré by som mu závidel tak beriem, aj to bol dôvod prečo som dúfal, že to bude dobre zo vtipnými dialógmi, ale toto bolo až príliš pritiahnuté za guľky. Netvrdím ale, že je to zlý film, iba že toto rozhodne moja šálka kávy nieje. Prosím, len do toho, možno vám to bude s dvomi guľatými lyžičkami cukru chutiť viac ako mne. 50% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přiznat se k homosexualitě jistě není v dnešním medializovaném světě nic snadného, ale k zobrazení tohoto dilematu volí tvůrci krajně neuvěřitelné a kostrbaté cesty. Ne že bych se Simonem místy nesoucítil, ale výstavba filmu mě spíše nutila strhávat pozornost na jeho vztahy s dobře prokreslenými kamarády, nežli na jeho předvídatelný vnitřní boj. Titulní konflikt s dementním intrikářem Martinem je uměle navozený a poučení "nikoho nedonutíš, aby se do někoho zamiloval" sice hezké, ale pro nedostatečně rozvedené vedlejší linie zároveň prvoplánové. Oceňuji pozitivní feeling a úmysly, ovšem některá rozhodnutí jsou zkrátka jak z imbecilní béčkové komedie (nesnesitelný zástupce ředitele, řada trapných situací, které příliš tlačí na pilu). 60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Těch filmů o těžkém dospívání a objevování homosexuality je poslední dobou nějak moc. A na tom by možná nebylo nic špatného, kdyby dokázal každý ten film dokázal být přesahovým a velmi dobrým a ne jenom běžnou rutinou. Je to vlastně fajn. Ale jenom fajn. Ten děj utíká jelikož se v něm pořád něco děje a vlastně je i zajímavý. Spíše než o sondu do života 16-letého homosexuálního chlapce se spíš ale jedná o rutinní příběh pro mladé plný nevýrazných klišoidních postav splňující kvóty: Moc hezká kamarádka, vtipný kamarád, podivín.... a tak je to vlastně se všemi postavami v tomto filmu. Kategorií sama o sobě je postava zástupce ředitele v podání Tonyho Hale který tam vlastně je jenom proto aby chodil po chodbě, snažil se být hrozně cool, dělal pubertální vtípky a při tom dokázat být všem pro smích. Je vlastně fajn, že Já, Simon vzniknul- produkovali ho Foxové a stává se tam dost možná první homosexuálním filmem o teenagerem který neprodukuje žádné malé studio jako například: Annapurna-Call Me By Your Name. Dobře, palec nahoru Foxům! Ale nemůžu se zbavit pocitu, že z toho šlo vykřesat víc. Natočeno podle knihy kterou jsem nečetl (od Hvězd nám nepřály jdou jakékoliv teenage-adult knížky mimo mně) a je tak možné, že v knize to vše funguje líp. Tady mám jenom ale 110 minutový film, který je fajn, neurazí, dost možná se na něj půjde jednou za rok kouknout na odpočinkové dny a především vysvětluje, že jsme každý člověk ať už radši máme ženy či muže. A to asi stačí. O Já, Simonovi se nedá vyloženě říct nic špatného ale ani vyloženě nic pozitivního. Je to milý pohodový good-felling film, který neurazí a dost možná i někoho potěší. A je úplně stupidní si myslet, že bych si ten film užil víc kdybych byl homosexuál. Takhle to prostě nefunguje. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Je neuveriteľné, že až v roku 2018 sme sa dočkali prvej hollywoodskej romantickej komédie o gayoch, ktorá je navyše taká krotká a nevinná, že by kontroverzne môže pôsobiť len na bigotných puritánov. Love, Simon tak (podobne ako Black Panther) viac ako o kvalitách filmu vypovedá o zaspatej spoločnosti. Ale k veci, Love, Simon je klasická romantická tínedžerská komédia, ktorá by kľudne mohla byť nakrútená v 80tych alebo 90tych rokoch, má dostatok humoru, obstojne napísané postavy, no aj veľa cringe scén a pomerne kostrbatú kostru a zvraty. Solídna žánrovka. John Hughes by sa asi dosť čudoval, ale v podstate by mal radosť. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Takovou pozitivní nakopávku jsem dlouho neviděl. První hodinu se to tváří nevinně a průměrně ale pak to přijde :) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na gay filmy si nepotrpím, ba naopak se mi převážně hnusí. Tento snímek je však opak, příjemné herecké obsazení, zajímavý děj a celkem nenuceně a citlivě podané. Rozhodně není jednoduché jít s pravdou ven, ale v dnešní době nic neobvyklého. 7/10 = 78% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený. Film je stejně skvělý jako románová předloha. Má výborný soundtrack a Nick Robinson je moje platonická láska. Vím, že dost lidí bude nadávat, jak je to údajně povrchní, ale na tom vůbec nezáleží. I my gayové chceme pohádku se šťastným koncem a snít o svém tajném Blueovi. Ještě před pár lety by v Hollywoodu těžko vznikl podobný film, a když už ano, končil by tragicky. Časy se díkybohu změnily. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad tým tak zamyslím, je jasné, prečo ma to výraznejšie neoslovilo. Podľa môjho názoru ide totiž o dosť vekovo vyprofilovaný film, ktorý osloví predovšetkým všetkých teen. Ostatní môžu sem-tam nadvihovať obočie. LGBT spracované pohodovo, dobre sa na to pozerá, no nič hlbšie ani nič také, čo by malo dlhšie utkvieť v pamäti. Priemer. 60/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mi námět přijde nesnesitelně fádní (skutečně mě v kině překvapilo - na film jsem šel zcela nedotčen informacemi, oč v něm půjde - že dnes někdo natočí film o těžkostech s coming outem - jako by snad sexuální orientace v r. 2018 ještě pro někoho byla téma... i když v puritánské Americe, kdo ví...), jeho zpracování mě kupodivu bavilo. Líbilo se mi obsazení (na Nicka Robinsona mě vyloženě baví koukat, největším objevem zde ale pro mě byla 16 letá Talitha Eliana Bateman v roli Simonovy sestry, která mě - ačkoli se zde mihne jen v pár scénách - bezmezně nadchla, a ihned jsem zahořel touhou vidět ji znovu v dalším filmu) a celková pohodová a pozitivní atmosféra, kterou je celý snímek prodchnutý. Ačkoli mi tam některé věci poměrně vadily, ve výsledku nad nimi nemám problém mávnout rukou. Mimochodem toto je zcela první film, u něhož jsem byl naměkko z polibku dvou mužů - ten megaromantický závěr na pouti prostě nemá chybu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Absolútne som nečakal, že najlepšou coming of age záležitosťou, ktorú som kedy videl, bude gay vec! Hlavne ma dosť rozsekala dramatická časť filmu, ked' sa všetko prevalilo. Výborný je spôsob, akým je to celé natočené + budovanie a stupňovanie mystéria až po záverečné odhalenie. No mrda! P.S. No a bonus na konci: najväčší kokotek z The Walking Dead ako kolotočiar! Buhahaaaaaaa.... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a milý film nejen o problémech s "coming outem" a homosexualitou, ale vůbec o tom být sám sebou, o příjetí druhých takovými, jakými jsou, a o přátelství. Je to na jednu stranu velmi pozitivně laděný film, ale přesto působí přirozeně a nenuceně a není to žádný přehnaně "sluníčkový" kýč (možná až na konečnou scénu u ruského kola, ale mně osobně to nevadilo a myslím, že to snad i k té velké "love story", jak o tom mluví hlavní postava, patří). Navíc film zaujme i velkou dávkou vtipu a nadhledu. Zkrátka a jednoduše jsem si to v kině moc užila, bavila jsem se, smála se, soucítila s postavami a nakonec jsem odcházela s lehkým pocitem plným spokojenosti a s úsměvem na rtech. V budoucnu se k filmu Love, Simon rozhodně ráda vrátím. ~(4,5)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr si treba ujasniť, či budete akceptovať fakt, že idete sledovať čistú utópiu s niekoľkými skutočnými životnými pravdami, alebo sa nedokážete preniesť nad tento fakt a budete si hovoriť, že tí skutoční americkí režiséri- rýpali by to postavám dali poriadne zožrať a sledujete tak iba štylizovaný klam. Asi bolo zámerom tvorcov trochu priučiť dnešnú mládež a upresniť im smer, akým sa majú vydať, ak v tom majú ešte trochu bordel. Osobne som túto hru prijal, skôr mi ale vadilo, že podľa mňa skvelo zmotivovaný zvrat, kedy sa hrdina ocitá fakt na dne je kauzálne potom riešený z hľadiska toho, ako musí takýto typ filmu skončiť a aj vopred stanovené pravidlá hry sa musia podriadiť cieľu scenára. Inak veľmi milá, zábavná záležitosť a dilema v hodnotení, 70%. Ale skôr komercia než indie záležitosť, toto vážne nie je Elephant... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve finále průměrná věc. Střídá to sice lepší okamžiky s horšími, ale výsledek je vlastně stejný. Chvíli jsem uvažoval i o čtyřce, ale typicky americký závěr a mně velmi nesympatická Katherine Langford, která mě budí ze sna ještě ze 13 Důvodu proč, to srazili přesně tak nějak mezi. Myslím, že naprosto zaslouženě. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Milý film o Simonovi, který jako každý jiný středoškolák, akorát že je gay a nikdo to něm neví, až na dopisovacího kámoše. Líbil se mi tenhle twist, jelikož normálně jsou tyhle filmy o homosexuálech děsně art a deprimující. Tohle byl v podstatě indie o teenagerech na střední škole. Bavilo mě hádat, kdo tajný emailový kamarád je, čímž mě film držel ve střehu. Nick Robinson je skvělý a celý film utáhl s přesvědčením. U těhle filmů mě vždycky baví sledovat publikum. Vidět v mé řadě pána ve středním věku v reflexní vestě, co očividně přišel zrovna z práce a u filmu zakrýval asi slzy, dá zrovna takovému filmu hlubší rozměr. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Love, Simon" je v mojich očiach dobre spracovanou teen romance drámou. Myslím si, že všetky postavy sú zachytené veľmi ľudsky, nič nie je zbytočne nafúknuté a dáva to aj do života niekoľko dobrých lekcií. Osobne najlepšie asi vnímam to, že keď Martin urobí veľkú chybu, tak vnútri pochopí, že urobil obrovskú chybu. Občas sme všetci naštvaní, zatrpknutí a v dôsledku toho sa rozhodneme urobiť niečo, čo by sme možno inokedy nespravili. No ak si dokážeme priznať, že nás to mrzí a pochopíme dôsledky našich činov, tak to z nás robí dobré ľudské bytosti. Ktoré vedia urobiť chyby. Ale chceme veci napraviť. Vo filme je podľa mňa veľmi dobrý výber hercov, film má skvelú atmosféru a vie byť aj vtipný, aj dramatický aj príjemne romantický. Máme tu síce aj nejaké tie klišé a vieme kam sa to po jednotlivých scénkach nakoniec dostane, no minimálne sú to momentky, ktoré sú pochopiteľné a nesústredíme sa na ne moc. A občas by som asi chcel, aby Simon niekde pochopil určité veci, ktoré sú mne ako divákovi absolútne jasné, no on ich akosi nevie správne vnímať. Možno by to niektoré jeho rozhodnutia ovplyvnilo inak a mohlo to ísť trošku inou cestou. Ale výsledne je to podľa mňa skvelý film. Postavy sú super, dokonca aj rodičia hlavného hrdinu a jeho mladšia sestra. A všetko to spolu funguje bravúrne. Keby sme upustili od tých klišé, tak by som išiel s ratingom vyššie, ale aj tak som veľmi spokojný a nemám problém sa k filmu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, slouží pro všechny, jako poselství že být gay, lesbička, transexuál a ti co mají koňskou masku, na své hlavě chodí po městě děsí lidi, že se nemají za co stydět, že to neni žádná nemoc a hlavně že ti lidé, by to v sobě neměli dusit, jinak se tím udusí a skončí to pro ně špatně. Ethan což je jedna z postav, tady ve filmu, s tím vyšel ven a udělal to protože sám sebe má rád a umí si sebe vážit a byl naprosto hrdý na to jaký je. Simon, tenhle krok ještě neučinil, je to pro něho těžké, byť má naprosto suprový kámoše, úžasnou rodinu (táta v podání Joshe Duhamela, byl fantastický) a ředitele, který byť je tak trochu "divný" tak je to strašně správňácký říďa. A jediní, kdo se po Simonovy vozil, byli jen ti největší kreténi a přesto aby Simon, sám sebe měl rád, tak musí urazit kus cesty a nebude to lehké. Ve filmu je dost emocí, ale sou správně dávkované a působí přirozeně a díky skvělým hercům, to postavám i věříte, že jejich emoce vychází z jejich vnitřního já, a né jenom že to hrají. Ve filmu je dost humoru, je to humor, který vychází ze života a i to působí přirozeně. Nick Robinson, je výborný herec a společně s Anselem Elgortem, patří mezi mé oblíbené herce, pro tuhle generaci. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dosť zmien oproti knihe. Niektoré sa mi páčili, iné menej ... trošku divadielko z toho urobili. Ale film má presne taký dopad ako kniha. Je príjemný pre oko aj ucho a veľmi pohodový. Príbeh smeruje len k jednému ... všetko sa na dobré obráti. Ak to teda bolo vôbec zlé. A muzika? ... mám pocit, že tieto mládežnícke knihy a filmy vznikajú preto, aby z toho mohol vypadnúť zakaždým skvelý soundtrack. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je sladký jak žvýkačka. Ale propojuje humor a emocionální napětí plynoucí z tajemství hrdinovy homosexuality. Ten je velmi pozitivní, stejně jako jeho školní prostředí a rodina. Tedy klasická přívětivá idyla středoškolské komedie. Proto osvěží dokonalý padouch. Ve filmu je hodně odkazů na středoškolské popkulturní ikony. Zkoumání a hledání anonymního partnera trvá příliš dlouho a nudí také děj zobrazovaný na displejích. Ve finále hromada vysvětlování a omlouvání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemně, sympaticky a vtipné podaná gay romance ze střední školy, která vyniká hlavně výbornými hereckými výkony. Škoda, že tempo docela hapruje. ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama