Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Recenze (307)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V první cca třetině jsem si pochvaloval jak je to krásně lehké, jak konečně někdo natočil film o homosexualitě, bez patosu a s nadhledem. Bavil jsem se barvitými charaktery, svěžími nápady a chichotal jsem se u toho jako malej. Pak se to ale přehouplo, film začal poučovat, moralizovat až nakonec z věže nadhledu sklouznul do vod laciného a sladkobolného kýče který se tváří, že je cool, ale ve skutečnosti se bere strašně vážně. Promarněná šance. Právě takovýhle přiblblý přístup je důvodem proč je i v dnešní době homosexualita pořád ještě téma. Pravdou sice je, že např. od Philadelpie jsme se posunuli o řádný kus vpřed a Love,Simon tak skutečně představuje jistý pokrok, ale asi to bude ještě nějakou dobu trvat než tohle téma přestane být zatěžováno pathosem, afektovaností a sklonem ke kýčovitosti..... Ale jinak, jak píšu.. Frky tam lítají solidní, prokreslené je to hezky a herecky není co vytknout. Hlavně teda Katherine L. je zase odzbrojujícím způsobem rozkošná. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nedivila bych se, kdybychom o Simonovi uslyšeli příští rok na Oscarech, fakt na to má. A já budu mít aspoň komu fandit. Nejenže je to svižně natočený film (se skvělým výběrem hudby), který mě nejednou rozesmál (od popkulturních narážek přes neskutečně zábavného tatínka v podání Joshe Duhamela), ale skutečně má co říct a přiměje člověka o daném tématu trochu přemýšlet. Všichni herci jsou výborní, a to i přesto, že některé postavy byly možná navíc (např. Mr. Worth, ale pravda je, že jeho výstupy byly brilantní). Čekala jsem v jednu chvíli trochu jiný konec, ale s tím, jak to nakonec dopadlo nemám problém. Knihu jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat, ale přidám si jí na seznam, knih, které si musím koupit. Po přečtení možná tu jednu hvězdu ještě přidám. 8/10 ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný queer film s hravou atmosférou. Pre mňa o čosi ťažie stráviteľný než trebárs Muž, ktorý miloval Yngveho, no nebudeme si klamať, bližšia mi je atmosféra nórskeho predmestia deväťdesiatych rokov, než predmestia amerického rokov desiatych. Napriek tomu je to citlivá záležitosť s niekoľkými výbornými scénami, a fajn soundtrackom. 7/10. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Takhle neeee. Ze začátku řeknu, že mě film nenudil. Jsem ráda, že jsem ho viděla, ale je to teda šíleně stupidní. Celá ta "coming out" část je zastrčená do pozadí typickým teen romantickým funny dramatem. Postavy se chovají šíleně nepřirozeně, až na výjimky jsou všechny hrozně nesympatické a většina hereckých výkonů je tragédní. Všechny vedlejší romantické vztahy jsou opravdu nelogické a nahodilé. Ten film nevěděl čím být a nakonec se stane jedním z mnoha. 2* ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Skvelý soundtrack a výborné herecké výkony. Dva veľmi dôležité faktory, bez ktorých by film vôbec nefungoval a pôsobil by strašne pateticky. Našťastie to však natočili schopní filmári a zahrali si v tom dobrí herci, takže aj keď som postrádal akési silnejšie emócie, silnejšie vibrácie a jednoducho silnejšiu výpoveď, nejakého veľkého emocionálneho diela som sa síce nedočkal, ale zato som sa pre zmenu príjemne bavil. Pekný feel good príbeh, ktorý nikoho nepohorší. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dost mě naštvalo, že film vyzývá k toleranci a pochopení, aniž by z něho nějak vyplynulo, že by Simon Martinovi odpustil. Přitom to byl vlastně jenom nevyrovnaný naivní chudák. Nakonec mi byl sympatický víc než Simon. Tvůrci to totiž strašně přehnali. Z pohodového pozitivního filmu, udělali ke konci přeafektovaný kýč ze zábavného parku. Klíšé, klišé, klišé! A to není nic proti gayům. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

4,5* protoze se mi nelibila scena v lunaparku, jinak do te doby 5* .... je to osvěžující indie film, který má skvělou hudbu a je prostě vtipný, i když se ten vývoj dost sám o sobě nabízí. Ale zasmála jsem, slzičku uronilo, moc příjemný zážitek, i když si na to asi za rok nevzpomenu :) ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně pozitivní film, cynik v nitru úplně křičí - a samozřejmě, má pravdu. Jednomu by se snad i zastesklo po střední škole, nebo alespoň po americké střední, kterou nezažil. Ale kouká se na to moc hezky. Vyumělkované pro mladé, ale na druhou stranu, ten film má nadhled, je plný vtipu a paradoxně, místy je i uvěřitelný, ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Zatím jedno z nejlepších teen dramat tenhle rok. Nick Robinson je ve své roli přirozený a ostatní herci mu skvěle sekundují. Jediným mínusem jsou občasná klišé, která ale naštěstí nejsou tak častá. Kvalitních filmů na podobné téma není moc, proto jsem rád, že se Love, Simon povedl. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

To je můj šálek mokačína! Hřejivá dospívající vztahovka opentlená indie melodiemi dle mého gusta. Juch! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pohádková pohoda. 1) Film sice, bohužel, s realitou nemá nic společného, ale o to je příjemnější. Přihoďte silně sympatické a sexy kluky a inteligentní rozhovory a je hotovo._____ 2) Svou (pozitivní) roli hraje osmdesátková stylizace - hudba, účesy, choreografie._____ 3) Typicky americké úsměvné zveřejňování emocí na veřejnosti (vyznání lásky na stadiónu, ruské kolo) Evropan asi těžko skousne._____ 4) 46letý homosexuální fešák, režisér (jindy hlavně producent a scénárista) Greg Berlanti natočil příběh podle díla psycholožky Becky Albertalliové, která ve svých 33 letech vydala svou první knížku Simon vs. the Homo Sapiens Agenda (v češtině Probuzení Simona Spiera) a ihned získala cenu Williama C. Morrise za nejlepší debut roku 2015 pro mládež. Autorka se účastnila i práce na scénáři filmu._____ 5) 23letý Nick Robinson (utajený gay Simon) je výborný herec a velmi sexy kluk. Rovněž 26letý Logan Miller (vyděrač Martin) působí velice přitažlivě. Pěkný je i 22letý Jorge Lendeborg Jr. (Nick "Ronaldo")._____ 6) 28letého Australana Keiynana Lonsdala (Bren) filmování podnítilo k vlastnímu veřejnému coming outu. Rovněž mladší bratr Nicka Robinsona se po filmu přihlásil k homosexualitě. Mom, I'm still me._____ 7) Film je ovšem čistá pohádka. Pokud chceš, nezaujatý diváku, vědět, jaká je realita v přijetí homosexuálů, přečti si odpadové a jednohvězdičkové komenty._____ 8) Tohle jsem si mnohokrát přál říci některým svým studentům: You're about to be suspended for so long that by the time it's over, you're going to be the fat, bald, unhappily married, wildly mediocre nobodies you're destined to become._____ 9) Výstižný koment: Matty***, Handle*****. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo příjemné překvapení. Na projekci jsem šel s pocitem, že uvidím průměrné klišé, které ani nepotěší ani nerozesmutní, takový klasický průměrný film. Nicméně k mému překvapení se nuda rozhodně nekonala. Plno humoru a snad i smysluplného děje. K tomu možná budoucí generace nových herců na platně, která obstojně zahrála. Snad jen údernější hudební podtext tomu chyběl. S překvapením mohu konstatovat, že doporučuju. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Od Vianoc sme si s kamarátkou hovorili, že na toto určite pôjdeme do kina. Vychystali sme sa na jedno z posledných premietaní a bohužiaľ, ešte predtým sme zašli do obchodov, že veď na chvíľku ... a tak som Love, Simon videla až teraz, doma (ale hlavne že mám nové oblečenie ...). A nakoniec to bolo aj lepšie - pretože toto je presne ten film, ku ktorému si sadnete jeden pekný víkendový večer a oddýchnete si. Ale nie tak, že by ste museli úplne vypnúť - toto nie je hlúpa komédia, z ktorej sa cítite každú sekundu trápne (takých momentov bolo naozaj minimum). V ten správny moment zahrá na vážnu strunu a v správny moment sa zas vráti k svojej pozitívnosti. Feel-good film ako sa patrí. Dúfam, že Nicka Robinsona nevidím poslednýkrát a rovnako dúfam, že Katherine Langford nebude hrať iba nešťastne zamilované študentky, inak sa z tej škatuľky už nikdy nedostane. PS: Prečo v skoro každej tínedžerskej komédii sú rodičia tak strašne "cool", moderní a majú sexuálne narážky? To v hollywoode neexistuje iný typ rodičov? ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Sladučké, jasné. Ale ja si naozaj myslím, že úlohou filmu môže byť aj snaha spraviť svet lepším, a tak viem byť pri podobných feel good "motivačných" filmoch zhovievavý, vďačný divák aj hodnotič. Najmä ak obsahujú toľko vecí odpozorovaných zo života a len sa ich rozhodli pocukrovať. Ja sladké rád, na raňajky aj na večeru. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší feel-good film od "Orla Eddieho" (i když samozřejmě na úplně jiné téma). Skvělý výběr hudby, přirozené herecké výkony méně známých herců (Nicka Robinsona si definitivně přidávám na osobní seznam "čumáčků"), oblíbíte si ale i Simonovy rodiče v podání zkušených Jennifer Garner a Joshe Duhamela. A je mi úplně jedno, že reálný svět není vůbec malovaný takhle na růžovo. P. S. Fakt, že během natáčení se bratr Nicka Robinsona přiznal k homosexualitě, je pro tenhle snímek stejně nejlepší reklama. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Arsenal83 top koment. V dnesnej dobe aby sa človek hanbil za to že nik z jeho rodiny nekláti pozadie násťročnému chlapcovi. Opakujem sa, ale aj relativne tolerantnemu človeku tento korektný bullshit lezie na nervy. Za relativne dobru hudbu a pomerne dobrú kameru aspoň 1*, ale inak to je katastrofa... ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Takhle skvělý jsem to nečekala ani náhodou. Nick je tak hot, že kdyby on byl gay, tak se me srdce rozpadne na tisíc kusů. Ale ta role mu tak zatraceně sedla, ze mu to i prominu. A jeho tanec, kdy na něm vidíte, ze je proste “dřevo”..no nemám slov. Love Simon je kouzelný snímek plný lásky a pochopení, a to je úplně můj šálek mléka. Rozhodne to neposkodilo niternost a křehkost knížky. Miluju ten film! ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě zatím největším překvapením za tento rok. Myslela jsem, že toto téma už nic nemůže nabídnout a bude to ohrané. Čekala jsem, že to bude takové trochu neobvyklé, ale podprůměrné "love story", ale film se vyšplhal hodně vysoko, alespoň u mě. Jsem moc ráda, že jsem na něj šla, chci ho vidět aspoň ještě jednou. Snímek útočil na city, měl hodně sympatické herce a vše jsem prožívala s hlavní postavou. Hudba byla výborná. Přesně takové "teenage" filmy mám ráda a jednoznačně doporučuji. ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama