Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Recenze (307)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* jakoby těch coming-outových filmů nebylo dost, a proto přišly američané zase s dalším. Já vím, že už jsem na Zemi nějaký pátek a tak přímo do tohoto okruhu nepatřím, ale byl jsem na něj zvědavý, když už má tady tak vysoké hodnocení a chválí ho i mí nejbližší. Zklamání mě neminulo, ale byl jsem na něj tentokrát připravený ;). Natočený je kvalitně, ale takovou záplavu růžové knihovny zejména ke konci jsem nečekal. Takže jestli jste nenapravitelní romantici, náctiletí nebo sluníčkáři, tak se bude líbit i vám - já mám raději jiné. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nějaké to klišé tu sice je,ale jinak je Love,Simon povedeným feel good movie,který baví svojí lehkostí a civilností.Hodně těží navíc z toho co poslední dobou provází víc a víc těhle teen filmů...dobrý soundtrack a sympatičtí herci...80% ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Dialógy sú absolútne mimo realitu. Deti používajú také reči ako keby sú to 25 roční intelektuáli. Okrem dialógov je nerealisticky vykreslené prostredie a spôsob života v niektorých aspektoch. Ako finále, tak zase film o homošoch. To už asi nedokážu natočiť film bez teplošizmu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Knihu som nečítal (ani sa nechystám), ale zaujímalo ma, prečo je okolo toho taký komerčný Boom. Tých filmov s tématikou coming outu a LGBT je predsa len v dnešnej dobe až príliš, a tak je škála naozaj pestrá. Love, Simon sa mi vo svojej podstate celkom pozdával, a to najmä tou atmosférou strednej školy (s príslušnými medziľudskými vzťahmi a ich vývojom) a taktiež formou tajomnej komunikácie medzi dvojicou Blue a Jacques. Musím uznať, že napriek prvotnému skepticizmu, to malo čosi do seba. Aj keď to zďaleka nebolo nič prevratné a niečo také, čo tu ešte nebolo. Ale formátovo a dejovo celkom zaujalo. A nebyť toho sweet endu, tak by som zrejme dal bez problémov aj 4*. Ale záverečná ferris wheel scéna bola predsa len moc... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Mě se příčí a je mi trochu trapně sledovat tyhle filmy, i když se to jednou vlastně může stát a projevit u vlastních dětí... No nebudu o tom přemýšlet. Nedivím se vysokýmu hodnocení, naopak ho chápu. Filmek o Simonovi byl slušně a vtipně natočenej. Robinson zřejmě zatím životní role a určitě obstál na jedničku. Naposledy jsem se takhle divně cejtil u Zkrocené hory a to tady ani nemusel nikdo nic vytahovat a zasouvat ve stanu...... 55% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem neviděl trailer a ani nečetl knihu, myslel jsem si, že film bude větší drama. Nakonec se z toho vyklubalo teen drama a já měl pocit, že se opět divám na 13 Reasons Why. Zpracování je ale v klidu. Herci jsou sympatičtí, téma je aktuální. Jen celé to řešení bylo na mě až moc "pohádkové". Každopádně jsem do poslední chvíle netušil, kdo je Blue, takže příběh dokázal udržet i v napětí. Příjemné, místy zábavné a hlavně se zde mihl Duhamel a to je borec. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Musim povedat, ze som milo prekvapena. Pacilo sa mi to ovela viac nez Call me by your name. Postava Simona je velmi sympaticka. Rodinka super, dobri priatelia, takmer idealny zivot...este aj rodicia su celkom v pohode, ked tajomstvo vyjde najavo. Film dokaze udrzat divaka v napati, vobec nenudi a prekvapi zaujimavymi vsuvkami. 80%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Režijně to místy stálo za to a i emoce kupodivu fungovaly, akorát to strašně sráží scénář, který mele to samé, co už člověk viděl v padesáti jiných filmech. Dnes už prostě průběh děje ve formě klasické řecké komedie nemůže obstát, a proto je pro mě Já, Simon pouhý průměr. 55% ()

boblig 

všechny recenze uživatele

Jediná neafektovaná postava z celého příběhu, je ten kluk, co tají, že je homosexuál. Ale koukatelné to je - ovšem až na ten"dojemný konec", který je vyloženě trapný. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi teen komédia páčila. Už nie sú o stredoškolákov dobre filmy, ale tento je výnimka.Ak nie ste homofóbni tak by sa vám film mal páčiť. Zrežírovane je dosť slušne a, film ma dosť rýchle tempo. Ale aj kasting je fajn. Napätie vrcholí až do konca filmu a prekvapenie nastáva vtedy, keď sa dozvieme kto je vlastne Blue. 7/10 ()

carly 

všechny recenze uživatele

Poplakala som si. Keď to bolelo, aj keď to bolo krásne. A že to bolo krásne. Veľmi sa mi páčilo, že tie obavy a neistoty neboli zobrazené ako tragické, univerzálne. Lebo sú Aj keď niektoré prichádzajú s bonusovým balíčkom starostí. Tiež sa im pekne podarilo namiešať zmes dramatičnosti a komična, čo zvlášť u americký filmov nie je samozrejmosť. Všetky postavy boli tak krásne svojsky sympatické. A herci boli fakt úžasní. Mala som fakt že vysoké očakávania a ten film ich predčil. s ľahkosťou, vtipom, šarmom a láskou. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vlastně na tom není nic špatného, jen je to tisíckrát vyprávěná středoškolská story s jediným rozdílem. Hlavní hrdina je tentokrát gay, ale má štěstí, protože v jeho okolí jsou všichni plní porozumění a rozhodně si neprojde ničím drastickým, když dojde na jeho coming out. Zvláštní je, že všichni ty studenti vypadají o dost mladší než herci skutečně jsou, ale přesto jsou na těch 16 tak nějak uvěřitelní, to se často nestává. Jinak je to prostě obyčejná, feel-good teen romantika ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Film, který nepotřebuje nějaké hlubší rozbory. Prostě je, těší masy a mne. Drží se zaběhnutých schémat, která obohacuje svěžím obsazením, neotřelým vtipem a skvěle padnoucím soundtrackem. Osobně bych uvítal trochu víc intimní (rozumějte méně exponovaný) akt "Jacques finally meets Blue" a krapet větší drama spojené s nuceným coming outem hlavního hrdiny. Holt nemohu mít vše...ale ten moc fajn pocit po opakovaných projekcích ve mne zůstává. 5* ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

4* slabší. Jennifer Garner potěšila, jinak šílené herecké složení. Závěr fajn. Ale velmi pomalé a natahované. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se bála, že film bude moct artový. Ale tohle je asi nejvíc sweet love story, kterou jsem viděla za poslední minimálně rok. Bavilo mě hádání, kdo je na druhé straně počítače a že skoro až do finále to vypadalo nějak, a pak je tam trochu plot twist :) Nádhera se na takovéhle filmy dívat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se představit si scénáristu tohoto filmu. Ty dialogy, to snad ani není možný. Vkládat lidem do úst takový nesmysly a ještě jich je tolik! Je mi jedno kam a jak jsou lidi orientovaný, důležitý je, že je jim rozumět. Tady jsem měl pocit, jako by ani o angličtinu nešlo. Jedině o angličtinu "ústavní"...30% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne a citlivo natočené s priehrštím krásnych citátov a super uveriteľným chalaňom v hlavnej úlohe. Ale sakra! Keď to obraciam ako chcem: Ten príbeh je skrátka o ničom. V 21om storočí prísť s coming-outom, že som gay už hádam nie je taká téma, ktorá by si zaslúžila až takýto priestor. Záver a rozuzlenie, kto je vlastne ten Blue som sa tešil, že príde oveľa viac scenáristicky rafinovaný, ale skončilo to ešte viac priblblo ako som mohol čakať. Na konci, keď sa v drive objednalo 5 kávičke miesto klasických štyroch ako roky každý deň sa mi reálne chcelo blejt. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Pětihvězda může zazářit i ve filmu, kde se středoškolák na rasově vyvážený střední utkává s coming outem. Stačí nasadit do hry postavy, co nejsou nechutně stereotypní (kór táta Joshe Duhamela je čistá výhra) a vyladit přesně tu feel-good atmosféru, v níž u podobnýho filmu tajně doufáte. Simon totiž není o homosexualitě. Je o ❤. A to je jeho největší přednost. ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama