Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Recenze (307)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jste GEJ a chatujete si s jiným GEJEM prostřednictvím školního počítače, nemůžete se divit, že Vaše tajemství jednou praskne a vy se budete muset pochlubit prarodičům a členům debatního kroužku. V horším případě budete snášet vztek kamarádka, která se s Vámi chtěla vykousnout, ale kvůli Vaší orientaci má utrum. Až příliš laskavé a povzbuzující. 73% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bol knižný bestseller? Ďalšia uplakaná buzno-dráma? Keby tam nehral Duhamel a Jenniferka tak to ani nezapnem a spravil by som lepšie. Prečo sa ja tak trescem niektorými filmami? ODPAD! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Gay tématika mě vždycky v nemalé míře odpuzovala a filmům, které na ní stavějí, jsem se vyhýbal. Love, Simon ale jakožto obyčejný teenadult film podle další knižní předlohy, oblíbené především u děvčat, obletěl svět s takovým propagačním rozsahem (počítám i doporučení od známých), že jsem si tak oslavované drama prostě nemohl nechat ujít. A nebudu zapírat, že mě nalákalo i obsazení, které sice vypadá jako vybrané z lacinných televizních filmů od Disney Channelu, ovšem pokud každého ze zúčastněných znáte již alespoň z jednoho jejich předchozího kousku, je vám zřejmé, že vás v Já, Simon nezklamou. Jako striktní heterosexuál, který při líbání dvou spřízněných mužských duší zavírá obě oči, rád prohlašuju, že mám chuť dohnat jiné filmy o homosexualitě. Ale nelze slíbit, kdy se zase dostanu k obdobně úžasnému příběhu jako v případě Já, Simon. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Těsně po zhlédnutí jsem dal čtyři, ale co se mi film uležel v hlavě, tak mi došlo, jak vyumělkovaný vlastně byl. Paradoxně nejopravdověji na mě působila linka s Martinem, který se alespoň choval jako opravdový, nevyrovnaný člověk, a vůbec byl asi nejoriginálnějším a nejzábavnějším prvkem celého filmu. Už fakt, že šlo vlastně o "záporáka", který mi ale ve finále byl i celkem sympatický, je úspěch. Kdyby takhle plasticky byly ztvárněny i další postavy, bylo by to asi na plný počet. Jenže ty působí jen jako figurky, jejichž reakce odpovídají potřebám příběhu, nikoliv jejich osobnosti. Dobrý příklad uvedl VincentB. ohledně Simonovy nejlepší kámošky, která se po 13 letech překvapivě rychle dá do kupy. V reálném světě by asi konec sotva byl tak růžový. A právě v tak pozitivně laděném filmu, který se tváří, že každý má právo na lásku, nejvíc zamrzí ten ošklivý detail, který jsem prvně prošvihl, protože jsem na pár vteřin nesledoval obraz a až díky komentáři J*A*S*M jsem se o něm dozvěděl. A to sice ty znechucené ksichty na fanoušky Game of Thrones a jejich záměrně dost stereotypní výběr. Takže během obhajoby homosexuality zesměšňujeme jinou skupinu, těžko říct, jestli "nerdy" nebo zkrátka neatraktivní lidi. Spíš bych ale byl pro tu druhou možnost. A upřímně nesnáším, když se někdo povyšuje nad druhé skrz vzhled. V realističtějším filmu bych to bral zkrátka jako součást charakteru, ale u filmu, který se očividně snaží hlásat toleranci a rovnost, to považuji za neodpustitelné. Co si z toho asi odnese řekněme 14letý gay, který si pomalu uvědomuje svou sexualitu a vypadá uprostřed puberty jako jeden z tamtěch GoT fanoušků? V gayích přece jen asi vlastní vzhled vyvolává větší nejistotu než u většiny heterosexuálů, takže tento malý, ale podstatný detail, může paradoxně ve skupině, na kterou je to nejvíc cíleno, vyvolat dojem, že láska je jen pro krasavce a způsobit pocit ještě většího odcizení. A na pachuti povrchnosti nic nezmění ani poněkud kýčovité prostředí. Věřím však, že knížka si s danou problematikou mohla poradit s mnohem větší přirozeností. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Po pravdě já tyhle gay love story moc nemusím. Je jedno jestli jde o kluky nebo o holky, ale nějak to prostě není moje nota. Love, Simon, ale není úplně tak gayovské porno, jak by jste čekali. Je to docela povedená teen komedie se skvělou hudbou a bezva obsazením. Můžu doporučit ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že nemám s homosexuálními tématy absolutně žádný problém, naopak rád v rámci kinematografie prozkoumám čas od času i tuto oblast a zatím z toho, co jsem viděl, je Já, Simon vůbec to nejlepší. Středoškolské drama, které jde hlouběji do myšlenek „coming-outu“ a toho, co z nich může plynout. Nechal jsem se unést celým tím kolotočem emocí a napjatě očekával, jestli se onen Blue objeví. A... To byste nevymysleli! Skvělý a sympatický kousek, který se zdá být místy delší, než doopravdy je. 80% ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si ani nemohl v lepší chvíli pustit. Svůj coming out mám už za sebou, ale co bych dal za to, kdyby lidé okolo mě byli takhle tolerantní. Nepřišel jsem tam na jedinou vyloženě negativní postavu. Martin mě místy trochu štval, ale co by to bylo za romanci bez černého flíčku? Ani o přešlapy tam není nouze. Užíval jsem si chvíle, kdy jsem hádal, kdo bude ten pravý a nechtělo se mi film vypnout, i když jsem se díval hluboko v noci. Je krásné se navzájem inspirovat k velkému kroku v životě, když ho zvlášť gayové mají trochu komplikovanější. Obsazení bylo fantastické a ten závěr byl sladký tak, že jsem z toho nemohl usnout. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazený film z prostředí středoškoláků, kteří se perou s vlastním uvědoměním. Z mého pohledu je snímek natočený hlavně z důvodu podpory mladých lidí, kteří se bojí přiznat sexuální orientaci. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Já, Simon" má takový klasický středostavovský USA pomalý rozjezd. musím přiznat, že jsem se stereotypním a trošku příliš obyčejným životem Simona lehce nudila. Poté ovšem příběh začíná nabírat grády a z tuctového snímku se stala takové to superhero odlehčené dynamické drama z teen prostředí.. Velké téma jakým je coming out je zachyceno moderně svěže a s lehkostí.. "Já, Simon" je prostě taková ta slaďárna, kde pláčou přátelé, pláče mladší sestra, pláče nechutně kladnej taťka a pláče zbytečně přecitlivělé diváctvo (třeba já).. Je to přesně ten druh americké limonády s morálním přesahem, který vaše tlusté zadky vykope z vysezených sedaček a přinutí vás změnit život.. Je to totiž tak snadné.. Myslím, že by se měl povinně promítat ba středních školách.. Je osvobozující a inspirativní.. A navíc super návod, jak se vypořádat s šikanou jako vyrovnaný jedinec.. Tak trochu homosexuální „Wonder“.. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s gay tématikou, kterou bych ráda vychválila do nebes, ale brání mi v tom spousta věcí. Předlohu jsem četla a stejně jako u ní, mi dělalo problém navázat hlubší vztah k postavám. Přestože Nicka Robinsona naprosto žeru a tady byl k sežrání jako vždycky, tak vzhledem k tomu, že hrál homosexuála, zde moje naděje značně klesly. Čekala jsem kolem hledání Bluea trošku víc napětí, jenže kdo se za ním skrývá, jsem prokoukla už od začátku. A i když jsem po zhlédnutí filmu měla dobré pocity a hlavou mi kolovalo trochu toho sluníčkovství, přes noc se ten feeling nějak vypařil a čekám, že během pár týdnů a měsíců, si na to skoro nevzpomenu. Chodil jsi se mnou, protože vypadám jako kluk? -- Ne, nechal jsem tě, protože nevypadáš jako kluk. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Docela dobry, i když přece jenom prostředí středoškoláků je pro mě už pryč. No a na konci líbačka kluků to opravdu vidět nemusíme, sice takové decentní ale 4x! Ovšem ty obří luxusní baráky se zahradami a všechno, to snad není možné. Před domem samozřejmě 3 nablýskané káry a každý patnáctiletý fracek má vlastní auto, kterým si jezdí do školy. V takovéhle pohádce neexistují reálné problémy, ale řeší se takové nesmysly jako že někdo na facebook napíše, že je gay. Asi American Dream. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Nenáročná teenage pohodovka, která namísto “fekálního humoru” řeší citlivá lidská témata. Bohužel ji strhává poněkud patetický konec. Celkově palec nahoru ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se mi film o gayovi bude líbit. Příjemně vyladěný příběh se sympatickými postavami a porozuměním. Člověk může být jakýkoliv, aby mohl milovat a normálně existovat. Dávám 75% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Velice příjemně natočeno a polehku ukázáno, s čím se může člověk na střední škole potýkat. Nepřišlo mi to ani přehnané, ani odlehčené. Vlastně to tak nějak plynulo a nebylo to nějak přepí*ené...Cit, vnímání a hlavně - za mě taktnost - to jsou slova, která mě napadala po skončení filmu. Čtyřčlenná parta mi sedla jako poklice na hrnec a přišlo i pár slz - a za to jsem velice ráda :) Doporučuji :) ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

❝𝐈 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐟 𝐲𝐨𝐮 𝐝𝐢𝐝𝐧’𝐭 𝐭𝐡𝐢𝐧𝐤 𝐭𝐡𝐚𝐭 𝐦𝐲 𝐜𝐨𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐮𝐭 𝐰𝐚𝐬 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐛𝐞 𝐚 𝐛𝐢𝐠 𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠, 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧. 𝐋𝐨𝐨𝐤, 𝐲𝐨𝐮 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐠𝐞𝐭 𝐭𝐨 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐝𝐞 𝐭𝐡𝐚𝐭. 𝐈’𝐦 𝐬𝐮𝐩𝐩𝐨𝐬𝐞𝐝 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐞 𝐰𝐡𝐨 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐝𝐞𝐬 𝐰𝐡𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐰𝐡𝐞𝐫𝐞, 𝐚𝐧𝐝 𝐰𝐡𝐨 𝐤𝐧𝐨𝐰𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐡𝐨𝐰 𝐈 𝐠𝐞𝐭 𝐭𝐨 𝐬𝐚𝐲 𝐢𝐭. 𝐓𝐡𝐚𝐭’𝐬 𝐬𝐮𝐩𝐩𝐨𝐬𝐞𝐝 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐦𝐲 𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠! 𝐀𝐧𝐝 𝐲𝐨𝐮 𝐭𝐨𝐨𝐤 𝐭𝐡𝐚𝐭 𝐚𝐰𝐚𝐲 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐦𝐞. 𝐒𝐨, 𝐰𝐞𝐥𝐥, 𝐜𝐚𝐧 𝐲𝐨𝐮 𝐩𝐥𝐞𝐚𝐬𝐞 𝐣𝐮𝐬𝐭 𝐠𝐞𝐭 𝐭𝐡𝐞 𝐟𝐮𝐜𝐤 𝐚𝐰𝐚𝐲 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐦𝐞?❞ ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, áno. Prečo je heterosexualita defaultne nastavená a iba LGBT+ komunita musí "vyliezať zo skríň"? Prečo keď to od nás vyžadujú, nerobia tak aj oni? Alebo ešte lepšie: Prečo by sa vôbec niekto musel priznávať k svojim romantickým/sexuálnym preferenciám? Je to niečo, čo keď človeka dobre poznáš, zistíš bez toho, aby to musel formálne vysloviť. A keď už, tak nám nikdy neberte právo na coming-out; je to naša voľba kedy, kde a komu to chceme povedať! ... Jo, film bol pekný a v mnohom mi hovoril z duše. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pohodových feel-good filmů není nikdy dost. A toto film Já, Simon splňuje. Tématem mě to moc blízké není, ale je to natočené moc pěkně, že jsem si film dokázal užít a bavil jsem se. Režisér Greg Berlanti odvedl dobrou práci a krásně prodává obyčejný příběh, tak aby byl zajímavý a udržel pozornost. Dále se mu povedlo to, že film není kýčovitý a netlačí zbytečně moc na hranu, co se týče orientace, a vlastně se místy drží příjemně při zemi. Velkou zásluhu na tom mají herci, kteří hrají velmi dobře. Nick Robinson je v této roli dost dobrý, a podal opravdu velmi slušný výkon. Katherine Langford, Alexandra Shipp, Jorge Lendeborg, ti všichni hrají parádně, a jejich herecký projev mě sedl, a dobře se na ně kouká a těm postavám to věříte. Já osobně jsem měl problém s Loganem Millerem, jenž mě moc nesedl, ale je to spíše kvůli postavě kterou hraje. Bavil mě výkon Josh Duhamela a Jennifer Garner, který je přesně takový jaký měl být, jsou tam cítit emoce, láska, radost a porozumění. Sedlo mě tempo filmu, a ke konci to krásně gradovalo, a bylo to dojemné a v jistém smyslu slova i hezky romantické. Trochu mě nesedly některé postavy a jejich chování, a taky některé scény, které byly trochu zbytečné. Za mě je Já, Simon velmi povedený film, jenž mě pobavil a docela i překvapil. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Velmi pozitivní film, který má solidní tempo, vtip a dobře se na něj dívá. Pohádková love story, kdy jsem Simonovi držela palce i u nohou. ❤️ 70% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

S týmto filmom sa spája jeden veľmi pekný príbeh. Jedného dňa mi volala svokra že či nezoberiem moje dve deti na prázdniny k nim a že si mám so ženou urobiť pekný večer. Samozrejme som touto ponukou nepohrdol a deti som okamžite odniesol na sľubované prázdniny. Na večer som mal všetko pripravené: drahé víno, sviečky a hudbu. Žena prišla domov a videla romantickú atmosféru v byte. Jej reakcia ma prekvapila, povedal totiž, že by si rada pustila nijaký romantický film na navodenie správnej atmosféry. Hneď som na Google nešteloval top 10 najromantickejších filmov poslednej doby a tu sa mi objavil "Ja. Simon". Film som zapol a pokladal som ho až do štvrtiny filmu za milú teenege romantickú hovadinku o hľadaní pravej lásky, až potom Simon prišiel von so svojím tajomstvom. Na film sa mi prekvapivo dobre pozeralo a aj ma to bavilo. Hlavný hrdina bol dosť suchár ale asi si to jeho úloha vyžadovala aby ste k nemu pociťovali súcit keď ho devastovalo jeho okolie, za to čím je. Filmu by som dal kľudne aj plné hodnotenie ale nesplnil svoj prvotný romantický účel a teda mu jednu hviezdičku musím nutne zobrať. 79% ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama