Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Recenze (307)

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 17 miliónov dolárov // Tržby_ 66.3 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 2 163 725 KČ // Diváci v ČR_ 16 954 // Tržby v USA_ 40.8 milióna dolárov ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Ano. Nekriticky uznám: tento film mi mluvil z duše, sám jsem comming out prožil a je to přesně ono: deprimující i osvobozující zároveň. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Skvělý feel-good coming-of-age film. Není sice ničím přelomový a originální, ale příjemně se na něj dívá. Postavy jsou sympatické, uvěřitelné a v celém filmu není moment, který by působil nepatřičně. Linka hledání totožnosti spřízněné duše je v podstatě velmi jednoduchá, ale výborně funguje jako ústřední linie filmu a vygraduje v netradiční finální scénu. Při ní divák podobně jako v kriminálce čeká na odhlení tajemné postavy, se kterou si Simon celý film psal. Mnohé může od filmu odradit tematika homosexuality, ale právě tento aspekt je podán velmi civilně a uvěřitelně. Troufám si tvrdit, že by snímek fungoval obdobně, i kdyby vyprávěl o heterosexuálovi. Film může být místy pro někoho až moc americký (tleskání a velká gesta), ale já ten den měl zrovna chuť na sladké. Už dlouho jsem z kina neodcházel tak pozitivně naladěn. ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Mám ráda typy filmu jako Charlieho malá tajemství nebo Hvězdy nám nepřály (což jsou paradoxně stejní tvůrci jako u Já, Simon) a tenhle je můj další oblíbený v řadě. Takovýhle coming out by si určitě přál každý jedinec z druhého břehu a tenhle snímek je tak superkjůt, že mě dojal i v mých 31 letech :) ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Málem bych se vsadil, že v tom má prsty někdo z 13 reasons why, ale.. Fanoušky tohoto seriálu ale jistě potěší přítomnost K.Longford (Hannah) a M.Heizera (Alex). Čekal jsem možná ještě trochu víc, ale bylo to celkem originální a koukatelné, až na pár "gay scén" :'D ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kolikrát mi tento kousek svojí školní atmosférou připomněl i mé vlastní studijní roky. Do Simona se dalo celkem slušně vcítit, akorát byla v mém případě na druhé straně dívka mých snů, která ale nebyla nikdy určena pro mne. Musel jsem to nakonec pochopit jako hotovou věc zapsanou do vesmíru. 70% ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Taková šaškaráda okolo jednoho nevyspělého gaye, který ke konci udělá ze svého coming outu show pro celou školu, která ho s údivem sleduje dokud nedá svou první pusu klukovi, který se mu líbí a všichni nezajásají radostí. Směšné, nevěrohodné a velmi protivné. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Já jsem hned věděla, že si tento film zamiluju. Ale nečekala jsem, že si ho zamiluju tak moc. Love, Simon opravdu je průlomý film, který by měl vidět úplně každý, který si coming outem prochází. A vlastně by ho měli vidět úplně všichni, aby si uvědomili, jak stupidní homofobie vlastně je. Nick Robinson je opravdu velký sympaťák a role mu padla jako ulitá. Celkově film působí strašně pozitivně a ještě teď utírám slzy, kterým jsem se nedokázala ubránit. Love, Simon sice má své slabší stránky a našly by se scény, které mě buď vyloženě nebavily a mi tam neseděly, jeho poselství je ale tak silné, že si nemůžu dovolit a ani nechci hodnotit jinak než pěti hvězdičkama. Jeden z nejkrásnějších filmů, co jsem kdy viděla. ()

EclecticGuy 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Po romantických young adult filmech podle knižních předloh Johna Greena se dostáváme k filmu Já, Simon. Film, který určitě spustí lavinu filmových adaptací s tématem LGBT. Ale víte co? Je to vcelku fuk, protože tenhle film má přesně ty správné ingredience, aby se z toho hned nestal patos a jedno velké klišé. Emoce tu fungují, vtipu tu je na rozdávání a jestli chcete, můžete stejně (třeba jako já) hádat, s kým nakonec Simon sdílí své tajemství. Jo... a dá si někdo Oreo sušenku? ()

Zdenka95 

všechny recenze uživatele

Tento film sprostredkúva múdru myšlienku, že treba mať ľudí rád takých, akí sú. Či už dievča buď nosí strojček alebo okuliare, či je lesba alebo nie, štíhla alebo plnoštíhla, či je muž pehatý alebo nízky, alebo rovno gay. Netreba takých ľudí hneď súdiť a posúvať na druhú koľaj. Lebo to, čo si vy o nich myslíte nemusí byť vôbec pravda. Dôležité je človeka najprv spoznať a potom si vytvoriť naňho svoj názor. A čo, že je hlavný hrdina gay. Je to normálny chalan ako každý iný. Tak či tak som bola s filmom spokojná, základ je byť úprimný. Katherine Langford príjemne prekvapila. Hlavní hrdinovia - priatelia sú sympatickí, takže určite stojí za to pozrieť si to. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Sladký odpočinkový film o coming-oute. Napriek ľahkosti a bubline, v ktorej sa film odohráva, som po jeho dopozeraní premýšľal a cítil sa šťastný aj smutný. Faktickú rovinu príbehu pekne v komentári opísal Matty. Musím s ním polemizovať o tom, že kedysi som zažil podobný korešpondenčný románik s niekým, koho som nepoznal a môžem potvrdiť, že som hltal každú prijatú správu veľmi intenzívne a s podobnou zamilovanosťou ako Simon. Aj predstavovanie si dotyčného a jeho hľadanie medzi ľuďmi bolo vystihnuté vskutku presne. Predstava toho, že by mi niekto vzal kontrolu nad vlastným coming-outom (ja som na to mal vytvorenú dokonca tabuľku!) ma úplne desí. Základným posolstvom filmu je vlastne dodávanie odvahy všetkým, čo sú v niečom odlišní a že sa nemajú báť povedať svetu, že je normálne nebyť normálny. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, které mne díky svému mladistvému obsazení a zpracování poněkud míjí. V podstatě se na to kouká hezky, nicméně s reálným životem to nemá společného ani zbla. Nereálné reakce i chování všech zúčastněných, jasně profilované povahy v černobílém odstínu, to vše snímek tlačí dolů. I tak docela dobré. Za mne tři slabší, ať nežeru. PS: kdybych musela plati za lístek, dala bych max. dvě. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem se posílil recenzemi zde uvedenými. Film, jako málokterý jiný, u mě vzbudil rozdílné reakce a tentokráte nepůjdu zcela "s davem", i když chápu, že většina z nás prahne po pohádkách ... - ano, je zřejmě určen především těm nejmladším, to už tady mnozí zmínili - byly okamžiky, kdy jsem malou část filmu chtěl přeskočit, nic mě nedávala, ničím nezaujala, typické americké žvásty, měl jsem pocit, že zrovna toto jsem už viděl stokrát - vůbec nic nemám proti hercům, dobře zahrané (prostě ten heterák to dobře odříkal, ale to je asi tak všechno), nový-moderní film, ale máloco z toho jsem jim uvěřill (snad až na Simonova otce) - hodnotím solidním průměrem, ale té americké sladkosti ("mám tě ráda") a falešné přejícnosti tam bylo hodně, jakoby se příběh odehrával někde v polopohádce a může naopak některé mladíčky svést na zcestí CO s negativním dopadem na ně. Film se nehrál pouze v USA, to každý chápe. Někde na vesnici v Polsku nebo desítkách jiných zemí si mladíčci po zhlédnutí mohou myslet, že když se vyoutují, tak že všichni budou v jejich okolí "jásat"... a ... co si budeme povídat, největší procento sebevražd je u mladých gayů (například když vystřízliví z toho, že všichni nejásají tak, jako v této polopohádce) ... - ujmout se tohoto námětu seveřané, tak by museli zřejmě valnou většinu tohoto filmu přepracovat zcela jinak a určitě mnohem drsněji, zajímavěji ... máme tady i pár amerických filmů se stejně starými hlavními hrdiny, kde si troufám tvrdit, že jsem jim tu jejich roli věřil daleko více jako v tomto opěvovaném snímku.... 5655 ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že velmi milá knížka byla tak průměrně zadaptovaná. O to smutnější je, že si film pro sebe ukradnou dvě vedlejší postavy a to JG a JD alias Simonovi rodiče. Přeci jen je znát, že jsou tam kde jsou právem. Hlavní postavy včetně Simona jsou velmi ploché a předvídatelné a myšlenka filmu je upozaděna za klasické pubertální drama. 65% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Coming out“ tak trošku inak. Celý film má slušný koncept a je jednotný, ale zase má niekoľko slabších miest (napr. nevyužitý potenciál J. Garnera a J. Duhamela (rodičia) pre lepšie vysporiadanie s danou situáciou.) . Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní. Od samého začátku jsem si tento snímek zamilovala. Senzační myšlenka skvěle zpracovaná a bezvadným hereckým obsazením zahraná. Měl by to vidět každý, kdo má neustále nějaký problém s lidmi, kteří byť jen trošku vybočují z toho, co někdo označil za normální. Takže za mě jedno velké ano, a určitě jsem to neviděla naposledy :) ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama