Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (307)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moooc hezký příběh. Samozřejmě, byl bych raději, kdyby to nebylo o tom, že je Simon gay, ale raději bych, kdyby se příběh točil kolem nějaké holky, kterou nemůže mít, ale když tohle všechno pomineme, tak se jedná o opravdu skvělou lovestory. Postava Simona byla skvělá. Film navíc doplňuje skvělá hudba. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný a zrežírovaný film z pozitivního fantasy světa pro teenagery, ve kterém je vše skvělé, od rodičů, kamarádů až po učitele. Zkrátka svět, na který se dá narazit jen ve filmech. K tomu je to ještě zatraceně fungující romantický film, při kterém se i čistokrevný heterák jako já přistihl u toho, že tomu klukovi tu "lásku" přeje. Pokud dokáže režisér podat gay romanci ze střední takovým způsobem, že se i heterosexuální cynik přistihne při slabší chvilce, je to zatraceně dobře odvedená práce. Nemluvě o tom, že zde fungovaly i komediální scény, které prokládaly děj. A ty dohromady poskládaly asi nejvtipnější komedii, kterou jsem za dlouhou dobu viděl (to zmiňuji jako kritiku těch ostatních "komedií"), ačkoliv je ten film čistokrevné drama a jeho primárním cílem není dostat diváka do inkontinence. Docela by mě zajímal pohled gayů, kteří tu niternost hlavní postavy musely prožívat přece jen jinak než třeba já. Jestli se tohle pro ně stane takovou teplou Láskou nebeskou, nebo jestli je to zcela mine a ten film bude perfektní romantika o gayích pro heteráky, ne pro gaye. 90 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najskôr si treba ujasniť, či budete akceptovať fakt, že idete sledovať čistú utópiu s niekoľkými skutočnými životnými pravdami, alebo sa nedokážete preniesť nad tento fakt a budete si hovoriť, že tí skutoční americkí režiséri- rýpali by to postavám dali poriadne zožrať a sledujete tak iba štylizovaný klam. Asi bolo zámerom tvorcov trochu priučiť dnešnú mládež a upresniť im smer, akým sa majú vydať, ak v tom majú ešte trochu bordel. Osobne som túto hru prijal, skôr mi ale vadilo, že podľa mňa skvelo zmotivovaný zvrat, kedy sa hrdina ocitá fakt na dne je kauzálne potom riešený z hľadiska toho, ako musí takýto typ filmu skončiť a aj vopred stanovené pravidlá hry sa musia podriadiť cieľu scenára. Inak veľmi milá, zábavná záležitosť a dilema v hodnotení, 70%. Ale skôr komercia než indie záležitosť, toto vážne nie je Elephant... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Je neuveriteľné, že až v roku 2018 sme sa dočkali prvej hollywoodskej romantickej komédie o gayoch, ktorá je navyše taká krotká a nevinná, že by kontroverzne môže pôsobiť len na bigotných puritánov. Love, Simon tak (podobne ako Black Panther) viac ako o kvalitách filmu vypovedá o zaspatej spoločnosti. Ale k veci, Love, Simon je klasická romantická tínedžerská komédia, ktorá by kľudne mohla byť nakrútená v 80tych alebo 90tych rokoch, má dostatok humoru, obstojne napísané postavy, no aj veľa cringe scén a pomerne kostrbatú kostru a zvraty. Solídna žánrovka. John Hughes by sa asi dosť čudoval, ale v podstate by mal radosť. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší feel-good film od "Orla Eddieho" (i když samozřejmě na úplně jiné téma). Skvělý výběr hudby, přirozené herecké výkony méně známých herců (Nicka Robinsona si definitivně přidávám na osobní seznam "čumáčků"), oblíbíte si ale i Simonovy rodiče v podání zkušených Jennifer Garner a Joshe Duhamela. A je mi úplně jedno, že reálný svět není vůbec malovaný takhle na růžovo. P. S. Fakt, že během natáčení se bratr Nicka Robinsona přiznal k homosexualitě, je pro tenhle snímek stejně nejlepší reklama. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Produkčné meno pre film je Blue, čo je pseudonym osoby, s ktorou si Simon (Nick Robinson) dopisuje. (dwdb)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2018 na Mardi Gras FF v Sydney. (Varan)
  • Ačkoliv je film adaptací knižní předlohy, název byl zkrácen z „Simon vs. The Homosapiens Agenda“ na Love, Simon, jelikož byl název příliš dlouhý. V češtině knihu najdeme pod názvem „Probuzení Simona Spiera“. (Reesam)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama