Reklama

Reklama

X-Men: Nová generace - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, (2017–2018), 9 h 21 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Amy Acker, Billy Blair, Emma Dumont, Dale Godboldo, Natalie Alyn Lind, Stephen Moyer, Blair Redford, Sean Teale, Percy Hynes White, Elena Satine, Stan Lee (více)
(další profese)

Epizody(13)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutelné. Nedoporučuji. The Gifted chce být lepší verzí Heroes z Marvelovské verze Země-10005, ale kulhá v tom. Hrdinové, respektive jejich schopnosti, jsou mladšími, slabšími verzemi známých postav Rosomáka, Magneta, Kyklopa a dalších. Ústřední děj se oproti ryzích X-Men točí kolem "takové normální rodinky" na místo čirého souboje hodných se zlými. Ač i ten je přítomen a s blížícím se finále intenzivnějším. Je to scénáristicky rozvláté (obvyklý Matt Nix), hereckými výkony chudé (a ani ostřílená herečka Amy Acker, ač se snaží, jak může, nedokáže přebít unylost ostatních). Gifted je typický seriál o 13 dílech s osmi různými režiséry a jedním producentem, který vlastně ani neví, jak se seriálem naložit, přestože má dopředu připravený parádní svět se kterým si může hrát. Pevně doufám, že další série přijde s pevnější režií a myšlenkou, neb se stávajícím nastavením se může stát, že příští série bude tou poslední, a to by byla škoda. Po kvalitním seriálu typu The Gifted je tady určitě poptávka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Konečně komiksovka, kterou mohou se svými potomky společně sledovat i maminky a tatínkové! Vždyť tady jde o rodinu, a copak není krásné, že maximální moci dosáhnou bratr a sestra tehdy, když se drží za ruce, ách? [ironie] Šedivě televizní seriál se opravdu rodinnou soudržností zaklíná od začátku do konce, mutanti řeší své vztahy a lásky, přitom se skrývají, jelikož je lidé nenávidí, diskriminují a (Sentinel Services) pronásledují, zatýkají, dělají na nich pokusy. Tato témata omílá natolik, až se začínají zajídat. Nicméně k závěru (s nástupem tří "Frostek") se přeci jen přestane točit na místě, přestože (rozpočtem) omezené používání schopností pořád vypadá spíš křečovitě, než efektně. BTW, napojení na filmové univerzum a kontinuitu mi nedochází, pokud je nějaké (X-Meni i Bratrstvo zmizeli). ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čakal som určite viac od seriálových xmenov. Mutanti celkom dobre obsadení ale tie epizódy viac menej nudili. Akcia bola len okrajovo. Na filmy sa to doťahovať nedá. Uvidíme aká bude druhá séria, ale už to asi z priemeru nevytiahne. Čo je veľká škoda. 3* ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ctnostné pokračování původních X-Menů. :) Uprostřed měla série několik slabších dílů, kde podnikali výpravy do ústředí Sentinel services jenom proto, aby v seriálu byla nějaká akce, ale to se zlomilo a seriál začal gradovat a být skutečně zajímavý. :) V každém díle se řeší otázky, podobně jako v X-Menech, o genocidě mutantů a odkazy na to, že zvěrstva, která probíhala za 2. světové války, v sobě většina lidí bohužel stále má poháněná strachem z neznámého. ()

Galerie (283)

Zajímavosti (11)

  • Dr. Campbell (Garret Dillahunt) zmíní, že adamantium našli v jednom vojenském zařízení v Britské Kolumbii. Pravděpodobně se jedná o zařízení, ve kterém bylo adamantium aplikováno Wolverinovi. (NiWi)
  • Melodie vyzvánění Marcosova/Eclipsova (Sean Tale) mobilu je upravenou verzí originální znělky z animovaného seriálu X-Men z roku 1992. (NiWi)
  • Ve flashbacku, ve kterém je Polaris (Emma Dumont) v psychiatrické nemocnici a nechává levitovat medailon, je na medailonu znak a jeho barva podobná helmě Magneta. Magneto je v komiksech, a zřejmě i ve filmovém a televizním světě, otcem Polaris. (NiWi)

Reklama

Reklama