Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žalobce Reed Strucker má chránit obyvatele před mutanty. Když se ukáže, že jeho syn Andy je také mutantem, dává se celá rodina na útěk. Nejdříve měl síť mutantů zničit, teď je sám potřebuje... (TV Prima)

Recenze (17)

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý začátek bez hluchých míst. Viděli jsme dost akce, dost schopností a seznámili jsme se téměř se všemi hlavními postavami, i když ne nijak do podrobna. Atmosféru to má skvělou a Singer vytváří skvěle realistický svět, kdy věříte, že přesně tohle se může teď za oceánem dít. Na rozjezd vážně slušné. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Singer nenakrúti všetky diely, mám obavy, že to pôjde rýchlo do.. Herci sympatický, dej "sa dá", avšak tie schopnosti. Pokiaľ tam budú mutanti ako svetieľkujúci cililing, ňuchač, teleportka s divnými očami, tak to začne byť nuda. Chcelo by to aspoň jedného originál obľúbeného X-Mana, a možno.. ()

Reklama

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutelné. Nedoporučuji. The Gifted chce být lepší verzí Heroes z Marvelovské verze Země-10005, ale kulhá v tom. Hrdinové, respektive jejich schopnosti, jsou mladšími, slabšími verzemi známých postav Rosomáka, Magneta, Kyklopa a dalších. Ústřední děj se oproti ryzích X-Men točí kolem "takové normální rodinky" na místo čirého souboje hodných se zlými, ač i ten je přítomen a s blížícím se finále intenzivnějším. Nicméně dost tomu chybí. Je to scénáristicky rozvláté (obvyklý Matt Nix), hereckými výkony chudé (a ani ostřílená herečka Amy Acker, ač se snaží, jak může, nedokáže přebít unylost ostatních). Gifted je typický seriál o 13 dílech s osmi různými režiséry a jedním producentem, který vlastně ani neví, jak se seriálem naložit, přestože má dopředu připravený parádní svět se kterým si může hrát. Pevně doufám, že další série přijde s pevnější režií a myšlenkou, neb se stávajícím nastavením se může stát, že příští série bude tou poslední, a to by byla škoda. Po kvalitním seriálu typu The Gifted je tady určitě poptávka. (V komentáři hodnocena první série.) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně seriál, který plnohodně těží z potenciálu, který mutantní universum má. Přestože se nacházíme ve stejném světě, kde řeší X-Meni ty "velké" věci, tohle je pohled na ostatní mutanty a jejich boj o přežití. Takže žádné gumové oblečky a nepřítel s megaschopnostmi. Na druhou stranu je tady společnost Sentinel services, která se chytáním mutantů zabývá. A jejich prostředky na odchyt těch "normálních" mutantů, nejsou vůbec špatné. Oproti komixovým filmům je vše realističtěji pojmuté a to je myšleno jako pochvala. Mutanti a jejich schopnosti jsou i tak velmi zajímaví. Triky jsou na úrovni, kterou Singer nastavil v celovečerácích. Navíc je čas pracovat s postavami, které jsou zatím bez výjímky sympatické. Takže vše má i ten lidský rozměr. Zpracováním mi to evokuje skvělý seriál Humans. Crossover by byl lahůdkový. Velká spokojenost...mám nový seriál na koukání. Snad to studio nezařízne po první sérii....nejspíš to nebude levná záležitost. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Možná by se mohli vyjádřit ti co tomu dali hodnocení odpad, protože já už jsem dlouho neviděl tak dobrý start seriálu, naopak v poslední době se stává trendem že první dva díly bývají slabší a teprve pak jde kvalita nahoru(pokud vůbec) . Tady se toho nedá moc vytknout protože, třeba mne hodně zklamal trailer a čekal jsem seriál mnohem slabší. Vlastně jsem čekal jen velmi málo schopností a ještě, že se k nim budeme pomalu prokousávat celou sérii, to se nestalo a tak mohu říci, že tady máme momentálně nejlepší super hrdinský start sezóny, což potěší po pro mne slabém startu Inhumans. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Melodie vyzvánění Marcosova/Eclipsova (Sean Tale) mobilu je upravenou verzí originální znělky z animovaného seriálu X-Men z roku 1992. (NiWi)
  • Stan Lee si i zde střihnul cameo jako host vycházející z baru, kam přichází Marcos/Eclipse (Sean Tale). (NiWi)
  • Obraz na stěně v baru, kde se mají setkat Marcos/Eclipse (Sean Tale) a Reed Strucker (Stephen Moyer) je odkaz na Demon Beara, obří medvěda, který čerpá energii z negativních lidských emocí a objevil se jako záporák ve filmu X-Men: New Mutants (2019). (NiWi)

Reklama

Reklama