Reklama

Reklama

X-Men: Nová generace

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 21 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Emma Dumont, Jamie Chung, Stan Lee, Amy Acker, Natalie Alyn Lind, Stephen Moyer, Sean Teale, Coby Bell, Blair Redford, Jeff Daniel Phillips, Percy Hynes White (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Žalobce Reed Strucker má chránit obyvatele před mutanty. Když se ukáže, že jeho syn Andy je také mutantem, dává se celá rodina na útěk. Nejdříve měl síť mutantů zničit, teď je sám potřebuje... (TV Prima)

Recenze (29)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Sice to má svá slabá místa, ale jinak hodně příjemná x-menovská podívaná. Možná bych ocenila méně přešlapování na místě a rychlejší vývoj, zvlášť při tak malém počtu epizod, ale to je v podstatě jediná výraznější výtka. 1. série - 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu nový komixový seriál ze stáje X-Menů. Režie se ujal sám otec této ságy, Bryan Singer. Děj se odehrává ve světě, kde X-Meni zmizeli mutanti se stali lovnou zvěří. Přežívají jen díky své podzemní síti. Ve chvíli, kdy jedna z rodin zjistí, že jejich děti jsou také mutanti začíná zběsilý útěk. Zaujalo mě použití Sentinelů. Nemůže chybět ani Stan Lee. :D Válka mezi lidmi a mutanty se začíná vyostřovat. Kromě Podzemí se tu o objevuje i Helfire Club. Můžeme tu narazit na spoustu známých mutantů. Lidi dokonce štvou mutanty proti sobě. Ti si musí vybrat, zda se držet svých morálních zásad, nebo začít zabíjet. Akce je tu sice málo, ale když nějaký je, tak stojí za to. Ve 2. sérii se rozhořčí boj mezi Inner Circle a Mutant Underground. Do všeho se ještě zamotají Čističi. Pár postav přibude a pár umře. Snad bude další série. "To byla jeho oblíbená hračka." ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Seriál z alternativního světa, kde po záhadném zmizení hrdinských X-Menů došlo k blíže neurčené mutantské obdobě 9/11, která učinila z držitelů genu X osoby nežádoucí až nenáviděné. Skvělý námět, který měl atraktivní "co by kdyby" potenciál s tím, že tvůrci mohli i dost trefně kopat do stavu současných rozpolcených Spojených států a že se ta paralela velmi často vybízela. Žel, zpracováním je to velmi průměrná záležitost, která jako by zaspala dobu a měl jsem spíše pocit, že se dívám na seriál od stanice the CW. Vyfešákovaní borci (seksi pokérovaný indián, ještě víc seksi latino s neochvějným... ehm.. morálním kompasem), pěkné holky (velmi vyvinutá cérka), nesympatické křoví a hlavně scénář, který jako kdyby byl psán za pochodu - neustále se točí v kruhu a nikam pořádně nevede. Zábavné to docela je, to bych zas kecal, ale za cojones to moc nechytne a paradoxně zase naopak rushnuté "hlavně-co-nejvíc-ušetřit-na-efektech" finále je všechno, jen ne uspokojivé. Čekal jsem víc. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Rovnou píšu, že na Legiona The Gifted (zase ten překlad!) nemá, ale zatracení si nezaslouží. Je totiž zajímavější, než se na první pohled zdá. -------------------- PRVNÍ série: přestože je tu asi čtyřikrát víc schopností než třeba v takových Inhumans, pořád mám pocit, že tohle je druhá liga. Možná by pomohlo, kdyby vybrali do hlavních rolí nějaké zajímavější herce a zkrátili to tak o tři epizody. Nebo by jednotlivé epizody mohly být víc kvalitativně vyrovnané, ze čtyřhvězdičkového hodnocení to sklouzlo na tříhvězdičkové, u další epizody to bylo zase na pět hvězdiček - měla jsem chvílemi pocit, že to s tou nudou asi vzdám, a pak jsem hrozně chtěla vidět další epizodu, u které jsem se ale zase nudila. Chtělo by to na oživení třeba nějaké x-menovské cameo, neustálé připomínání Hellfire Clubu a toho, že X-Meni zmizeli, začíná být otravné. Taky nechápu, proč Prima Cool vysílá seriál kolem půlnoci, není v něm nic, co by bránilo uvedení před desátou hodinou večer. -------------------- DRUHÁ série: milé překvapení, hlavně na začátku. Druhá polovina sice občas trochu drhne a projeví se natáhnutí o tři epizody, ale finále je dostatečně emotivní i akční na to, abyste na tohle zapomněli. Kvalita jednotlivých epizod je oproti minulé sérii podstatně vyrovnanější a kvalitativní výkyvy se objevují pouze směrem nahoru, takže za tohle velké plus. Funguje zde příběh, fungují emoce, funguje akce (oceňuji, jak si tvůrci vyhráli se schopnostmi mutantů). I postavy mě bavily víc, než v předešlé sérii, hlavně Reed, jehož schopnosti se konečně projevily a upřímně mi bude i chybět. Na pět hvězd ale ani tahle série nebyla: "Čističi" nebyli nic moc a Jace Turner mě štval. Flashbacky na začátcích (a občas uprostřed) epizod mi vadily, jen minimum z nich má pro děj nějaký větší význam, vetšinou sloužily k navození emotivní atmosféry, většinou ale zbytečně. // I The Gifted se snížili k vykrádání soundtracku, tentokrát z filmu Šílený Max: Zběsilá cesta (skladba Brothers In Arms) ---------- Vzhledem k vzestupné kvalitě seriálu mě jeho zrušení mrzí, ovšem bez některých postav už by to možná nebylo ono. 7/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The Gifted v mých očích patřil mezi nejočekávanější seriály a vážně jsem se těšil na to, až si pilot pustím. Na Foxu už mě jednou přesvědčili, že umí zpracovat komiksový námět, a tak jsem byl zvědavý, jestli se jim podaří vytvořit tak zajímavý svět jako v Gothamu. A všechno to skvěle sedí. Obsazení je skvělé a baví, a to jak rodinka, tak i zbytek mutantů. Dokonce i většina postav během pilotu vypadá vcelku sympaticky a dají se rychle oblíbit. Navíc, což mnohdy nebývá zvykem, i příběh a děj mají smysl a dokáží nalákat na další sledování. Čemuž rozhodně neublížil fakt, že první řada měla jen 13 epizod a nebylo třeba zbytečně nic natahovat. Letos podle mě stanice velké pětky nenabídly moc zajímavějších seriálů. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Gifted je poměrně povedený komiksový seriál, který oplývá přehlednou spoustou postav, dobrým zpracováním a příběhem, který dokáže docela spolehlivě vyplnit délku epizod a nepůsobit unaveně a natahovaně. Kde seriál ztrácí, jsou zbytečným patosem zavánějící dialogy ve druhé polovině série, nejasně a poměrně neschopně vyprofilovaná záporná strana, a také akčně nezajímavé a trošku odfláknuté finále. Rozhodně však seriál položil dobře základy pro další sérii, a zajímavě propojil děj s již vytvořeným xmenovským vesmírem. A nesmím zapomenout na skvělou a sexy Natalie Alyn Lind. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynechme teď fakt, že jsem na to původně začal koukat jen díky Natalii Alyn Lind (páč je to fakt kost a navíc je skvělá). Od Gifted jsem nic neočekával (jen tu Natalii Alyn Lind, páč je to fakt kočka a navíc umí hrát), ale pilotní díl mě skvostně navnadil, přinesl fajn tempo, záživnou akci, do které postavy hodil vlastně hnedka v úvodu i výborný začátek příběhu - navíc i Amy Acker, která je od Angela pořád stejně báječná. Další díly jsem tedy sledoval už proto, že mě celý seriál skutečně překvapil, je to fakt dobrá podívaná a s každým dílem možná i o něco lepší. Menší počet epizod je v tomto případě rozhodně výhodou, prodloužení pro druhou sérii potěšilo a vývoj příběhu v rámci první série rozhodně nezklamal. Navíc je to mnohem lepší podívaná, než jakýkoliv X-Men od... Posledního vzdoru (kromě Logana) a pro mě osobně tvoří tahle série vynikajicí kombo s Gothamem. Na Foxu se komiksové seriály skutečně daří a já jsem tomu rád - tohle zklamání by bolelo. Jistě, žádné scenáristické veledílo hodné jakýchkoliv cen to není, ale velmi příjemně se to sleduje, je to svižné a opravdu to nenudí. Já rozhodně můžu doporučit. 75%. ()

Imune

všechny recenze uživatele

Tady opravdu nerozumím hodnocení většiny lidí. Všechny cliché, které znáte, zabaleny do spousty otřepaných dialogů. Scénář na úrovni Ulice, obsazení by bylo lepší někde na komparzu. Navnadil mě samozřejmě námět, bohužel ale, pokud jste už z puberty venku a vidíte víc, než jen blištící se schopnosti post x-menovské mutantské rodinky, určitě vás Gifted zklame ve velkým stylu. Viděl jsem asi 8 dílů a do těch dalších 5ti se mi ani nechce, proto ani zatím nehodnotím. Největší zklamání za posledních 5 let. :-( ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Nevím co se všem na tomhle seriálu tak líbí. Je to těžkej průměr co se týče všeho, at už hovoříme o efektech, hereckých výkonech, scénářích, postavách, schopnostech postav, zápletkách, kameře atd... Celé je to pak takový nudný těžko zapamatovatelný odvar, plný repetetivnosti a stereotopických klišé. Až na jednu nebo dvě postavy jsou všechny ostatní nezajímavé (díky bohu za Blink). Potenciál je totálně tragicky nevyužit. Každej díl se odehrává doslova totožně, někam se musí dostat, jeden a ten samý agent je najde, obklíčí je, na poslední chvíli utečou. Což by ani tak nevadilo, kdybychom měli sérii o 22 epizodách. Docela mě šokovalo, když jsem po 10ti dílech zjistil, že už zbývají jenom 3 a ještě se v tom seriálu vlastně nic nestalo. Po shlédnutí celé série můžu říct, že se celý seriál nic nestalo. Nehledě na neustále se opakující kecy o tom co je správné, a že děti něco nesmí nebo by neměli udělat... Když to srovnám s Heroes nebo Tomorrow people tak se to na ně ani trošičku nechytá. 2* 45%. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to svá silná i slabá místa, některé epizody vás budou velice bavit, jiné zase neskutečně nudit. Bohužel druhá série je šíleně natahovaná, kdyby zůstali u 13 epizod, bylo by to bohatě dost. Takhle máte prostě díly, kde se prostě nic neděje a musíte čekat na další epizodu až se něco málo stane. Některé postavy máte chuť prohodit oknem, jiné vám zase přijdou na chuť, což se nakonec celkový dojem vyvažuje. Celkově pořád 7/10. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl z jaké stanice tento seriál pochází, defnitivně bych tipoval Cw, protože je to naprostá melodramatická telenovela. Ačkoliv se to hlásí k X-Menům, je tu jen pár zajímavých mutantů (Polaris a Stepford Cuckoos), ale ti jsou docela upozaděni, a seriál se soustředí na rodinku smutných nových postav, kteří mají grimasy typu výraz na umření. Efekty jsou alespoň na úrovni, ale jinak je každý díl to samý - anti-mutantský zákon stíhá rodinu a povstalce od domu k domu, které se pokaždé povede utéci, alespoň do doby, než je znovu najde. Druhá série se alespoň více soustředí na Hellfire Club, ale s ním se to také neustále vleče, kdy svůj tajemný plán vypustí do světa až v poslední epizodě. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

It doesn’t spark joy. Seriál mi k srdci nepřirostl, pořád se tam děje to samé v různých variacích, neustálé vracení do minulosti na odvedení pozornosti, scénář občas hodí nějaký špek, ale nezakryje to pachuť po nelogickém chování postav. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutelné. Nedoporučuji. The Gifted chce být lepší verzí Heroes z Marvelovské verze Země-10005, ale kulhá v tom. Hrdinové, respektive jejich schopnosti, jsou mladšími, slabšími verzemi známých postav Rosomáka, Magneta, Kyklopa a dalších. Ústřední děj se oproti ryzích X-Men točí kolem "takové normální rodinky" na místo čirého souboje hodných se zlými. Ač i ten je přítomen a s blížícím se finále intenzivnějším. Je to scénáristicky rozvláté (obvyklý Matt Nix), hereckými výkony chudé (a ani ostřílená herečka Amy Acker, ač se snaží, jak může, nedokáže přebít unylost ostatních). Gifted je typický seriál o 13 dílech s osmi různými režiséry a jedním producentem, který vlastně ani neví, jak se seriálem naložit, přestože má dopředu připravený parádní svět se kterým si může hrát. Pevně doufám, že další série přijde s pevnější režií a myšlenkou, neb se stávajícím nastavením se může stát, že příští série bude tou poslední, a to by byla škoda. Po kvalitním seriálu typu The Gifted je tady určitě poptávka. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Škoda toho konca. Seriál mal potenciál. Je to v podstate také iná variácia na Agentov Shieldu, nemyslím myšlienkou, ale tak nejako vo všeobecnosti. Je tam viac frakcii, nič nie je stále len čiernobiele, postavy menia strany, má to dokonca sem tam aj slušné emócie. Trikovo to síce nie je nič extra, na druhej strane sa to nemusí hanbiť ako DC Arrowerse. Škoda. Skončilo to v najlepšom, nepoznám síce, aké mali plány na ďalšiu sériu, ale z posledných okamihov by som si dovolil tvrdiť, že mohli smerovať niekam, kde začala X-Men Days of Future Past. Po tretí raz napíšem, že je to škoda, naozaj. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

X-Meni jsou fuč a mutanti se musí skrývat. Je tu několik mutantních frakcí s různými cíly (podmanit si lidi, žít v míru s lidma) a na straně lidu je taky několik různých útvarů s několika cíly (pochytání mutantů, křížení mutantů v superzbraň). Narozdíl od výborného Legion tu máme takovou spíše rodinou zábavu, ale naštěstí ne zas tak rodinou jako třeba u Terra Nova, aby to ten seriál zabilo. Akce tu je slušná, schopnosti a celkově příběh zajimavé. Je tu kupa známých tváří: Bill z True Blood, Root z PoI, Jesse a Madeline z Burn Notice, Tyler z SaB, Cromartie z Terminator: The Sarah Connor Chronicles... Osobně bych uvítal trochu víc akce a míň rodiného drama, ale i tak je to slušně koukatelný. Navíc se Fox rozhodl prodloužit seriál o druhou sérii, což potěšilo a hlavně překvapilo, když hromadu pecek zařízli po první sérii. Konec první série se povedl a dává tušit, že v druhé sérii by se mohlo přitvrdit. 70% ()

Risolutore 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje místní nízké hodnocení, je to o obrovský kus lepší než například o dost lépe hodnocení Titans z vedlejší stáje. Nechápu :) ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Už podle plakátu člověku dojde, že tady bude na prvním místě RODINA - tohle slovo zaznělo snad v každé druhé větě. A podle toho to taky vypadá. Nadané potvůrky mají holt za zadkem neskutečně otravné staříky, kterých by se měli tvůrci co nejdříve zbavit (zabít, ideálně), jinak to v druhé sérii může spadnout někam na úroveň děsivého comba Smallville/Teen Wolf. A to jsem fakt musel čekat 10 hodin na jemné rozkmotření mutantí partičky? A teen romance? Ve filmu jim stačilo 5 minut na rozehrání trojúhelníku Iceman/Rogue/Kitty a fungovalo to mnohem líp, než tady. Nevím, jestli je to tak špatně napsané nebo i zahrané, ale otravných postav je tam mraky (rodiče Struckerovi, Polaris, Dreamer, Esme...). ...our baby, our baby... Bohajo! Koukám do budoucna a bojím se co přijde - přitom je tohle moje (jediná) oblíbená comicsová série. ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Občas to bylo slabší, ale musím říct, že mě to překvapilo. Tempo bylo docela pomalé a někdy se našly díly trošku o ničem, ale pak přišlo finále a já se začal těšit na druhou sérii. Příběh docela zajímavý, možná jsem čekal víc pomrknutí k x-menům, to jsou asi moje jediné výtky k celé sérii 1. série - 80% ()

Reklama

Reklama