Reklama

Reklama

X-Men: Nová generace

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 21 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Emma Dumont, Jamie Chung, Stan Lee, Amy Acker, Natalie Alyn Lind, Stephen Moyer, Sean Teale, Coby Bell, Blair Redford, Jeff Daniel Phillips, Percy Hynes White (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Žalobce Reed Strucker má chránit obyvatele před mutanty. Když se ukáže, že jeho syn Andy je také mutantem, dává se celá rodina na útěk. Nejdříve měl síť mutantů zničit, teď je sám potřebuje... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

The Gifted v mých očích patřil mezi nejočekávanější seriály a vážně jsem se těšil na to, až si pilot pustím. Na Foxu už mě jednou přesvědčili, že umí zpracovat komiksový námět, a tak jsem byl zvědavý, jestli se jim podaří vytvořit tak zajímavý svět jako v Gothamu. A všechno to skvěle sedí. Obsazení je skvělé a baví, a to jak rodinka, tak i zbytek mutantů. Dokonce i většina postav během pilotu vypadá vcelku sympaticky a dají se rychle oblíbit. Navíc, což mnohdy nebývá zvykem, i příběh a děj mají smysl a dokáží nalákat na další sledování. Čemuž rozhodně neublížil fakt, že první řada měla jen 13 epizod a nebylo třeba zbytečně nic natahovat. Letos podle mě stanice velké pětky nenabídly moc zajímavějších seriálů. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to svá silná i slabá místa, některé epizody vás budou velice bavit, jiné zase neskutečně nudit. Bohužel druhá série je šíleně natahovaná, kdyby zůstali u 13 epizod, bylo by to bohatě dost. Takhle máte prostě díly, kde se prostě nic neděje a musíte čekat na další epizodu až se něco málo stane. Některé postavy máte chuť prohodit oknem, jiné vám zase přijdou na chuť, což se nakonec celkový dojem vyvažuje. Celkově pořád 7/10. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu nový komixový seriál ze stáje X-Menů. Režie se ujal sám otec této ságy, Bryan Singer. Děj se odehrává ve světě, kde X-Meni zmizeli mutanti se stali lovnou zvěří. Přežívají jen díky své podzemní síti. Ve chvíli, kdy jedna z rodin zjistí, že jejich děti jsou také mutanti začíná zběsilý útěk. Zaujalo mě použití Sentinelů. Nemůže chybět ani Stan Lee. :D Válka mezi lidmi a mutanty se začíná vyostřovat. Kromě Podzemí se tu o objevuje i Helfire Club. Můžeme tu narazit na spoustu známých mutantů. Lidi dokonce štvou mutanty proti sobě. Ti si musí vybrat, zda se držet svých morálních zásad, nebo začít zabíjet. Akce je tu sice málo, ale když nějaký je, tak stojí za to. Ve 2. sérii se rozhořčí boj mezi Inner Circle a Mutant Underground. Do všeho se ještě zamotají Čističi. Pár postav přibude a pár umře. Snad bude další série. "To byla jeho oblíbená hračka." ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Seriál z alternativního světa, kde po záhadném zmizení hrdinských X-Menů došlo k blíže neurčené mutantské obdobě 9/11, která učinila z držitelů genu X osoby nežádoucí až nenáviděné. Skvělý námět, který měl atraktivní "co by kdyby" potenciál s tím, že tvůrci mohli i dost trefně kopat do stavu současných rozpolcených Spojených států a že se ta paralela velmi často vybízela. Žel, zpracováním je to velmi průměrná záležitost, která jako by zaspala dobu a měl jsem spíše pocit, že se dívám na seriál od stanice the CW. Vyfešákovaní borci (seksi pokérovaný indián, ještě víc seksi latino s neochvějným... ehm.. morálním kompasem), pěkné holky (velmi vyvinutá cérka), nesympatické křoví a hlavně scénář, který jako kdyby byl psán za pochodu - neustále se točí v kruhu a nikam pořádně nevede. Zábavné to docela je, to bych zas kecal, ale za cojones to moc nechytne a paradoxně zase naopak rushnuté "hlavně-co-nejvíc-ušetřit-na-efektech" finále je všechno, jen ne uspokojivé. Čekal jsem víc. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Gifted je poměrně povedený komiksový seriál, který oplývá přehlednou spoustou postav, dobrým zpracováním a příběhem, který dokáže docela spolehlivě vyplnit délku epizod a nepůsobit unaveně a natahovaně. Kde seriál ztrácí, jsou zbytečným patosem zavánějící dialogy ve druhé polovině série, nejasně a poměrně neschopně vyprofilovaná záporná strana, a také akčně nezajímavé a trošku odfláknuté finále. Rozhodně však seriál položil dobře základy pro další sérii, a zajímavě propojil děj s již vytvořeným xmenovským vesmírem. A nesmím zapomenout na skvělou a sexy Natalie Alyn Lind. ()

Galerie (534)

Zajímavosti (12)

  • Obraz na stěně v baru, kde se mají setkat Marcos/Eclipse (Sean Tale) a Reed Strucker (Stephen Moyer) je odkaz na Demon Beara, obří medvěda, který čerpá energii z negativních lidských emocí a objevil se jako záporák ve filmu X-Men: New Mutants (2019). (NiWi)
  • Ukáže se, že trojčata pracují pro znovu založený Hellfire Club. V komiksech je Hellfire Club organizace, která se nejednou střetla s X-Meny. Součástí Hellfire Clubu je také Inner Circle, což je spolek vlivných mutantů, kteří ovlivňují světové dění, a který vedou Sebastian Shaw a Emma Frost. Hellfire Club se objevil již ve filmu X-Men: První třída (2011). (NiWi)
  • V epizodě je zmíněno, že nějaký mutant, zlý nebo hodný, vyhladil X-Meny a další lid. Toto je zmíněno i ve filmu Logan: Wolverine (2017), kde Wolverine říká Profesorovi X, že zabil X-Meny a další lid. (kytka.patrik)

Reklama

Reklama