Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (406)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Noční hra byla mnohem vtipnější. Osobně jsem byl zvědavý zda mě dokáže Renner přesvědčit o svém komediálním talentu, ale to se nestalo. Jeho angažmá v komediích beru jako úlet mimo. Představoval jsem si že Warneři, kteří tyhle dospělácké komedie většinu umí, si celou tuhle taškařici lépe pohlídají. A přestože bych si to moc přál, tak jsem se u této hry na honěnou vlastně vůbec nezasmál. 40% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hrát na babu celý život? Proč ne. Ale ne ve filmu. Co si budeme povídat, byla to hovadina s trapnou akcí a opravdu jen minimem vtipných situací. Takový ten film, u kterého se modlíte, ať už je konec. Btw Isla Fisher nikdy nebyla více otravná. Zklamání. 40% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Sympatická kamarádská zaležitost, která je podle skutečnosti, byť je to až neuvěřitelné a absurdní. Tento film mne dostatečně rozesmal a pohladil na duši. Jerry v podání Jeremy Rennera je neuvěřitelný. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Partička starších pánů hraje již od dětství nevinnou hru, ze které udělali něco mnohem většího a při této hře se nebojí zajít do extrému, hlavně jeden z nich, který nikdy nedostal babu. Příjemná oddechová komedie, která opravdu pobaví. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Není to čistých 5*, ale nemůžu se zbavit dojmu, že takhle svěží feel-good komedii jsme v kinech už řadu let neměli. Není to taková šílenost, kterou prorokovaly trailery a v rámci možností bych se spokojil i s průměrnou řachadnou. Avšak na poměry dnešních komedií, které se poslední dobou objevují v distribuci, se překvapivě jedná o funkční, originální, velmi vtipný a zábavný snímek, jenž se řadí mezi to nejlepší, co se nám v tomto žánru za poslední roky urodilo. Po posledních pěti minutách jsem se cítil plný pozitivní energie a dobré nálady. Nic jiného v tomto případě ke štěstí nepotřebuji :-) Milým plusem je i přijatelná délka. Hodina a půl je naprosto ideální. 9/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja sa skrátka nemôžem zbaviť dojmu, že takúto sviežu feel-good komédiu sme v kinách už niekoľko rokov nemali. Nie je to taká šialenosť, ktorú prorokovali trailery. Avšak na pomery dnešných komédií, ktoré sa v poslednej dobe objavujú v distribúcii, sa prekvapivo jedná o funkčnú, originálnu, veľmi vtipnú a zábavnú snímku, ktorá sa radí medzi to najlepšie, čo sa nám v tomto žánri za posledné roky urodilo. Po posledných piatich minútach som sa cítil plný pozitívnej energie a dobrej nálady. Nič iné v tomto prípade k šťastiu nepotrebujem. Milým plusom je aj prijateľná dĺžka. Hodina a pol je úplne ideálna. Tag je úžasný pohodový snímok, u ktorého sa divák nasmeje, ale nechýba ani smutná časť. Obsadenie je kvalitné, nechýbajú jedni z najlepších hercov. Celkovo príbeh pôsobí krásnym a vtipným dojmom. Nie je nič lepšie, než zostať navždy vo svojom detstve a tejto skvelej partií sa to podarilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Komédie ma moc nebavia, ale toto bolo dosť dobre. Príbeh, herci, humor, skratka ma to bavilo, fakt pohodová zábava, kde som sa prijemne zasmial, narozdiel od niektorých iných komédii, kde sa treba chytať za hlavu s tých trápnych blbostí. P.S. mal som pocit, že Renner hraje Hawkeya aj tu :). 80% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Před tím než vám z pusy vyskočí slovo WTF berte na vědomí fakt, že tento film je založen na skutečné události! Je samosebou otázkou jak moc volně ale je prostě fakt, že na svět opravdu žije parta přátel kteří tuto hru hrají už přes 30 let. A když v lednu 2013 vyšel o této partičce článek ve Wall Street Journal. ihned na to obdržela parta přátel nabídky na to jejich eskapády ztvárnit. A tak vlastně Máš ji! vzniklo. A vlastně je to i celkem fajn. Je to pořád ztřeštěná komedie (protože jinak to snad už ani udělat nešlo) ale ten film má překvapivě občas i velice zajímavou hloubkovou myšlenku o tom jestli se vůbec má dospívat, jestli se dá zůstat dítětem i po letech nebo prostě není jednou čas dospět. A všechno toto v Máš ji! je. Pět přátel v podání Jeremyho Rennera, Eda Helmse, Jona Hamma, Hannibala Burrese a Jake Johnsona mají perfektní chemii a dá se věřit, že se jedná o opravdické přátelé. Slušně je doplňuje Isla Fisher jako šílená manželka Helmsovy postavy a Annabelle Wallis jako novinářka která tuto partu doprovází a chce o nich napsat článek. Problém visí možná v tom, že Máš ji! přeskakuje mezi žánry. Chce být hodně zábavná komedie a zároveň skáče do vážnějších not. A po hodince je tohohle přeskakování už vážně moc. Po konci mě navíc napadlo, že se asi přece jenom měli jít jinou cestou. Pozitivní je ale ten fakt, že debutant Jeff Tomsic dokáže režii ukočírovat tak, že se objeví pár zajímavých záběrů a vizuálně zábavných nápadů (postava Jeremyho Rennera trpí šestým smyslem ve stylu Sherlocka Holmese v podání Roberta Downeyho Jr.) díky kterým je ten film jednoduše lepší a alespoň občas se opravdu snaží o něco jiného. Ten film možná neví čím chce být a všechno sází tak na jistotu, zároveň ale slušně pobaví, divák se nebude cítit zneužit a navíc je vidět, že jde o komedii s hloubkou. Ta sice není patřičně využita a jedna se o celkem řadový průměr, stojí však rozhodně za to to vidět. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To ženy umí vařit, prát, uklízet, nakupovat, zařizovat, rodit, vychovávat, to ženy umí dělat všechny tyhle věci najednou a ještě u toho vypadat sexy. Tak proč teda vůbec existujou chlapi? No, my chlapi jsme tu od toho, abychom celej život něco honili. Auta, motorky, prachy, ego, kašpárka, ženský... Jeden by řekl, že i mlok má větší poslání, ale já osobně to žeru, jak je život jednoduchej. Tenhle film má určitě spoustu chyb a asi nebude ani dokonalej. Je přesně takovej, jaká je klukovská duše každýho chlapa. Ta sranda za všechny průsery, vysvětlování a udobřování rozhodně stojí. (Enšpígle, jestli tě někdy potkám v metru, Máš ji!) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Hraješ? Nebo jsi starej?'' ---- Přítel mi kdysi řekl, že holky na rozdíl od kluků si zapomněly hrát někdy v osmi letech, poté co odložily panenky. Čím dál více si uvědomuji, že něco na tom bude...a není to jen má manželka nechápající mé zájmy, mé koníčky, mé světy. Smutné na tom je, že klíč od těch světů často od nás ženy mají, ale nikdy jej nepoužijí, zahodí ho nebo vzteky zadupou do země... Ten klíč je jim nabízen nejen aby pochopily, ale aby jim bylo umožněno také žít trochu jinak. A užít si. Samozřejmě jsou vyjímky. Ale většinou znám jen chlapské party kamarádů, protože ženy takové napříč dekádami let nerozbitné společenství vytvořit nezvládnou. Proto se také sem tam nějaká snaží do nějaké takové party dostat. Ví, že je to úplně jiný level než mezi ženskými. A pokud se kvůli ní ta chlapská nerozpadne, má šanci tam vydržet napořád a být plnohodnotným chlapem .-). Ten námět této komedie mi od začátku přišel výborný a i když se chvilkami zvrtávala do nereálna, přesto si to drželo onu myšlenku. Nestat se vážným páprdou, nekoukat co okolí, ale být svůj se svou partou a navzdory okolí zůstat stále klukem, byť už člověk kroutí druhou polovinu života. Někomu vadil vážnější konec, já si naopak myslím, že tam dobře sednul. Celá ta parta byla typově velmi skvěle zvolena a i když jsem se u toho nezajíkal smíchy, sem tam ve filmu padla zajímavá životní pravda. No a s Annabelle Wallis bych také rád dal dohromady nějaký článek.... Vrhám tedy v moučkovém cukru zhusta obalené donuty ! * * * ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Průměrná, ale příjemná komedie o partě přátel, kteří nepřestali s dětskou hrou ani v dospělosti, a navíc ji posunuli na úplně nový level. Solidní obsazení, fajn soundtrack (vzhledem k tomu, že jsem pár dní před zhlédnutím byl na koncertě Ozzyho) a pár povedených momentů a hlášek. Nicméně se nejedná o tak šílenou jízdu, jak možná trochu naznačoval trailer, takže je hodinka a půl naprosto ideální. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa zabavil viac ako som si na začiatku myslel. Je tu veľa humoru a scénok, pri ktorých vám nezmizne úsmev z tváre. Samozrejme dejová linka nie je žiadne terno a tiež sa tu nájdu hluché miesta, pri ktorých divák zazíva nudou, no nebolo to nič strašné. Navyše sa mi páčila pointa snímku. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Komedie, v níž veškerý humor je postaven na tom, že někdo ve vysoké rychlosti do něčeho vrazí nebo padne na držku. Potenciál námětu se hrou na honěnou je nevyužit - ono se vlastně v tomhle filmu víc mluví, než hraje na babu. Ovšem kdyby aspoň ty dialogy za něco stály, ale absence vtipu je prostě znatelná a celé se to utápí v scenáristické nemohoucnosti vytvořit něco originálního a zábavného. Je hodně znát, že děj je jen nutná omáčka kolem chtěného námětu, kdy banda chlapů hraje dětskou hru. Žádnou přidanou hodnotu nečekejte. Z hereckého obsazení má talent pro komedii jen Jake Johnson, ostatní se jen křečovitě pitvoří (zejména Ed Helms mě v poslední době svou marnou snahou o vtipnost začíná iritovat). Nedávná tematicky podobná Noční hra byla sice taky komedie na vypnutí mozku, ale aspoň se u ní dalo zasmát. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přítulkyně se chtěla kouknout na nějakou dobrou " novější " komedii. Hledal jsem a narazil na tohle. Měl jsem o tomhle filmu jistý pochybnosti. Americká komedie inspirovaná skutečným příběhem kde si starší chlápci hrajou na babu, mi nepřišlo kdo ví jak přesvědčivý aby mě to donutilo ke shlédnutí. Nakonec mě nalomilo celkem kladný hodnocení. Tak jsme tomu dali šanci. Spokojenej jsem byl jak já tak přítelkyně. Hodně povedená komedie..... Nepřestáváme si hrát, protože stárneme. Stárneme, protože si přestáváme hrát. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Poslední dobou mě novodobé komedie moc neberou. Prostě se nedokážu pořádně zasmát. Téhle jsem teda nakonec šanci dal. A výsledek ? Ani pecka, ani katastrofa. Nápad to mělo opravdu výborný, to se musí ocenit. Jen to bylo celé takové nevyrovnané a v poslední třetině to ztrácelo dech a finále bylo takové zvláštní, jinak s tím větší problém nemám. Párkrát jsem se zasmál, bylo to zajímavě natočeno. Sice samé zpomalovačky, ale to mi v tomto žánru nepřekáželo. J.Renner byl skvělý i v téhle úloze. Ostatní herci se chovali sem tam trochu trapně, a to zejména ženské obsazení. Abych dal lepší hodnocení, muselo by to být vtipnější, možná ztřeštěnější a s ještě větší dějovou hloubku. Jinak celkem obstojná, lehce nadprůměrná novodobá komedie, která neurazí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originálně infantilní, leč jednotvárně pojaté. Hlavní hvězdná akvizice Jeremy Renner hraje přeborníka ve hře na babu. To znamená, že už 30 let nikdo z jeho staré party přátel na něj s pokřikem "Máš ji!" nevyzrál. Je to tedy takový "babopanic". A celý film je o tom, jak celá frustrovaná parta hledá účinný způsob jak ho přelstít a vyzrát a něj. Pokud vám tedy stačí naprosto jednorozměrný scénář, ve kterém Renner předvádí prostocviky a Ed Helms trapné převleky, je šance, že se pobavíte. Komediální nápaditost scénář zrovna nepobral, režijně to má ale dobrá místa. Zklamání je jen z okaté zadní projekce ve scéně noční jízdy autem. A to jsou doménou režiséra Jeffa Tomsice hlavně seriály. Osvěžující je i cast, který nezapomíná na odpovídajícím způsobem obsazené mužské role, i ženy se v partě neztratily. Isla Fisher a do komedií vzácně obsazovaná Annabelle Wallis mají své ženské zbraně. Kupodivu vtipu to moc nepobralo. Já nevím, co to se mnou je, ale nezasmál jsem se vůbec. Nějak mně to celé připomínalo odnož "Pařeb", dokonce i jeden z herců se zde z populární komediální série objevuje, je to Ed Helms. Scenáristicky to sotva pokrylo stanovenou stopáž, tak půlhodina by stačila, ale celý film točit o tom, jak zastydlí čtyřicátníci provozují imbecilitu v podobě hry na babu, víc nic, mně přišlo celkem přehnané. Nechápu to nadšení a dosazení do červených čísel. Za mě lepší průměr. 5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu paradox, ten záverečný twist, keď je zároveň hlavným dôkazom výbornej funkčnosti vzťahov medzi postavami, a zároveň ničí komediálnu stránku veci. Úplne pochopím, ak koniec kopu popcornového publika vyslovene naštve, nakoľko nakoniec je to niečo iné, ako začo sme zaplatili. Z mojho pohľadu to bol príjemný pocit. Päť hviezdičiek nedám, nato je to viac crazy komédia, ako normálny film; každopádne popri vzťahoch fungujú výborne jak gagy, tak akčná stránka veci; všetky postavy majú snáď matematicky rovnako priestoru (a všetky sú rovnako sympatické) a celkovo ide o jednu z naj komédií, za posledných niekoľko rokov. ()

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama