Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (406)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Podobný film ako nočná hra , no hra sa mi páčila o niečo viac. Taguj má až príliš detinskú pointu. Ale o to v tejto komédii ide. Fajn vyber hercov ozaj ušiel. Aj s takým trápnejším záverom je film zábavný . A ide o slusnu nadpriemernú komédiu. Máš ji. 4* ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

No poriadny úlet si zo seba hošani spravili. Rozhodne za mňa lepšie ako Hangover. Trapnosti potratili, čo prospelo. A nezabudnite, neprestávajte sa hrať ;) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Příběh, který skoro ani nechcete věřit, že je podle skutečnosti. Ani ne kvůli tomu, že by se děli nějaké nadpozemské věci, ale proste ne vždy vidíte něco takového přímo ze života. Zřejmě zde bylo i mnoho věcí přikreslených. Moc teda jsem nepochopil, proč se tvůrci rozhodli udělat příběh k tomu založený na konverzacích o sexu, nadávání si do buzíků apod. Sice by to nemuselo vyznít špatně. Ale tady se to prostě nehodí. Když už slyšíte podobný vtip asi po padesáté a vy víte, že se ten humor bude pořád monotónně točit dokola, tak vás to přestane v celku snadno bavit. To byla celkem škoda, protože šlo o dobrý hezky zaznamenaný příběh, který umí mít své kouzlo, které bylo doplněno dobrými hereckými výkony. Ale to je všechno. Kolem toho se ale jinak slétává hrůza a běs buzerantů a lidí kouřící čuráky jen tak pro radost. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí... Už jenom tato informace vyvolává víc, než jen povytažené obočí - ovšem, titulkové záběry mě poměrně přesvědčily a celá premisa filmu tak získala body navíc. Vůbec, nemůžu říct, že bych se nebavil, i když závěr bych si dokázal představit méně okatě slzopudný. 70% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh:Celoživotná hra na naháňačku. Herecké obsadenie: Jeremy Renner a Ed Helms potešili, tieto dve mená boli zárukou toho, že sa bude jednať o celkom dobrú komédiu, nie však na úrovni, čo sa aj potvrdilo. Prevedenie: je len ťažko uveriť, že sa jedná o komédiu podľa skutočnej udalosti, nakoľko niektoré sekvencie naháňačiek boli naozaj neuveriteľné. Pocity: Niekoľko krát som sa zasmial ale od komédie čakám viac. Potenciál tam bol nakoľko už samotná zápletka je pritiahnutá za vlasy a tak máte dvere stupídnemu humoru otvorené, scenáristi to ale nevyužili tak ako by som si to predstavoval. Pridaná hodnota: Až na mravný dojímavý koniec tam veľa pridanej hodnoty nebolo nakoľko sa jedná o dosť priemernú, ľahko zabudnuteľnú komédiu. 54% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Parádní oslava chlapskýho blbnutí. Konec to pozvedl na čtyři společně se stále úžasnou Islou Fisher. Originální a příjemná komedie s několika fakt prima fórky, ale hlavně z toho číši taková nostalgická pohodovost. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Děsná pitomost. Zajímavý příběh byl zoufale nevyužit. Skutečně komediálních momentů pramálo, blbě napsané postavy a rutinní režie. Škoda promarněného potenciálu. A Hannibal Buress byl herecky odpudivej. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Převážně křečovitá komedie v uvozovkách. Ty uvozovky proto, jelikož jsem se za celý film zasmál pouze v momentě hysterických výlevů mé oblíbenkyně Isly Fisher. A pravda, Renner ať hraje cokoliv mimo komediální žánry...........moje hodnocení = 4,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5*. Příjemná pozitivní komedie o chlapském celoživotním přátelství. Jsem velmi rád, že i s nízkými náklady jde udělat slušná komedie, která není o sexu nebo fekáliích. Na konci film ale možná až zbytečně zvážní a zanechá vás se smíšenými dojmy, jestli vůbec šlo o komedii nebo (b)romanci. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Originální námět zcela určitě, celou dobu jsem čekal kdy to spadne do zajetého komediálního klišé a i když malé náznaky byly, naštěstí k tomu nedošlo. Humorné to je, ale úplně na dřeň se taky nejde, je to spíše trochu více odlehčená buddy komedie. Každopádně velice osvěžující, jenom ten závěr je trochu prvoplánově hořkosladký. Něco podobného se dalo čekat, přeci jenom je to americká komedie, ale dalo se to ukončit i jinak, což by podle mě tomuto filmu prospělo daleko více. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Tuctová americká komédialna šablóna, ktorá ničím neprekvapí ani neohúri. Pre mňa viac menej nuda s niekoľkými zábavnými momentami a zopár trefnými hláškami. Ale tých bolo skutočne pramálo, aby to vytiahlo tento film z priemeru. Ak máte chuť na originálnu, odľahčenú komédiu a chcete sa poriadne z chuti zasmiať, tak Tag môžete pokojne vynechať. 55 %!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Počkat, počkat, počkat! To jako mělo být vtipné, zábavné, či něco takového? A sakra, tak to mi asi něco uteklo, protože já se u této kokotiny vážně ani trochu nebavil, a to si myslím, že jsem hodně otevřený divák, který s ochotou slupne kdejakou ptákovinu. Takže co se tu povedlo? Ať přemýšlím, jak přemýšlím, jo … vlastně vím, Isla Fisher. Být všechny postavy jako ona, pak by to byl nářez a jízda jako prase. Ale ona byla jediná. No a tím pozitiva končí. Co se nepovedlo? Všechno ostatní. Nápad, udělat film o hře Na babu mezi dospělými byl sice originální a nápaditý, ovšem jednak bych tam vůbec nezmiňoval, že jde o inspiraci dle skutečných událostí, to mi přijde zbytečný, a jednak, když už se do něčeho tak bláznivého pustím, chtělo by to mít v kapse scénář narvaný až po okraj nadupanými nápady a takovými šílenostmi, že by se museli diváci válet smíchy po zemi. Jenže v kapse měli tvůrci scénář tak mdlý a otravný, že místo kanonády nekompromisních fórů, držkopádů, demolicí a honiček, se tu především přemýšlí, jak na to, jakou zvolit taktiku, hlavně opatrně a nenápadně. Fakt nechápu. Takže vtipnost nulová! Akce, rozuměj samotná hra Na babu, pak zaujímá zhruba 10 minut filmu, opakuji, spíš se diskutovalo, než hrálo, takže i takto bída. Tvůrci navíc postupem času přehodili výhybku z nefunkční komedie na nefunkční drama, kde začali šachovat s emocemi, které ale samozřejmě neměli šanci také jakkoliv zapůsobit. No a na závěr jsem si nechal casting, neboť to byl přešlap asi nejzásadnější. Krom zmiňované, ze řetězu utržené Isly Fisher, totiž stáli všichni ostatní naprosto za prd. Ed Helms, nejnesympatičtější a nejnevýraznější herec široko daleko. Hannibal Buress, postava naprosto bezvýznamná, byl zde jaksi navíc. Jon Hamm, to mu nezaplatili, že ho to tak nebavilo? Jake Johnson, nejzábavnější a nejpotrhlejší z mužské party, škoda jen též upozadění jeho postavy, s tím jeho hulením se dalo vymyslet mnohem víc. Jeremy Renner, rozpačitý, nepřesvědčivý výkon, dramatičtější role mu jdou určitě lépe než tyto rádoby komické figurky. Může takováto parta vůbec pobavit? Nemůže a taky se tak stalo. A to jsem ještě netušil, co přijde zároveň se závěrečnými titulky, kdy se objevila reálná videa skutečných aktérů hry Na babu, kterými se tedy film inspiroval, a to byl definitivní zářez, podle kterého jsem pochopil, že tohle vážně nemohlo dopadnout dobře. Takže já mohu potenciálním divákům jen doporučit, aby se na tuto podívanou radši úplně vybodli a šli si třeba raději tuto hru zahrát ven. Jednak se u toho běhá, takže udělají něco pro své zdraví a jednak se nebudou muset dvě hodiny trápit u obrazovky nad touto zoufale nezábavnou blbůstkou. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Som známy tým, že príliš často nadhodnocujem a preto tu spravím opak. Myslím si, že film by mohol mať na štyri hviezdy, ale bolo v ňom príliš málo Rennera a vykreslili ho až do samého konca nie tak, ako by som chcel. Ale v rámci originality a zábavy to bolo super, vtipné, akčné, napínavé. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

"na motivy skutečné události". tato věta film z 90% zabije... buď je to opravdu "tak jak to bylo" a díváme se na neskutečnou nudu... nebo se scénárista jen "inspiroval" (prostě dospěláci hrají na babu) a nabalí na to nebetyčnou kokotinu u které jen kroutíte hlavou. Tady to byla varianta dva. Každý pochopí úplně na konci u před-titulkové scény (která je to nejlepší z celého filmu). Díky ní se dozvíme, které situace měli předlohu a které byly čistá fantazie (jak fakt si myslíte, že by s té svatby nebyl záznam?) a tím bylo vše dáno. Nejvíc mě mrzely ty přestřelené scénky (Jeremy Renner ala supr-agent). Scéna v lese byl vrchol (beranidlo kládou by z něj udělalo adepta do nemocnice) a výběr herců také nic moc... prostě mi to nesedlo. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Opět film podle skutečnosti. Jak jinak. Už by to chtělo jen nějaké sci-fi inspirované skutečností. No nic. Máš ji je celkem příjemná oddechovka. Mohla by být trochu vtipnější. Musím napsat, že závidím hlavním protagonistům i jejich údajným reálným protějškům takovouhle bezva partu. ()

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama