Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (125)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

V porovnání s klasikami od Disneyho a Pixaru se stále jedná o béčkovou ligu, ale vzhledem k tomu, že animovaná dobrodružství v rámci kinodistribuce v posledních letech zaznamenávají tristní úpadek, je takováhle nenáročná a neškodná sranda, která vám bez problému vykouzlí úsměv na tváři, vlastně docela fajn. Možná si nadhodnocuju díky tomu, že jsem před dvěma týdny musel s mojí malou sestrou v kině protrpět Kubíka hrdinu, ale to je fuk. Je to hravá a zábavná blbina s trhlým humorem a fajnovými hudebními čísly, která dojíždí jen na předvídatelný příběh, který se nese v duchu těch nejjednoduších filmových klišé, která jsme již viděli asi tisíckrát. Pokud to má ale přijatelnou stopáž, která uteče jako voda, tak s tím nemám sebemenší problém. Dle mého názoru se tedy tentokrát rodiče návštěvy kina bát nemusí a já osobně s druhou projekcí tohoto animáku mít problém asi nebudu :-) 7/10 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(83/2018) / Osviežujúci milý animáčik v obrátenom Yeti svete, parádny námet. Tuším som sa nasmial viac ako plné kino deciek. Účel splnilo. A kľudne by som zniesol viac songov, ktoré inak moc nemusím. Pri Smallfotovi sa zabavia naozaj všetci. Slovenský dabing je inak uchádzajúci, výnimočne nerušivý. (7/10) ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nesourodý scénář, každý pes- jiná ves, absence pohádkové poetiky, málo humoru, hodně hysterie a trapných pasáží, postavy nejsou "pěkné" (ve smyslu např. Shrek a Fiona jsou monstra, ale monstra nádherná.. Tady je to na draka, jediný vyvedený byl tatínek hlavního hrdiny). Hudební sekvence je vcelku fajn, ale jako celek: pro mě zklamání. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák, který už malinko šlape na paty i Pixaru, a určitě se nemusí stydět za to, že má sice hloupější konec, který mi dost ubral na spokojenosti, ale zato má slušně vystavěnou mytologii a historii, toho, proč jsou na vrcholu hory, která je obklopená mraky, pod kterými je nicota. Kameny až tak moc nelhaly, spíše byly vymešleny na ochranu a já jsem plně chápala stařešinu a ochránce kamenů. Líbilo se mi taky to, že Migo nebyl žádný lůzr ale úplně normální týpek který zapadl do společnosti a dokonce se měl stát významnou ikonou ledové vesnice. Výborně udělaný animák jak pro děti, tak i pro dospělé. Prví třetinu jsem se vážně hodně bavila. Pak to malinko sjelo do klasického příběhu o lidské hlouposti a taky o yetiovské omezenosti (Meechcee se snažila o "vědecké" myšlení, ale byla jediná a nikdo ji nerozuměl) Konec byl až moc přehnaně pozitivní a ubral na celkové zábavnosti a zvláštnosti. Já se bavila slušně, což se v poslední době o moc filmech říct nedá. Asi mi vážně více vyhovují hloupoučké pohádky, než artově natočené dramata, nebo mystické filmy o hledání smyslu života. Každopádně si Smallfoot zaslouží minimálně 3 hvězdy. Já osobně dám nakonec 4, a doufám že podobných animáků, bude vznikat víc. Smallfoot by mohl klidně do takzvaných "pixarovek", krásně zapadnout. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Natočme totalitný režim v animáku aby sme naučili deti, že klamať a ovládať druhých je zlé. Dajme tam pár absurdných, nevydarených, infantilných vtípkov. Na koniec dajme dojáčik. Ouu a nesmieme zabudnúť unudiť potencionálnych starších divákov, ktorí sú nútení pozerať sa s mladšími. P.S. - Časť odhalenia hory jediným ako tak svetlým momentom. Dabing je neskutočný grc... Až na Heribana. Toho som žral aj s navijákom ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • Jedná se o první muzikál studia Warner Animation Group. (SONY_)

Reklama

Reklama