Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Recenze (125)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa tak sústredili na myšlienku a posolstvo, že im akosi vyfučala zábavnosť. V podstate všetko vtipné bolo v traileroch. :/ ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Čekal jsem průměr, dostal jsem sympatický kopec zábavy. Hrozně fajn animák, kterej přesně ví, co moderní divák potřebuje. Roztomilou animaci, kanonádu gagů a hlavně originálně pojmutý svět. Obzvláště se třetím bodem se tvůrci neskutečně předvedli. Chválím! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $83,240,103Tržby Celosvetovo $214,040,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,599,989Tržby za predaj DVD v USA $9,933,028║ Animátorom dochádza nápaditosť. Strašne tuctové. /45%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde, ani me moc nenapada, co k tomu napsat, proste ve vsech smerech prumernej animak. Trailery slibovaly zabavnou jizdu a ta se nakonec ve vysledku nekona, vetsina foru totiz uz byla provarena prave v traileru. Prislo mi, ze tvurci taky kolikrat nevedeli, jak dej dal posunout, tak sem nacpali nekolik veskrze mimo hudebnich cisel. Ale jinak to zas takova tragedie neni, po lehce nudnym uvodu se to precejen krapet rozjede, postavy jsou sympataci, hudba v pohode, animace taky zadnej prusvih a skounkout se to v pohode da, jen je to proste i na animak az prilis infantilni a daleko min zabavny, nez to mohlo bejt. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem za velmi specifických podmínek, v RegioJet bez sluchátek a rozkouskovaně na tři části. Zejména hudební čísla pouze s titulky bez jediného zvuku měla velmi speciální dekadentní kouzlo. Ale neb big i small footi dokázali získat pozornost pidinožky, pro jejíž pobavení jsem si to z nabídky zvolila, aniž by to nějak deptalo mě (naopak, docela se zaujetím jsem to sledovala též), hodnotím dost vysoko. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jak už ukázky napovídaly, Yeti je animákem, na který se rodič nemusí bát jít s dítětem, aniž by tím zároveň ohrozil svou, nebo dětskou psychickou pohodu. Podobně jako třeba poslední Transylvánie se tady sází převážně na to, že menší diváci se budou smát všemožným (i nemožným) patáliím postav, a příběh poběží na trochu jednodušší bázi. Díky tomu se od začátku koukáte na převážně průměrné dobrodružství, které vás ničím neurazí, ani neoslní. Nutno však podotknout, že od druhého (prakticky toho zásadnějšího) setkání s člověkem je to celkem zábavná podívaná. Většina humoru sice stojí na jazykové bariéře dvou druhů, ale film s ní pracuje na celkem dobré úrovni. Důvod, kvůli kterému jsem šel mimo jiné (těsně) i na čtyři hvězdičky je ten, že přibližně ve dvou třetinách filmu tvůrci dobře zapracují na typických znacích sektařů a jiných ideologicky vychýlených skupin. Jako zářný příklad lze uvést například uctívání pravidel kamenů, které si "Nejvyšší" vytváří podle toho, jak uzná za vhodné (přidání nového druhu jaka a podobně). Tón, kterým je nám celá tato situace podána je navíc hezky tíživý a děti asi slušně vydeptá. Sečteno podtrženo... Úžasňákovi to sice nejsou, ale Příšerózní dovolená překonaná je. P.S.: Když jde člověk do kina na animovaný film, musí trochu počítat s tím, že se tam bude i zpívat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku hodně na sílu tlačený projekt, na kterém je vidět jednoznačná snaha přivést za každou cenu do kin animák, který diváci přece zaručeně musejí vidět. Diváci myšleno pochopitelně děti v doprovodu rodičů. Člověk nemusí být matematický génius, aby si dokázal dobře spočítat, že právě proto animáky sklízí v kinech často takový komerční úspěch. Přiznám se že u Yetiho dospělák sice netrpí, ale také nedostává kvalitu, která je obsažena například v sérii Toy Story. Máme zde Himaláje a v těch žijí Jetiové, máme zde městečko pod nimi a v něm žijí lidé. Jedni většinou netuší o existenci druhých a všem to nějakou dobu vyhovuje. Samozřejmě se to celé zamotá a ... Prostě zazvonil konec a pohádky je konec. Dosti průměrný animák, který strčí do kapsy i nedávné Čapí dobrodružství od téhož studia. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Yeti překvapil. Docela mě bavil a hudební vsuvky tady zas tak moc nevadí. Jen ten vzhled postaviček mohl být kreativnější, trochu mi připomínal styl Hotelu Transilvánie, který moc nemusím. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

V porovnání s klasikami od Disneyho a Pixaru se stále jedná o béčkovou ligu, ale vzhledem k tomu, že animovaná dobrodružství v rámci kinodistribuce v posledních letech zaznamenávají tristní úpadek, je takováhle nenáročná a neškodná sranda, která vám bez problému vykouzlí úsměv na tváři, vlastně docela fajn. Možná si nadhodnocuju díky tomu, že jsem před dvěma týdny musel s mojí malou sestrou v kině protrpět Kubíka hrdinu, ale to je fuk. Je to hravá a zábavná blbina s trhlým humorem a fajnovými hudebními čísly, která dojíždí jen na předvídatelný příběh, který se nese v duchu těch nejjednoduších filmových klišé, která jsme již viděli asi tisíckrát. Pokud to má ale přijatelnou stopáž, která uteče jako voda, tak s tím nemám sebemenší problém. Dle mého názoru se tedy tentokrát rodiče návštěvy kina bát nemusí a já osobně s druhou projekcí tohoto animáku mít problém asi nebudu :-) 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že ma to bude viac baviť, no asi som na niektoré animáky už starý, alebo to naozaj mohlo byť aj lepšie. Nebolo to zlé, keď sa to konečne rozbehlo a odhalili sa tajomstva Yetiov, ale sklamali ma postavy. Občas to malo nudne pasáže, kde to ani vtipy nezachránili a horšie na tom je, že ani postavy za moc nestali. Celkovo sa ale jedna o dobrú zábavu zo zaujímavým príbehom a zvykmi Yetiov, animácia ujde, hudba prijemne ladí a pekne doplňa aj emotívne momenty, no najväčší plusom tu pre mňa boli pesničky, ktoré sú dobre naspievané, pekne melodické a asi sa aj najviac vryjú pod kožu. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Spousta nápadů a hlášek má velký potenciál prvoligového rodinného animáku a nevadily mi překvapivě ani písničky, které se povedly. Bohužel mi hodně vadilo to, jak se postavy opakovaně sebepoškozují, a asi už jsem prostě vyrostl, ale moc mě nebere humor tolik založený na tom, že řada hrdinů je za blbečky. Příběhově však sympaticky zmáknutý projekt v zajímavém prostředí, který nenudí a v závěru přináší hezké poselství.. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Yeti Migo (namluvil Channing Tatum) se jednoho dne setká se stvořením s malou nohou (člověkem), které podle kamenů řídících celou vesnici neexistuje... Čekal jsem další neškodný animák pro omladinu, ale dostal jsem mnohem více, než jsem doufal. Film nabídne slušnou animaci s příběhem, který má dospělou myšlenku. Snímek by si zasloužil na CSFD hodnocení v červené barvě, protože modrá mu nesluší. Určitě nevypínat po zobrazení názvu v závěru, protože je mezi titulky vložena krátká scéna. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vcelku nenápadný animák, který mi ale strašně sedl způsobem vyprávění. Překračování hranic, boření konvencí, lži v rámci vyššího "dobra", (...), to jsou všechno témata, která děti jen těžko pochopí, a přesto se je tvůrci rozhodli zpracovat, díky čemuž vznikl jeden z nejhodnotnějších animovaných filmů vůbec. A propos, nemyslím si, že by poselství přidusilo humor, jak tu někteří opakovaně zmiňují, já se bavila od začátku do konce (viz výborná narážka na mobilní hry). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Smallfoot" hodnotím nakoniec ako jedno príjemné animované dobrodružstvo od WAG, ktorí sa celkom uchytili. Od filmu som viac-menej čakal hlavne komédiu, no nakoniec som zhodnotil, že to veľmi dobre vedelo zapojiť aj drámu. A to ma celkom teší. Každopádne musím priznať, že vo filme som zažil asi najlepšiu vizuálnu grotesku. A rehotal som sa skutočne poriadne. Najmä asi na časti s povrazovým mostom. Tam sú tak nečakané momentky, že som sa od srdca rehotal.A rovnako som sa rehotal na skutočne skvelej scénke, kde sa Migo rozpráva s medvedicou. Čo by som osobne povedal ešte je fakt, že hudba vo filme mi akosi nesadla. Prvá skladba bola energická a super, no ostatné mi nejako nesadli. Možno v origináli by to znelo lepšie, no slovenské verzie sú akési nezaujímavé. Čo však musím priznať sú fakty, že som si užil postavy, užil som si hlavnú myšlienku filmu a ku koncu sa ukáže aj pár dobrých prekvapení a akcie. Mojou najobľúbenejšou postavou filmu je asi Migov otec. Má tu pár skvelých myšlienok a celkovo na mňa pôsobil veľmi príjemne. Taktiež musím pochváliť, že vo filme nie je žiadny reálny zloduch. Hoci sa tu niečo jemne naznačuje, tak nakoniec sa ukáže, že to je len osoba so svojimi názormi a sú podľa mňa veľmi pochopiteľné a rozumne odvodené. Takže to je super. Animácie sú energické, dostatočne farebné a vizuálne zaujímavé. Celkovo si myslím, že ide o animovaný film, ktorý si s deťmi užijete, má dobrý humor, má srdce na správnom mieste a vie aj pár momentkami prekvapiť. Jediným výrazným problémom pre mňa je príbeh. Ten je dosť predvídateľný a veľmi štandardný. No keď si do toho zapojíme dobré postavy a fungujúci humor a podľa mňa aj dobrú drámu s prekvapivým momentom na konci, tak dostaneme niečo, čo je dobre známe, no súčasne aj dostatočne dobre spracované na to, aby som to dokázal oceniť. Hodnotenie: B+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, ale bohužel dost zapomenutelný animák, který má své nápady, ale jako celek vyprší dříve, než naběhnou závěrečné titulky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nesourodý scénář, každý pes- jiná ves, absence pohádkové poetiky, málo humoru, hodně hysterie a trapných pasáží, postavy nejsou "pěkné" (ve smyslu např. Shrek a Fiona jsou monstra, ale monstra nádherná.. Tady je to na draka, jediný vyvedený byl tatínek hlavního hrdiny). Hudební sekvence je vcelku fajn, ale jako celek: pro mě zklamání. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Yeti: Ledové dobrodružství sází zejména na poučné poselství o tom, že bychom si měli být všichni rovni - nehledě na náš původ - a neměli bychom odsuzovat neznámé, aniž bychom ho dříve lépe poznali - hlavně kvůli strachu. Humorná stránka je spíše v pozadí, do popředí se dostává ono poselství a celý příběh je proložen sympatickými hudebními vložkami. Děj je vesměs předvídatelný a celkově nepřináší nic nového, nicméně se na to pěkně kouká a utíká to. Plusový bod za uřvanou kozu, která se posléze objevila i v animovaném Grinchovi. Průměrně natočený animák, který sice okatě poučuje, ale dělá to takovým tím milým a nenásilným způsobem. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Takhle špatný animák jsem neviděl, ani nepamatuju. Totálně tu nefunguje humor, vůbec. Ani situační gagy, ani konverzační. A když se k tomu přidá nefunkční muzikálová složka, je výsledkem, že se děcko nudí a dospělý usne. ()

Reklama

Reklama