Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Recenze (125)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Smallfoot je inteligentním animovaným filmem, jehož primárním poselstvím je neposlouchat autority a stát si za svým. Jen věčná škoda toho, že děj je velice snadno predikovaný, což výrazně snižuje divákův zážitek. 64% Celosvětový příjem k 6. 2. 2019: $214,140,103, což je 2,68 násobek rozpočtu ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem po fakt dlouhé době novodobým animákem tak znuděn, že se mi k němu ani nechce nikterak smysluplně vyjadřovat. Tenhle filmový Yetti je prostě mylným krokem vedle, jehož totálně zadupávají do země příšerné zpívané pasáže, kterým nejde ani porozumět, natož aby celkovému dojmu ze zážitku nijak nepřekážely. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(83/2018) / Osviežujúci milý animáčik v obrátenom Yeti svete, parádny námet. Tuším som sa nasmial viac ako plné kino deciek. Účel splnilo. A kľudne by som zniesol viac songov, ktoré inak moc nemusím. Pri Smallfotovi sa zabavia naozaj všetci. Slovenský dabing je inak uchádzajúci, výnimočne nerušivý. (7/10) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně další z typů animáků kde nevím jestli dát 3 hvězdy nebo čtyři. Na celém filmu jsou nejlepší písně (jsou celkem 4 mám pocit) , které mají nápad a jsou nápadité naopak zde kromě jedné kozy (inspirace nejspíše Hej Hejem z Moany) není žádná jiná vtipná postava a humor je postavený na padání někam nebo na někoho. Příběh má klasické schéma ve stylu z nuly hrdinou kdy si s průměrného maníka co pomáhá otci rozzvučit zvon stane někdo kdo dokáže existenci lidí. Příběh 60 Humor 20 (vzpomenu si maximálně na scénu kdy opékal člověka na ohni a na toho mluvícího medvěda) Sympatické postavy tak maximálně 3 (z toho jedna ta dcera náčelníka má málo prostoru) Písně 80. Dám 60 jelikož tam není nic zapamatovatelného a druhý den nebudu vědět o čem to bylo a nevidím důvod pro to to vidět vícekrát. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Yeti: Ledové dobrodružství byl pro mě příjemný oddychový animák ze zimního protředí. Pravdou je, že si s postavičkami mohli trochu více vyhrát a třeba tam mohl být i nějáký zlý, který ochraňuje vesnici, jde z něho respekt a nedělat to jen prostřednictvím kamenů. Dávám 70% ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí. Určitě fajn, ale vypláznout tisícovku za rodinné se v tomto případě spíše nevyplatí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Společenství Yetiů si žije po století svým vlastním životem a rituály, aniž by měli ponětí, že existuje nějaký svět hluboko pod jejich horou. O lidech (pidinožkách) se ví pouze z vyprávění, a tyto příšerné obludy straší malé yetie už od malička. Jen stařešina kmene ví pravdu. Ale je zde skupina mladých Yetiů, kteří se báchorkami a pověstmi nechtějí nechat zastrašit, a vydávají se pátrat po starých legendách... Na film jsem narazil v televizi, a pustil ho dětem s tím, že budu mít chvilku klid. Nakonec to skončilo tak, že jsem se na film díval já, a děcka někam odběhly. Nicméně mi to ani tak nevadilo, yetiové jsou docela sympatičtí chlapíci (a děvečky), animace jsou hezky barevné a příběh je příjemně infantilní (a sem tam se hodí prostě jen tak vypnout), a nebýt příšerných songů, tak je to ještě o chlup lepší. A samozřejmě vůbec nemůže chybět poslední emotivní scéna... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní animák v kterém lze na komunitu yetiů nasadit analogii tolika situací, až to děsí. Stav kdy "vůdce" udržuje poddané ve strachu lží pro jejich dobro je sakra vošajstlich. I zde pravda nakonec vyjde najevo a dalo by se říct zvítězí, ale za cenu naprosto tupého závěru, který totálně zabíjí jinak dobře vymyšlený animák. Nikdy více, ale je to škoda... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prvý animovaný film v roku 2019 prekvapil. Yeti a snezne prostredie bolo rozmanité a pôsobivé aj keď mám už svoje detské roky za sebou, tak ma film bavil a musím povedať že na niektoré animáky by sa aj možno oplatilo vidieť na velkom plátne. Určite by to malo svoj efekt. Piadinožka zabodovala už len za svoj netypický názov. 4* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Piadinôžku som videl ako všetky rozprávky so slovenským dabingom a ako obvykle neľutujem. Prekvapilo ma že si slovenská réžia dala tú námahu a aj pesničky dali do slovenčiny čím tomu dodali o stupienok viac zábavnosti a priblížili to o čosi viac detskému divákovi. Animácia skoro zhodná s Hotelom Transylvánia. Pekná grafika, pekné pesničky a na každom kroku to na vás čaká nijaké mravné ponaučenie a poučenie sa s vlastných chýb. Synovi som to ešte nepustil ale verím že sa mu to bude páčiť. 77% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný animák, kde byl pouze jeden vtipný segment po příchodu Miga do města. Otravné songy o ničem a povětšinou prostě jen nuda bez povedených vtipů. Ani ta animace mě nějak moc nezaujala. (HD, dabing) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásna animácia, originálne spracovanie, niečo podobné ako planéta 51. Dobrodružstvo na úrovni, dobré chytľavé pesničky, ktoré sa páčili mojej malej dcérke a v niektorých momentoch fakt nadpriemerný vtip aj pre malých aj pre veľkých. Potešilo. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem to nezvládl dokoukat, takže nemůžu hodnotit objektivně, ale ve chvíli kdy mě film ani po 32 minutách nedokáže zaujmout, abych ho dokoukal, tak je něco špatně. Jak už tady zaznělo - oproti traileru opravdu velké zklamání. Trailer sliboval srandovní jízdu, kdežto film samotný je zpívaný cajdák. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal infantilní animák pro děti (a to pouze pro děti), a když jsem ještě zjistil, že je to muzikál , tak už vůbec-ale chyba lávky Yeti je překvapivě povedený, smysluplný film, ze kterého si každý něco odnese (samozřejmě nadšené byly hlavně děti-plné kino tři týdny po premiéře)..K samotnému ději- Yetiové žijí na vysoké hoře v Himalájích a nevěří v existenci Pidinožky (čti člověka), a ti , kteří věří mají z něj panickou hrůzu- takže film je o vzájemném poznání a poznávání obou táborů. I ty písničky byly super, jen škoda, že to bylo celé v češtině...Hlavně se mi líbilo, jak si tvůrci poradili s problémem komunikace mezi Yetiovými a lidmi- to fakt stojí za to....Takže u mě dobrý- nejlepší animák letošního roku, jen se těším na anglickou verzi někdy..viděno v kině ve 2D...90% (jo a má to potitulkovou scénu, takže neodcházejte z kina :-) ) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Povedený animák v dnešní náročné době, kdy je těžké prorazit s něčím novým. Velmi chytlavé a originální pojetí BIG - SMALL foot. Animace příjemná, příběh suprový a pro menší skvělá zábava. Bavilo, rád kdykoliv znovu kouknu. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák, který už malinko šlape na paty i Pixaru, a určitě se nemusí stydět za to, že má sice hloupější konec, který mi dost ubral na spokojenosti, ale zato má slušně vystavěnou mytologii a historii, toho, proč jsou na vrcholu hory, která je obklopená mraky, pod kterými je nicota. Kameny až tak moc nelhaly, spíše byly vymešleny na ochranu a já jsem plně chápala stařešinu a ochránce kamenů. Líbilo se mi taky to, že Migo nebyl žádný lůzr ale úplně normální týpek který zapadl do společnosti a dokonce se měl stát významnou ikonou ledové vesnice. Výborně udělaný animák jak pro děti, tak i pro dospělé. Prví třetinu jsem se vážně hodně bavila. Pak to malinko sjelo do klasického příběhu o lidské hlouposti a taky o yetiovské omezenosti (Meechcee se snažila o "vědecké" myšlení, ale byla jediná a nikdo ji nerozuměl) Konec byl až moc přehnaně pozitivní a ubral na celkové zábavnosti a zvláštnosti. Já se bavila slušně, což se v poslední době o moc filmech říct nedá. Asi mi vážně více vyhovují hloupoučké pohádky, než artově natočené dramata, nebo mystické filmy o hledání smyslu života. Každopádně si Smallfoot zaslouží minimálně 3 hvězdy. Já osobně dám nakonec 4, a doufám že podobných animáků, bude vznikat víc. Smallfoot by mohl klidně do takzvaných "pixarovek", krásně zapadnout. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Milý príbeh, ktorého myšlienka mala ale podľa mňa trocha väčší potenciál, čo sa týka spracovania.Nechala by som človeka a yetiho Miga trocha dlhšie, nech sa oťukávajú, trocha dlhšie, kým sa prestanú báť jeden druhého... Čo mi na týchto nových rozprávkach ale vadí viac, je to, že sú prepchaté... Obrazmi, farbami, hudbami, zvukmi, všetkého je tam akosi príliš veľa. Myslím, že aj deti by si stihli v rozprávkach všímať viac detailov alebo sa viac sústrediť na príbeh, keby sa z toho celého jednoducho ubralo. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný animák, který není dějově nijak originální a revoluční ale je plný vtipných nápadů, postav a dialogů. Osobně musím říct, že tato 3D animace mě nijak moc nezaujala ale taky nezklamala, je to prostě klasika. Celkově musím říct že jsem se bavil ale na opětovné sledování to nevidím. Doporučuju 7/10 ()

Reklama

Reklama