Reklama

Reklama

Something Like Summer

Trailer

Obsahy(1)

Ben Bentley (Grant Davis) je sedmnáctiletý student střední školy, který je tak trochu terčem posměchu svých spolužáků kvůli své orientaci. Vše ale nabere jiný směr, když se do města přistěhuje nový kluk Tim Wyman (Davi Santos). Tim je pohledný sportovec a nastoupí do stejné školy, do které chodí Ben. Co se mezi nimi odehraje poté, co Ben srazí Tima v parku? Tento film popisuje, jaké nástrahy život přináší a jak se mohou vyvinout mezilidské vztahy v průběhu 11 let od prvního setkání dvou teenagerů. (Brabíček)

(více)

Recenze (6)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Something Like Summer u mě narazil zejména kvůli nesympatickému hlavnímu herci (i charakteru) a scénáři, který byl chvílemi až příliš jako z červené knihovny. Písničky nebyly špatné, dokonce i seděly do děje, nicméně i tak mi osobně moc neseděl ten muzikálový nádech. Na druhou stranu se mi však líbilo, že se příběh rozprostíral na větším časovém období, přičemž mě nejvíce zaujala příběhová linie s Jacem. Chvílemi jsem vážně musel klopit zrak - zejména kvůli iracionálnímu chování hlavní postavy. Pokud by se nesl celý film v podobném duchu jako v poslední čtvrthodince, určitě bych šel s hodnocením výš. Škoda! ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Lepší, než jsem čekal. Jako do topky si to nedám, ale příšerný to v žádným případě není. Neokoukanej cast je easy on the eye a film i přes svou délku celkem šlape, za mě pohodovej podzimní večer. A musím zase opakovat, že považuju za luxus, když si můžu vybírat mezi lepšími a horšími queer filmy, takže jsem rád i za tenhle. A dycky bude někdo, kdo podobnej příběh vidí poprvý, koho to pobaví, osloví... A to u queer filmů pořád není málo. PS: Pokud si nejdřív pustíte trailer, tak se pak budete u filmu asi nudit :-) ()

1kiki16 

všechny recenze uživatele

Docela fajn songy, dají se poslouchat, herci jsou taky fajn, i když Davi Santos není fajn, ten je kouzelnej. Taková průměrná oddechovka, která je ale celkem příjemná. Pro mě je to film, na který se ráda znovu mrknu, takže lepší průměr. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Nehodnotil bych film jako obrovský kýč, té sladkobolnosti tam tolik nebylo a když jsem se obrnil tím, že snímek je z USA a ne z Evropy, dalo se na to přes počáteční nedůvěřivost dívat. Myslel jsem, že "staří" herci hrají teenegery, jak se často stává, ale postupem času filmově stárnou o několik let. Oceňuji výběr herců, žádné vykrouceniny, Ben Baura známe a Davi Santos, narozený v Brazílii, byl hodně koukatelný. Ajiona Alexus, mladá černoška, na mě také zapůsobila, má v sobě "něco" navíc a kouzelný obličej ... 6877 ()

emkon 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím zvýšit hodnocení na 5*. Obsazení hlavní role neznámým Grantem Davisem (Ben), který byl vybrán až na konkurzu byl risk, který ale 100% vyšel. Ten kluk je neuvěřitelně uvěřitelný. Jiskření mezi hlavními představiteli (Grant Davis a Davi Santos) je úžasné. Děj filmu má i přes delší stopáž poměrně slušné tempo, které v poslední třetině graduje. Jedinou vadou na kráse je snad jen nízkorozpočtovost, která je vidět na některých záběrech (scény v Paříži a Chicagu se točily v Portlandu, podivný interiér letadla, atd). To ovšem nemění nic na tom, že film si mě získal a rád na něj kouknu znovu a znovu... ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Reklama