Reklama

Reklama

Titans

(seriál)
  • USA Titans
Trailer 1
USA, (2018–2023), 36 h 50 min (Minutáž: 40–53 min)

Hrají:

Brenton Thwaites, Teagan Croft, Anna Diop, Lindsey Gort, Ryan Potter, Minka Kelly, Jarreth J. Merz, Sherilyn Fenn, Martin Roach, Phillip Jarrett (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Batmanův bývalý parťák Dick Grayson opouští jejich vzájemnou spolupráci a setkává se se skupinkou mladých hrdinů, kteří zoufale potřebují správného učitele. (Netflix)

Recenze uživatele HERGImanCZ k tomuto seriálu (6)

Titáni (2018) (S01E01) 

Velmi slibný začátek! Na seriál jsem se opravdu těšil. A první epizoda mě rozhodně nezklamala, naopak v některých ohledech předčila má očekávání. Zatímco vyobrazení Raven a Robina mě naprosto nadchlo, Starfire se zatím z pohledu charakteru zas tolik neprojevila, takže uvidíme. A Beast Boy se objevil až na konci, ale podle mě bude mít za úkol hrát roli komického prvku v seriálu, což je ale jen můj odhad ze závěrečné scény. Tak doufám, že to s tím humorem moc nepřeženou. Po první epizodě to zatím vypadá na opravdu solidní atmosféru. Jediné, co ji v určitých místech mírně sráží, jsou efekty. Ale to se podle mě dá prominout. Každopádně úkolem pilotního dílu je navnadit diváka na zbytek série, což Titans zatím zvládlo na jedničku. ()

Hawk a Dove (2018) (S01E02) 

Jen tak dál! Pilotní epizoda mi přišla velmi solidní. Ale epizoda druhá jí strčila do kapsy. Líbí se mi, že tvůrci opravdu nešetří s postavami a objeví se tu hned několik dalších (více či méně známých) komiksových postav. Tak jen doufám, že to takhle půjde dál. ()

Počátky (2018) (S01E03) 

Stále stejná kvalita, ale... Třetí epizoda seriálu Titans v sobě měla během první poloviny asi tři flashbacky do Dickovy minulosti. Což by samo o sobě nemuselo být špatné. V těchto flashbacích vidíme malého Dicka a občas policistku, která mu následně dává kázání, jak by se měl chovat. Ve větší části scén je zde ale Dick sám. A tady nastává hlavní problém. Mladý Tomaso Sanelli podle mě není tak dobrý herec, aby sám dokázal udržet pozornost diváka. Ještě když ve drtivé většině stopáže nemluví. Nechápu tedy rozhodnutí, proč je zde Bruce Wayne vidět vždy pouze jako temný obrys. Kdyby s Dickem mluvil sám, scény by mohly být o hodně zajímavější. Pokud ale pomineme tyto flashbacky, jedná se opět o skvělou epizodu. Tedy... Pokud vám ještě nevadí cliffhangery. ()

Doom Patrol (2018) (S01E04) 

Konečně žádné flashbacky! Po minulé epizodě jsem se obával, aby se vzpomínky na Robinovu minulost nestaly tradicí. A jsem opravdu rád, že tomu tak není. Ve čtvrté epizodě Titans se zase ale nedočkáme příliš té superhrdinské akce. To není přímo špatně. Jen je díky tomu epizoda pomalejší. Dozvídáme se tu něco o Beast Boyovi, o kterém jsme zatím z celé čtveřice věděli nejméně. Jedná se celkově o poměrně dost důležitou epizodu, která nám dá konečně celý tým dohromady, takže za mě spokojenost. Teď už jen čekat na další epizodu, kde snad konečně uvidíme, jak to celé dohromady bude fungovat. ()

Spolu (2018) (S01E05) 

Už se to rozjíždí! Po dvou dobrých epizodách se nám tu objevuje nová skvělá epizoda. Nejsou v ní žádné vzpomínky na minulost, drží si své tempo a zároveň dávkuje obsah tak, že postupně dostáváme lepší a lepší momenty. Vypadá to, že Titans jako tým budou fungovat skvěle. Mám snad jen jednu výtku - moc mi nesedí obsazení Jasona Todda. Toho jsme ale viděli ani ne minutu, tak uvidíme. Hlavní je, jak ho Curran Walters zahraje. A to se z té krátké doby zatím nedá posoudit. ()

Lazarus (2021) (S03E05) 

Origin epizoda, která ale moc nekoresponduje s dosavadním děním v sérii. Páté epizoda třetí řady Titans se nám snaží vysvětlit, jak to vlastně bylo se vznikem Red Hooda. Přestože to jako epizoda působí v podstatě dobře, jako část série to moc dobře nefunguje. Zatímco doposud nám byl Red Hood totiž prezentován jako záporák, jenž se neštítí brutálně vraždit nevinné civilisty či hrdiny, zde se nám snaží namluvit, že se jedná pomalu až o klasického antihrdinu. Navíc je tu částečně problém i s kontinuitou, kde se tolik událostí za tak krátkou dobu zkrátka nemohlo stát. Nejsem také fanouškem berliček, jako je zde plyn od Scarecrowa, protože postupný psychologický přerod v zápornou postavu má zkrátka větší grády. Pokud pominu samotné komiksy, tak může být příkladem například videohra Batman: Arkham Knight, kde to díky tomu vše působí více uvěřitelně a postavy lze lépe chápat. Na druhou stranu se mi zde líbilo vykreslení vztahu mezi Jasonem a Brucem v kontrastu s tím, jaký měl Bruce vztah k Dickovi. Porušení Batmanova kodexu v první epizodě tak dává mnohem větší smysl. ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Bažináč se vrátí v novém seriálu

Bažináč se vrátí v novém seriálu

03.05.2018

Největšími hvězdami DC jsou bezpochyby Superman, Batman a Wonder Woman. Hollywood ale strávil spoustu času i s Bažináčem, který už se dočkal dvou filmů a dvou seriálů. Doktor Alec Holland, z něhož… (více)

Reklama

Reklama