Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od univerzitního románku po manželství a narození prvního dítěte, mladý pár z New Yorku zažívá na své cestě nečekané zvraty, které se odráží jako ozvěna napříč kontinenty a životy ve snímku Life Itself. Režisér a scénárista Dan Fogelman ("Tohle jsme my") zkoumá radosti i strasti každodenního života v multigenerační sáze s hvězdným obsazením včetně Oscara Isaaca, Olivie Wildeové, Antonia Banderase, Annette Beningové, Olivie Cookeové, Sergia Peris-Menchety, Laiy Costové, Alexe Monnera a Mandyho Patinkina. Film, který se odehrává v New Yorku a španělské Carmoně, oslavuje lidský život s humorem, bolestí i láskou. (Cinemax)

(více)

Recenze (36)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Největší plus Life Itself slyším v srdcervoucí písni Boba Dylana Make You Feel My Love, co se všemi těmi větvemi line v různých aranžích jak zlatá nit a kdyby příběh z olivovníků nebyl jak kýčovitá telenovela, kdoví, šla bych na pět, možná i dík Oscaru Isaacovi, kterej se mi sice jako chlap vůbec nelíbí, ale poslední dobou mi nějak nadbíhá a vždycky jdu z jeho herectví do kolen. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvě rodiny, jeden příběh, miliarda propletených momentů, se kterými si scénárista vysloveně vyhrál. Po filmařské stránce ale jedna rodina - série mega emocí, druhá rodina - telenovela hadr. Přitom to nápady má a dokáže je sem tam i použít. 118 minut není málo na pořádné slzavé údolí a tvůrci tu taky zrovna nešetří herci. Problém je ale v epizodách. Co epizoda, to trošku jiný záběr. Jednou je to dobrý, po druhý strašný opruz. A o tom je bohužel celý film. Komplexně je nápad skvělý, ale v celku je to prostě za tři hvězdy a víc ani ťuk. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické stránce jsem spokojená až na ten konec, kterým si Dan podrazil kolena a hned se to  projevilo v hodnocení, což chápu. Jinak po herecké stránce nemám žádných výtek, pochopitelně se mně líbila ta část s Oscarem Isaacem, kvůli kterému jsem do toho šla. Jinak ta provázanost bylo přesně to, co se mně také líbilo i když jsem ke konci už ztrácela trochu nit. Ubrat o jednu časovou linii míň, tak je  to super. Nicméně já to do průměru to nehodím. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenárista Bláznivé, zatracené lásky, Dan Fogelman, který již delší dobu slaví úspěch s „realistickým“ seriálem o obyčejných lidech This is Us, se rozhodl rozorat pole nedůvěryhodného vypravěče a přichystal si příběh o dvou rodinách, jejichž osudy se až šokujícím způsobem neustále propojují. Zatímco první třetina zaujme parádním výkonem Oscara Isaaca a všeobjímajícím cynismem, postupně se film zvrhne do červené knihovny jako z mexické telenovely, za což si od zámořských kritiků vysloužil označení letošního Collateral Beauty: Druhá šance. A to vážně není pochvala. Zamrzí hlavně silně nevyužitá Olivia Cooke z Ready Player One: Hra začíná. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na mne trochu zdlouhavé, ale prostě to není můj šálek čaje. Film dokáži ocenit a myslím, že to bylo vymyšlené vcelku hezky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem čo si z tohto filmu nakoniec reálne odniesť. Na jednej strane som to dopozeral do konca, mal som tam niekoľko obľúbených postáv a niečo to v sebe malo, na druhú stranu je to podľa mňa maximálne gýčovité, staré a akosi vystrelené do prázdna. Okey. Poďme sa na to pozrieť viac zblízka. "Life Itself" som si myslel, že bude niekoľko rôznych príbehov rôznych ľudí. A je to len sčasti pravda. Je to jeden veľký príbeh rozprávaný z niekoľkých rôznych uhlov a z niekoľkých rôznych príbehov, ktoré vytvárajú väčší celoka spoja sa dohromady. Neviem ako lepšie by som to pomenoval. Keď to uvidíte, pochopíte. Sústredí sa to najviac na dramatické a romantické časti. Tie sú celkom okey a majú v sebe nejakú tú iskru, no na druhú stranu sú fakt maximálne gýčovité a staré. Napriek tomu, že sa nám snaží film povedať, že všetko je neodhadnuteľné a život je nespoľahlivý rozprávač lebo ho nevieme odhadnúť, tak tento film často dokáže do svojho konceptu šupnúť taký gýč, že by som vôbec nepovedal, že to napísal sám život. Skôr, že to vysoko šuští papierom. Film je rozdelený na niekoľko častí. Niektoré lepšie. Niektoré slabšie. A hoci film nemá moment, kde by som to mal chuť vypnúť, tak v úvode sa to pokúša do seba dostať aj nejakú komédiu. A kedykoľvek sa film pokúsi o komédiu tak je jedine maximálne divný a fóry vystrelili naprázdno. Sorry. Nezasmial som sa ani raz na tom, čo sa tu chce prezentovať ako fóry. Z postáv musím najviac asi pochváliť Antonia Banderasa. Skvelý výkon, skvelá postava. Ostatné trošku balansujú a majú svoje lepšie aj slabšie momenty. Oscar Isaac je tiež celkom zaujímavý, no myslím si, že keby viac rozvíjajú jeho story a mohli ho viac poznať, tak by to bolo zaujímavejšie. A potom je tu to plynutie času. Fakt k tomu nemám čo dodať. Roky utekajú a celý svet vyzerá stále rovnako. Ako keby sme na konci boli niekedy v roku 2050, ktorý vyzerá ako rok 2017. Neviem sa v tom orientovať. Možno by to bolo tiež zaujímavejšie, keby nám film lepšie usmernil čas a trošku skúsil jednotlivé miesta odzvláštniť. Ale neurobil to. Neviem či je to skutočne hrozné, no nemyslím si, že ide o výrazný film. Na môj vkus dosť priemerný. Ak ste zvedaví čeknite si to, no nezaručujem sa, že budete spokojní. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Katastrofický, vulgárny začiatok, mne bol až nepríjemný. Neprístojný výstup S.L Jacksona, ktorý podľa mňa vôbec nepasoval do štýlu tohto filmu. Následne príde totálne nesympatický Isaac, ktorý tam vyvádza ako šialený. Už som myslel, že ide o najzbytočnejší film roka 2019, ale potom sa niektoré veci začali skladať a Banderasova linka v závere bola príjemným vyvrcholením. Takže tento film ide vlastne od toho najhoršieho, čo môžete očakávať, k tomu najlepšiemu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ubulené melodrama o tom, kterak si ženské vybírají špatné a slabošské partnery – filmem ovšem prezentované jako ideály. Takže chlapíci ženy opouštějí při první příležitosti a ani se neohlídnou, případně si ženu rovnou koupí, což je zde zobrazeno jako hluboká láska. Ke všemu zde hraje mně nesympatický Oscar Isaac. Nadějí jsem se nadechla jen v okamžiku, kdy si Antonio Banderas zálibně prohlížel postavu statného sběrače oliv, leč z tohoto mráčku nezapršelo, ba ani neukáplo. Takže je to celé ucajdané, neoriginální,  trapně se snažící o citové vydírání. A dost hloupé. SHRNUTÍ: Když máte chuť si vyzkoušet, jestli vás dojme laciný kýč. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No něco na tom bylo a to asi to že se stačí jednou podívat na život a vztahy a víc nepotřebují, jednoduchá podívaná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradične pojatý mix drámy a romantiky, ale nedajte sa odradiť rozporuplnými ohlasmi a rozhodne to stojí za vyskúšanie. Zo začiatku má film experimentálnu formu a pohráva sa s nespoľahlivosťou rozprávača príbehu, ktorému nemôžete veriť, čo sa dozviete. Ale táto forma dlho filmu nevydrží a tak zhruba po tretine sa už žiadnych podfukov nedočkáme. Tomu som rád. Vo výsledku je to taká mozaika troch príbehov typu Amores Perros, kde sú jednotlivé postavy osudovo spojené a aj keď sa tu vo veľkom zomiera a divákovi z toho bude smutno, lebo postavy našťastie fungujú bezchybne, tak výsledné rozuzlenie smeruje k romantickému happyendu. Najviac ma bavil úvodný príbeh o nešťastnom chlapíkovi, ktorý rieši problémy s manželkou. Neskutočne ma potešili odkazy na moje srdcovky ako sú Leon alebo hlavne Pulp Fiction, ktorý musí Fogelman fakt milovať a cameo Samuela L. Jacksona ma neskutočne pobavilo. Druhý príbeh o dievčaťu, ktoré sa musí vyrovnať s tým, že jej príliš často zomierajú najbližší členovia rodiny je už trochu slabšie a mrzelo ma, že celý film nebol o tom prvom príbehu. No a tretí príbeh odohrávajúci sa v Španielsku mi pripadal najslabší, ale bohužiaľ má najväčší priestor. Pritom prakticky od začiatku začne byť jasné prečo tam tento príbeh je a len som čakal, kedy sa konečne naplní jeho pointa. Možno by film lepšie fungoval, keby sme všetky príbehy sledovali postupne a nie samostatne. No ale aj tak ma film bavil a výsledok je solídny nadpriemer so sympatickými postavami a kvalitnými hereckými výkonmi. 6/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Měla jsem trochu problém v úvodu, byl na mě příliš „divoký“, nicméně postupně jsem začala rozplétat mozaiku událostí kolem osudové nehody, od které se vše odvíjí a vtáhlo mě to.. Když jsem se konečně začala houpat na filmové vlně a k postavám získala jakési sympatie, tvůrci to zazdili takovým závěrem, že mě v podstatě „hodili přes palubu“.. Takže moje hodnocení je dnes velmi rozpačité.. Zvláštní filmek, zvláštní.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO GO - Já už vážně nevím, co by ti všichni čsfd odborníci vlastně chtěli!? 67 %??? Jakože je to toto lehce nadprůměrný snímek? NE, tohle je totiž FILM! Tohle je film o životě zobrazený v celé své kráse. Mělo to vše - skvělé herecké výkony, podmanivou hudbu, oku lahodící prostředí i zvraty. Já neshledal jedinou slabinu. Mám silné nutkání dát 5*, prozatím 4, abych měl co zlepšovat. 84% (with J.) ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Od začátku se film tvářil jako takový ani dobrý, ani špatný, prostě střed. Ale čím více se blížil ke konci, začal nabírat na zajímavosti. A najdeme tu i nějaké životní moudro. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, jak může být takový fenomenální snímek v modrých číslech??? Zapla jsem si jej na Netflixu s očekáváním normálního průměrného romantického filmu v neděli dopoledne. Avšak místo toho se mi dostalo něco mimořádného. Snímek mě naprosto emocionálně odrovnal. Už dlouho jsem u žádného filmu nebrečela tak moc a zároveň se neusmívala tak moc. Ten film má v sobě všechno.. VŠECHNO. Pocity z něj se ve mně víří a tuším, že celý den nebudu přemýšlet na ničím jiným. Takže prosím, nenechte se odradit nízkým hodnocením na csfd, protože tento film stojí za to vidět! A jako bonus jsou do rolí obsazeni skvělí herci. Prostě... Život. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film dvou tváří.Příběh okolo Olivie Wilde,Oscara Isaaca a Olivie Cook je dobrý,silný a daří se mu v rámci možností pracovat s emocemi velmi dobře.Druhá - španělská - strana příběhu je už ale o poznání slabší a to co se dařilo první polovině tu nefunguje tolik.Finální zauzlení to pak úplně nezachrání.Na prvoplánové dojemní emocí jsou tu zkrátka lepší kousky...60% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Zapol som to kvôli Olívií a trieskal som si hlavu o stenu. Podanie je zaujímavé, ale čo z toho, keď obsah je vždy o tom istom. ODPAD! ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Tomu filmu vůběc nevěřím, už odtoho neustálého citování alba Dylana, tou první holkou, to bylo jakýsi neupřímný, nevěrohodný. Všichni mi přišli pořád jako herci. A tento pocit jsem měl až do konce filmu, že se nekoukám na postavy, ale na herce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tady si někdo myslí, jak moc je chytrej, takže toto romantické drama dělí na kapitoly, přeskakuje v časech, kříží linie, nahazuje popkulturní reference, a vůbec filosofuje nad samotným životem jako nespolehlivým vypravěčem. Když ho to konečně pustí a z řady tragédií vyroste trocha obyčejného štěstí (barvotisková telenovela na olivových plantážích ve Španělsku), zalkne se sentimentem. Ne, tohle o skutečných lidech či vztazích nevypovídá nic. ()

Reklama

Reklama