Reklama

Reklama

Kill Switch

  • Německo Kill Switch - Two Worlds Collide (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lidstvo stojí před spuštěním světového objevu, který zajistí energii celému světu, a Will Porter se svou sestrou a jejím traumatizovaným synem jsou u toho. Jenže ne vše běží podle plánu a na Willovi bude, aby věci, které se společnosti vymkly z rukou, napravil. (honajz)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Mám natočit nějakou melodramatickou srágoru pro mentály, nebo radši akční a vizuálně přitažlivé 'videoherní' scífko?" váhal a přemítal asi jednoho dne rejža. A pak se rozhodl, že z těchhle dvou nesourodých žánrů stvoří hybrida a bude to vyřešeno. Ale ne, nic nevyřešil, jen zplodil podivnou zrůdnost, která pokročilé scifisty otráví svou středoproudovou zasviněností, zatímco sjížděči patetických dojáků budou zase rozmrzelí z toho všeho střílení a scifizování. Ale dojmy mám z filmu spíš pozitivní, neskákavá "Ich-kamera" mi na rozdíl od skákavých eFeFek nevadí a baví mě, líbily se mi triky (věž, drony) i výprava, a tak nad slaboduchou zápletkou se spoustou nelogických pitomostí smířlivě hmouřím oči. A to podstatné na závěr - francouzsko-asijská míšenka Berenika je fakt krásná kočka, jen ten její projev mě většinu času spíš nechtěně bavil, než přesvědčoval. Holka se zjevně snažila hrát jako o život, jako snad v nějakém Shakespearovi nebo v čem, a přitom se zároveň neustále tvářila tak snaživě a profesionálně sexy, že ve výsledku ze všeho nejvíc připomínala nějakou profiflundru z pornáčů, která si zkouší hrát na herečku. Méně holt někdy bývá více. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Herní, sci-fi x zmatené, divoké, pointa. Natočeno podobně jako počítačové hry, což je originální myšlenka. Ale nějak jsem nepochopila pointu. Dva světy. Dvě dimenze. Každopádně to bylo akční, žádné hluché místo. ..jiné náhradní zdroje energie budou stále aktuální..ale tohle? Já ti nevím.. ()

Reklama

Mitin 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je skvělá, některý efekty, zvlášť ty portálový mě fakt bavily. Zápletka je originální, čekal jsem jí trochu víc rozvinutou, ale většinou rozvést více příběh je u těchto first person filmů nemožné, jelikož skoro celý film jsou akční scény. Na druhou stranu, akce nenechá diváka napospas nudě a kdybych měl srovnat Henryho a Kill Switch, Kill Switch na tom vůbec není špatně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nu, kdyby se vykašlali na 1st person, kdyby se vykašlali na skoky v časových liniích příběhu a vyprávěli jej lineárně, líbilo by se mi to víc. Problém by tedy asi byl se stopáží, protože to na 90 minut nemá ani náhodou, slabých 70 by stačilo. Triky slušné, atmosféra v kopii hutná, ale všechny ty kecičky o sestře, traumatizovaném dítěti, s tím jděte k šípku, protože je to tam jen na emoce a citečky. Osobně bych víc pracoval s tajemnem a neodhaloval bych hned, oč jde, protože tady si věci domyslíme docela rychle. Ale jako jo, není to špatné, některé scény výborné, ale celkově to prostě nedrží a ke konci už je to nuda. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také veľkolepé a výnimočné, ako sa to na prvý pohľad tvári, ale že by som si mohol výraznejšie sťažovať, to teda určite nie. Zápletka je náhodou až prekvapivo zaujímavá a celý ten nápad s alternatívnou zemou, z ktorej by sa čerpali nerastné zdroje, čo má ale aj nečakané vedľajšie účinky fatálneho charakteru sa mi veľmi páčil, len škoda, že ten dej je vlastne len už len ničím nápaditá cesta z jedného bodu do druhého, kde sa síce stále niečo deje a nuda tu nemá šancu, ale predsa len by som vzhľadom na ambicióznosť zápletky očakával trochu viac. Film ale rozhodne povyšuje perfektná technická stránka, ktorá je vzhľadom na evidentne nie až tak veľký rozpočet špičková. Je príjemné vidieť, že niektorí tvorcovia aj s neporovnateľne nižším rozpočtom dokážu ponúknuť aj lepší vizuálny zážitok, než väčšina áčkovej konkurencie. Film sa síce odohráva v lacnejších lokáciách, ale vždy ho spestruje nápadité a pekné pozadie ozvláštnené o množstvo výborných momentov, napríklad taký pád vlaku. Za plus stále beriem aj ten pohľad z prvej osoby, ktorý sa síce stále nepoužíva tak často, ako by som chcel, ale v poslednej dobe sa mu získava čoraz väčšej pozornosti a aj v tomto prípade bol podaný dostatočne kvalitne. Ale možno je aj dobre, že v ňom nebol natočený celý film, takže film ponúkne aj dostatok sekvencií, v ktorých je predsa len prednejší dej a dá sa trochu lepšie zoznámiť s postavami, ktoré mi sadli. Dan Stevens je charizmatický sympaťák a Bérénice Marlohe sa mi tu teda veľmi páčila. Po akčnej stránke u mňa ale prevládajú trochu rozporuplné pocity, po vizuálnej stránke je perfektná, ale obsahovo mohla byť predsa len nápaditejšia a údernejšia, chcelo by to viac stretov s ľudskými protivníkmi, väčšinou sa strieľa len na drony a toto ma zase tak moc nezaujímalo. Ale celkovo určite musím hodnotiť dobre, mám rád tieto malé sci-fi, ktoré sa aj napriek obmedzenému rozpočtu snažia uspieť v konkurencii a síce by tu prospel prepracovanejší scenár a nápaditejšia akcia, ale aj tak sa môže Kill switch oprieť o výbornú zápletku, skvelý vizuál a sympatických hercov. 71% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama