Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Pierce je slavná lifestylová moderátorka, připodobňovaná ke slavné Oprah. Ryan už spoustu let neviděla své kamarádky, a tak se rozhodne pozvat je na dámskou jízdu v podobě výletu na hudební festival Essence v New Orleans. Těmito kámoškami jsou Sasha, bývalá novinářka z časopisu Time, která nyní vlastní bulvární časopis, ale finančně na tom není moc dobře. Další členkou je Lisa, zdravotní sestra a věčně upjatá matka, která od rozvodu neměla muže. A Dina, což je velice rázná a impulzivní žena, která miluje večírky a kterou právě vyhodili z práce, protože zmlátila kolegu, který jí omylem snědl jídlo. Všechny čtyři kamarádky si říkají Hedvábničky. Krátce po příjezdu do hotelu Sasha obdrží fotografii, na které Ryanin manžel Stewart líbá jinou ženu. Kamarádky to Ryan oznámí, ale ta připouští, že si je situace vědoma, a řekne ostatním, že se Stewartem chodí na terapie, kde řeší jeho nevěru. (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

Marze 

všechny recenze uživatele

Čtyři dlouholeté kamarádky vyrazí na festival do New Orleans. V tomto černošském filmu o tom, jaké to je být černoškou, o přátelství a radosti najdeme mnoho tance, drinků a romantiky. Asi třikrát jsem se zasmál, párkrát podprahový úsměv. Dávám 50% procent za průměrný film, který si asi oblíbí spíše ženy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ještě na tu "černou" dámskou jízdu zapomněli přibrat kominíka, aby téhle komedii protáhl komín, který se od poloviny filmu začal nebezpečně morálně ucpávat, následně nešel komediální tah. Nerozlučná čtyřčlenná parta černošských tygřic, co si říká Hedvábničky, je po pěti letech zase pohromadě. A má co dohánět. Holky v nejlepším věku nadržených čtyřicátnic vyráží na prestižní festival, kde by mohly nalézt "esenci" na jejich ztracené mládí, bujarost a zameškaný sexuální apetit. Dokud se film pohybuje v intencích odvázané bujarosti, kdy Regina Hall, Queen Latifah, Tiffany Haddish a Jada Pinquett Smith ze sebe dělají blbky utržené ze řetězu, je všechno fajn. Prostě se jejich trotlovinám a hláškám dá zasmát. Jakmile ale film přeřadí na vážnější notu, čímž se upomene, že k jeho vzniku bylo angažováno trio scenáristů, které do poloviny filmu nedodalo příběh, je zle. Najednou zde máme suchý chleba, na který se maže nechutnající manželská krize a nevěra v jednom, co se týká Reginy Hall, účastnice, jejíž sláva a popularita se dotýká všech pipin nalepených u tv obrazovek, které sledují, kterak jim erudovaně radí expertka na partnerské vztahy. Tak takhle ne. Film šel postupně úplně do háje. Film má ke dvěma hodinám, a jakmile přestal chrlit gagy, sprosté i originální, bylo to natahované nic. A je to velká škoda. Herečky totiž byly ve velké komediální ráži. A k ruce měly i špičkové služby make-up artist, tudíž všechny čtyři byly v rámci možností šukézní. Ovšem už od poloviny došly znatelně fóry, komedie bez gradace, jen nudné tlachání o ženské síle a přátelství až navěky, což vyústilo v uhozený a ničím zajímavý závěr. Vizuál a technická stránka je kvalitní. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že "Girls Trip" bude komédiou roka, ale malo to pár dobrých fórov, na ktorých som sa od srdca zasmial. Možno boli miestami celkom trápne, ale ak som sa smial, niečo na nich muselo fungovať. Neviem čím to je, ale komédie s černoškami sú úplne iné, ako keď sa stretne partia bielých kamošiek a idú sa zabávať. Najmä ak jednou z nich je Tiffany Haddish, ktorá v tomto filme dokopy hrá rovnako bláznivú ženskú ako som ju asi videl vždy. Jej afekt vie byť občas otravný, ale čo už? Keď sa dostane do miestnosti, tak ju proste celú zožerie aj s tapetami a kobercom. Jada Pinkett Smith je celkom okey a myslím si, že v tejto role sa našla, no najlepšie scénky filmu a najviac srdca si podľa mňa zobrala Queen Latifah. Jej postava je jednoznačne moja najobľúbenejšia a najviac aj celému filmu podľa mňa pridáva. A to napriek tomu, že hlavnou hrdinkou je tu práve Regina Hall, ktorá rieši svoj vzťah s Mikom Colterom. Za jedno pozretie to stálo, no nie je to film, ktorý by som označil ako komediálnu klasiku. Nerobí nič moc iné oproti bežným bláznivým komédiam. Ale zasmiať som sa zasmial. Hodnotenie: C+ ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zaujal především tím, že na čsfd má 44%, ale na Rotten tomatoes se pohybuje kolem 85%. Tak jsem si řekl, že si o tom udělám vlastní názor... Nu, je to trapná podprůměrná komedie, jenž spoléhá na uřvanost, chlípné sexuální fóry a nudnou nadsázku. Jinými slovy - peklo. (Ještě k tomu při těch "haha" scénách často hraje hudba jak z porna kategorie "MILF Big tits humping") Ale! V poslední třetině se film krapánek polepšil přidáním zajímavého elementu dramatu mezi hl. protagonistkami, který mě přesvědčil, že to nakonec zas až taková hrůza není. Ale je to furt špatný. Nezasmál jsem se ani jednou. A co se toho vysokého hodnocení na RT týče - buď mají Američané hrozný smysl pro humor, nebo prostě musím být Američanem, abych ten humor ocenil. Lepší 2* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude jen trapná komedie, což vlastně je, protože postavy jsou tu uřvané, což naprosto nesnáším, ale nakonec si uvědomíte, že ty charaktery nejsou až tak zlé a že je vaše osudy sem tam i zajímají. Alespoň u některých. A některé vtipy rozhodně nejsou špatné a smál jsem se u nich. Jen je to zbytečně dlouhé. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade je aj tých 47% príliš. Niečo tak hlúpe som už strašne dlho nevidel. Toto bolo proste zlé, ešte ja na pomery amerických party-komédií. Štvorica obmedzených žien sa vyberie pripomenúť si staré časy, no svojou falošnosťou si dokázali uchrániť svoje osobnosti. Jediným úprimným momentom celého filmu bola tá hádka vo vestibule hotela, kedy si dievčence aspoň konečne vykričali čo si aj tak po celý ten čas myslia jedna o druhej. Mimochodom, to bola asi jediná dobrá scéna celého tohto prepadáku. Takže moja 1* ide jedine tak za toto. Inak, naozaj hrôza - od scenáru, cez postavy až po povrchné dialógy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mezi Girls Trip a Rough Night prakticky není rozdíl...klasická šablona,kdy se nejlepší kamarádky leta neviděliy ať už z jakéhokoliv důvodu,se schází,aby prožily další velkou pařbu.Všichni jsou strašně cool a happy,ale realita je samozřejmě jiná a přes potřebné peripetie se vše dobere k poučnému konci...podobně jako Rough night i tady je poměrně silné ženské herecké obsazení,které je ovšem nevyužito a hlavní "hrdinky" se chovají většinu času jako totální hovada.Tady je vše navíc umocněno tím,že Girls trip je evidentně mířen na černosšské publikum (což vysvětluje vysoké hodnocení hlavně v Americe),takže nejčastější používané slovo je negr (jak se nejspíš všichni černoši oslovují) a odpovídá tomu i "humor",který je mnohdy neuvěřitelně stupidní a směřuje k nechutnosti.Cílové publikum to nejspíš dokáže ocenit,ale zbytek bude spíš trpět...40% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tomuhle rádoby komediálnímu peklíčku kraluje nechutnost a uřvanost. Těžko bych hledala něco, co by se tu dalo chválit. Nenapadá mě nic jiného, než že se tvůrci chtěli dámám tmavé pleti pomstít, když o nich natočili takhle přízemní film, který ke konci nezachránil ani záblesk myšlenky ve veřejném projevu moderátorky Ryan Pierce, v němž otevřeně přiznala zklamání ze svého manželství. (15%) ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Ako Girls Trip začal, započali aj moje obavy, že sa bude jednať o ďalší prúser typu á la Rough Night. Na moje potešenie nebolo tomu tak. Dve hodiny, nech akokoľvek neopodstatnené boli, boli naplnené vtipnými situáciami, klasicky nechutnými, a samozrejme gýčovými filmovými situáciami hlavne v treťom akte. Hlavné kvarteto je zábavné, role im pasujú perfektne, a čo je azda najhlavnejšie bol som investovaný do ich (predvídateľného) vývoja naprieč filmom. Girls Trip je neškodná zábava, ktorá len trvá dlhšie než by sa patrilo; inak spokojnosť od filmu od ktorého som nič nečakal. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Vskutku vydarená čierna ženská emancipovaná komédia. Tiffany Haddish kraľovala v kvartete kamarátiek. "You gotta do it like a Brazilian wax. Just yank everything out at once. Now, she gonna feel like her uterus is on the paper and she's gonna scream, but it's way better than waterboarding the bitch." ()

fiLLthe3DD odpad!

všechny recenze uživatele

Celé mi to dosti připomínalo filmový Sex ve městě - akorát s černoškami v hlavních rolích, jejichž přeafektované herecké projevy a rádoby vtipné přisprostlé hlášky byly natolik otravné, že ze snímku učinily nekoukatelnou hrůzu... Odpad! dávám jen výjimečně, ale tento film mě od začátku do konce s*al takovým způsobem, že jej s potěšením udělím :) ()

Milky. odpad!

všechny recenze uživatele

Další multikulti propaganda? Všimli jste si někdy, že multikulti znamená to samé, jako když děcko smíchá všechnu plastelínu dohromady? HNĚDÉ NIC!!! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Osobne ma to veľmi nabavilo.Pár krát som sa zasmial ale inak to malo dosť hluché mieste a väčšinu som sa nudil.Taká oddychová komédia na nudný večer. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nejen pánové, ale i dámy to umí pospolu pěkně rozjet. Čtyři přítelkyně rozjedou do New Orleans na hudební festival a když dorazí, začnou se tam dít věci. V originále se snímek v českém překladu jmenuje 'Dívčí výlet', avšak český distribuční název je tentokrát daleko výstižnější. Žádný jiný film ohledně námětu nemá takovou živelnou sílu, jako tento. Jedná se o filmové dílo, které  plně natočili afroameričtí tvůrci s afroamerickými herci zabývající se afroamerickými postavami a jejich světem. V kinech to mělo ohromný úspěch a to se nevyhnulo bez rasistických průpovídek na adresu bílých a typického fekálního humoru. Například asi pouze zde je možnost vidět dvě dámy močit z výšky na plnou ulici lidí. Samozřejmě nechybí sex a pro afroameričanky typická kulometná mluva. O pánských mejdanech vzniklo mnoho snímků, avšak dá se říct, že tento jediný dámský všechny ty pánské pohotově strčí do kapsy. Za celou takřka hodinovou stopáž je prostě zábava zaručena. A to má děj dokonce typickou romantickou šablonu s emočním moralizujícím projevem na samém konci příběhu, který dokáže chytit za srdce. Tím tom krapet zavání feminismem, ale ve skutečnosti je to přeci jen krapet jinak. Je krásně názorně poukázáno na vlastní ženskou hodnotu, kterou by si měly ženy ve vztahu s mužem za každou cenu chránit. Nic proti ničemu. Tohle je zatím nejlepší plně afroamerická komedie, jaká kdy vznikla, která si plně zaslouží uznání. ()

Reklama

Reklama