Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona de Caus (Karel Dobrý), jehož láska k venkovské dívce Katynce (Simona Zmrzlá) naplňuje netušeným štěstím i stravující vášní. Baron se vrací se svým sluhou (Jiří Lábus) z cest po světě, aby obnovil rybníky na svém panství. Jakožto moderní a osvícený člověk se životu místních vymyká. Středem jeho zájmu se stane nespoutaná a výjimečná rychtářova (David Novotný) dcera Katynka revoltující proti autoritám vášnivým uctíváním přírody a pohanských rituálů. Inteligentní a krásnou dívkou jsou okouzleni všichni, i učitel Voves (Jiří Maryško) a farář Fidelius (Jan Kolařík). Čím více se Katynka hastrmanovi přibližuje, tím více v něm rostou pochybnosti, zda jako člověk ve zvířeti a zvíře v člověku tentokrát obstojí. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Standey

Má to děj.. Podstata filmu je, že nejspíš Hastrman když někde bydlel, tak se mu naskytla nějaká slečna, kterou pak zabil, vzal si od ní duši.. Poté s Chuanem (Lábus) odjeli.. Stěhovali se zase jinam, a takto žil.. Jenže v této vesnici se fakt hodně zamiloval do té holky a nechtěl ji zabít.. Proto si ji vzal sebou a probudí ji v době, až nejspíš Hastrman uzná za vhodné - tzn. Čeká na dobu, kdy tam bude dobrý lid, který ho nebude kamenovat a může tam žít s tou jeho láskou (tou slečnou kterou uspal).. 

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Jsem z toho úplně v šoku. Skvělí herci, výborná hudba, zajímavé lidové písně. Simona Zmrzlá je neuvěřitelná. Ty oči!!! Seděl jsem u toho jak Alenka v říši divů. Havelka je pro mě odjakživa sympaťák a výborný herec. Tady odvedl perfektní práci a připravil neotřelou podívanou.

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

ZeldaZ

Súhlasím s votan99. Katynku barón neprebudí do sveta, ktorý nie je v jeho očiach krásny a dobrý. A tak Katynka stále spí.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Celý film mi přišel jak když souložíte Katynku, graduje to, a najednou vám řekne, že byla chlap. Možná je některý z těch alternativních konců lepší, asi každý, protože tohle byla tvůrčí smrt a lituju ztracenýho času.

votan99

votan99 (hodnocení, recenze)

tron

to se mi zdá jako přitažené za vlasy – on tam v té scéně kdy jí unáší říká něco ve smyslu, že jí probudí až svět bude lepší a harmoničtější místo. Takže když jí ještě neprobudil, tak z toho vyplývá, že ta doba ještě nenastala, zřejmá kritika toho co se s tou oblastí a světem stalo když se dívá na ta rypadla atd.

Schuebelbach

Schuebelbach (hodnocení, recenze)

tron

Vidite, to me ani nenapadlo, asi prave proto, ze jsem knihu cetl. Ale pokud to takto chape vicero (vetsina?) divaku, potom se autorum asi neco nepovedlo, protoze takhle to skutecne vyznit nemelo. Ve druhe casti romanu se totiz Hastrman stava pomerne krutym, brutalnim a nekompromisnim ekoteroristou.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Schuebelbach

Spoiler. Knihu som nečítal, ale z filmu sa ten záver tá pochopiť nielen ako zhnusenie nad zničenou prírodou, ale pokojne aj tak, že to hastrman ako veľkopodnikateľ/oligarcha všetko skúpil a teraz mu z toho robotníci robia mege-mega-mega obrovské jazero.

na příspěvěk reagoval Schuebelbach, votan99

Schuebelbach

Schuebelbach (hodnocení, recenze)

ZeldaZ

ad konec:

Ten konec je trochu dan knizni predloze. Ta ma totiz dve casti a ta druha se odehrava v soucasnosti. Havelka ji zcela vynechal a zbyla z ni jen ta uplne zaverecna scena. A JE TO DOBRE, ZE JI VYNECHAL - druha cast romanu je o moc slabsi nez cast prvni.

 

Takhle je to jednak upozorneni na nesmrtelnost hastrmana, ktery putuje staletimi, a jednak je ten zaber na znicenou krajinu upozorneni na ekologickou linii romanu a filmu. Linii, ktera je v romanu mnohem akcentovanejsi, sama kniha se jmenuje "Hastrman, zeleny roman".

na příspěvěk reagoval tron

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Tohle mi sedlo - a navíc naše - překvapení. Má to chybky, ale dají se odpustit. Karel Dobrý není dobrý, ale výborný :-) Kamera skvělá. 

Standey

Standey (hodnocení, recenze)

ZeldaZ

Konec jen dokresluje hloupost a nesmyslnost celého snímku. Tak stupidní film bez děje podtržený hloupými dialogy jsem už dlouho neviděl. A to mám Havelku rád, ovšem jako herce.

na příspěvěk reagoval rounen

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Tepající, silný, lyrický, vizuální a dechberoucí film! V té záplavě přihloupých komedií je Hastrman jako svěží vítr proudící po hladině rybníka a osvěžení v bouřce.

anti.rybka

anti.rybka (hodnocení, recenze)

Výborná knížka. Už se na film moc těším a Karel Dobrý jako hastrman je skvělá volba. 

na příspěvěk reagoval Sidonka

Uživatel anti.rybka smazal svůj příspěvek.

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama