Reklama

Reklama

Kursk

  • Francie Kursk (více)
Trailer 1

Film inspirovaný skutečnou katastrofickou událostí, ke které došlo v roce 2000 na palubě Kursku, sleduje poslední hodiny "nepotopitelné" ruské jaderné ponorky klesající na dno arktických vod Barentsova moře. Několik členů posádky přežije počáteční výbuch, včetně velitele Michaila Kalekova (Matthias Schoenaerts), na něhož doma čeká těhotná manželka (Lea Seydouxová) s dítětem. Začíná zoufalý boj s časem. Záchrannou operaci bohužel komplikuje zchátralé vybavení a byrokracie mezi Ruskem, Francií, Norskem a Británií, kdy se šéf britského námořnictva David Russell (Colin Firth) pokouší přesvědčit ruskou vládu, aby přijala zahraniční pomoc. (HBO GO)

(více)

Recenze (296)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Dramatické , výborně natočeno v té vodě . Obdivuhodné výkony herců v ponorce nebo kde to natáčeli . Mocní Ruského námořnictva je tam nechali zemřít !! Je to hrozné !! Je velmi dobře , že někdo o tom natočil film . Čest památce všem námořníkům , kteří zahynuli , nejen na Kursku . ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Vyniknou pouze Ivani a Natašky chlemtající pořád stakany vodky. Rusáci jsou pořád stejní. Nic je nezmění. Pořád si hrají na válku, přitom ve všem mají neskutečný bordel a zmatek. Co lze to prodají a pak se diví, že jim to chybí. Klasika. Hlavně pak natočit film o hrdinství posádky ponorky Kursk. A ono se nepovedlo. Nečekal jsem dokumentárně věrný film, ale ani tenhle mišmaš. Zápor: no ale, kde byla ruština? ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Skvelá dráma o nezabudnuteľnej tragédii. Pre milovníkov 'ponorkových filmov' must-watch film. Príbeh je napínavý, o to viac, pokiaľ človek neovláda reálie tregédie, či na nich už čiastočne zabudol. Všetko neznámi herci, neruského pôvodu, no s veľmi autentickým výkonom. Na rozdiel od Colina Firtha, ktorý sa do filmu absolútne nehodil. Nepatetickému záveru iste pomohlo, že to nie je hollywoodsky trhák, ale Belgicko-luxemburská produkcia. Jedna hviezda dole za pomerne jednoducho a politicky poňatý záver. Takáto vážna tragédia supertajnej ponorky iste neponúkala okamžite jednoduché riešenia záchrany a medzinárodnej pomoci. Po následnom googlení o tragédii sa však ukazuje, že záver zaváňajúci západnou propagandou vychádza z reálií. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Bejt to jen film o ponorce, tak jsou to 3* jak vyšitý, ale je to o KURSKU. To je taky zlomová událost moderních dějin. A když člověk zjišťuje, kolik se toho stalo a mohlo stát jinak, tak je to o to silnější film. Samozřejmě události zevnitř ponorky, před definitivní zkázou, jsou diskutabilní, ale líbilo se mi, že tam neni nikdo, takovej ten mega hrdina, co všechny zachrání a všechno vyřeší. Jen těžko se člověk smiřoval s tím, že to dopadne, tak jak to dopadlo, když to věděl předem, tak pořád tak nějak fandil tomu, že alespoň někdo přežije. Zpracování super, zahraný taky, atmosféra jak měla bejt. Za mě slušný 4* a URČITĚ DOPORUČUJU ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo myslel, že se v Rusku od dob Černobylu něco změnilo, tomu Kursk vezme veškeré iluze. Máme tu skupinu námořníků v havarované ponorce na dně oceánu, hromadu šrotu tvářící se jako záchranný modul a arogantní ruskou admiralitu odmítající mezinárodní pomoc, ptotože přece obětujeme raději pár desítek životů, než abychom se ponížili přijetím pomoci od někoho, kdo má odpovídající vybavení. Samozřejmě se zde hraje hodně na city, zoufalé manželky bez přístupu k informacím, smutné dětské oči a podobně film trochu sráží. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny filmu mi pořád něco padalo do oka. Já... já vážně nevím, co říct/napsat. Pořádný útok na chlapské emoce. Snad jen, brilantně natočený přežívák. Jeden z mála, kdy jsem byl napnutý až do konce, i když jsem dobře věděl, že nepřežil nikdo. A taky tvůrci skvěle zachytili ten dusivý pocit bezmoci rodin, zahraničních záchranářů a vlastně i samotných námořníků na Kursku. Člověku se chce říct: Sakra, když nemáte prachy na pořádné vybavení, neposílejte lidi na vodu, pod vodu, do vzduchu a do kosmu! A když něco poserete, spolkněte tu svou zatracenou sovětskou hrdost a přijměte zahraniční pomoc! Nevím, jestli závěrečný moment, kdy děti v kostele nepodaly ruku admirálovi, se zakládá na pravdě, ale dost mě vzal za srdce. Takové filmy by se prostě MĚLY točit. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film...Chudáci chlapi z námořnictva ani nemuseli sloužit za socialismu, aniž by možná oni sami i diváci věděli, že mocnost se na ně egoisticky vysere i v kapitalismu...V jistých chvílích se chování ruských představitelů podobá aktuální a ted' už hodně slavné minisérii Černobyl...Silný moment v závěru během i po pietním pohřbu. ()

Mersis 

všechny recenze uživatele

Další ukázka demence ruského velení a toho, jak velení sere na lidi co pod nima slouží. Místo aby se přijala pomoc, tak se mlží a lže, jako v případě Černobylu a dalších průserů tohoto dementního státu. ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání. Vinterberg se utápí ve stereotypech. Je to předvídatelné, trochu nuda. Postavy nemají hloubku. Nam mnogo- co je 20 morjaků a naša strana bolšaja, u nas ne nádo ždať pomošč u inostancev. Morjaky geroji - pajut do konca morjackuju piesnju. Padouchové - velení, politbiro … Ale jsou čestné výjimky. Náznaky lidskosti jsou však potlačeny v zárodku. Hvězdu za kameru. Thomasi - příště lépe!... ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet z nedávnej minulosti pretavený na strojový film, bez výraznejších emócii (aj keď sa tvorcovia o to snažia). Plusom tzv. európsky pohľad bez zbytočných hollywoodskych patosov a taktiež slušný herci. O ponorkách sme už videli oveľa lepšie filmy. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímky s ponorkami mám rád, ale žiaľ tento snímok je taký.. proste nejaký iný. Bez emócií, bez podmorského dobrodružstva, príbeh nebaví až nudí. Pravdepodobne je to tým, že Luxembursko nemá námorníctvo a Belgicko malo tak maximálne batyskaf. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

V Rusku je to známá věc ,lidský život nemá pro stát velkou hodnotu.Táhne se to už dob Stalina,který jim to vtloukal za pomocí donucovacích prostředků do hlavy.A přesto,že se zdá ,že už uplynulo hodně času tak neuplynulo dost na to,aby zcela změnilo myšlení lidí.Ale konec konců nebudeme chodit daleko.U nás se myšlení taky mění pomalu a některé zvyky nám proto nezmizely. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Umělé jak panna puberťáka, rádoby politicky korektní jako senilní opilec (náš prezident). Snímek boduje jen v záběrech vojáků bojujících o přežití. Jinak je to fraška. ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Dlouho na mě žádný film tak nezapůsobil. Ono je docela těžký natočit film o něčem, o čem každý ví jak to dopadne. Ale tvůrci se toho zhostili se ctí. Vzpomněl jsem si jak jsem jako kluk sledoval zprávy o Kursku a doufal, že se podaří někoho zachránit. Těžko si představit co museli námořníci prožít. Z role von Sydowa až mrazilo, výborný výkon. Tady je film trochu podhodnocen, přece jenom má u nás stále Rusko mnoho příznivců. ()

Reklama

Reklama