Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chung Lee (Bin Hyeon) je Čosonským princem, který byl unesen do říše Čching. Rád pije, smiluje se a hraje hazardní hry. Je také výborným šermířem. Jeho starší bratr Young Lee (Tae-woo Kim) nastoupí na trůn a přivede Chunga zpět do Čosonu. Vrací se po více než 10 letech a brzy je nucen postavit se monstrům, které řádí v noci. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (28)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na to, že se vlastně jedná o obyčejnou zombie rubačku, to bylo neúměrně dlouhé. Nějaký příběh tu sice byl, ale ta rádoby politická linka prosvištěla mimo mě. Nicméně to je možná tím, že korejská či čínská historie mi nic moc neříkají. Pokud došlo na rvačky s nemrtvými, tak se bylo zpočátku na co dívat, ale i to začalo být časem monotónní. Navíc to, jak hlavní hrdina procházel zástupy zombíků jako nůž máslem, mi začalo lézt trochu na nervy. Alespoň že masky byly na úrovni. Kouknout se na to dá, ale že bych nějak jásal, to říct nemůžu. Každopádně nebylo by vůbec od věci investovat nějaký peníz do něčeho podobného v našich resp. evropských či hollywoodských podmínkách. Třeba Křížové výpravy řízlé zombie hororem by nemusely být vůbec od věci. 55% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No tato doba a k tomu hladní demo ni, áno démoni, lebo v tejto dobe ešte zombie nepoznali. Vyzeralo to celkom super, ale to rozhodne nebolo, lebo niekde milí moji nastala chyba, či v scenári alebo v réžii a to naozaj zásadná. Masky super, pol filmu taký tak ale potom prišla scéna, kde zlý chlapec bol jeden z démonov a ten sa netvaril kislo a nepritomne, ten to tam rubal mečom ci viedol démonov k dalšim krokom. A tu sa naskytla otázka, prečo? Bol sviňa ako človek a prečo ho hned urobiť super sviňou i ako zombie? Pardon démona? Gore efektov neúrekom, masky celkom super i ta vybíjaná, len tie lietajúce postavy na motívy tiger a drak som naozaj vidieť nepotreboval. Je to za 2* viac si tento film nezaslúži i keď sa tváril silno megalomansky. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to ještě přišlo jakš takš zajímavé (navzdory tomu, že středověká korea mě, narozdíl třeba od japonska, vůbec nerajcuje).. postupem času se z toho ale začala stávat čím dál tím více ubíjející pruda a ke konci už jsem netrpělivě odpočítával minuty do konce.. Monotónní děj, patos devalvovaný tak, že naprosto ztrácí sílu, nekonečné protahování každé druhé scény, atd.. Mix tohodle všeho z toho dělá neukoukatelnou záležitost (a to už jsem korejskou kinematografií ostřílenej ).. Jsem zvědavý jak se s víceméně stejným tématem popere netflixovský Kingdom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Producenti Train to Busan servírují historický horor, kde Čínská Dynastie bude čelit agresivním Zombie. Rozhodně velmi originální počin, jak je u Korejců zvykem, který je vizuálně propracovaný, herecky působivý ( Elita ve složení Bin- Hyeon a Jang Dong-Gun válí opět) a samotná akce je velmi fajn, zombie mají supr masky. je to slušně napínavé, lehce krvavé a hlav ulítne dostatek. Jediný problém je v tom, že film je především historický film, takže se zaměřuje i na problémy tehdejší doby, což né každého může bavit, ale mně to nevadilo, protože jsem v Asii už zběhlý. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vaším zločinom je ničnerobenie.“ Ak sa vám páčil (o rok mladší) netflixácky seriál Kingdom, mali by ste byť spokojní. Aj vo filme ide o krvavý boj o trón skombinovaný so zombies nákazou. Seriál a film sú si veľmi podobní nielen scenárom a postavami (nechýba vtipný hrdinov poskok), ale i vizuálom (kostýmy, výprava, rekvizity). Rozdiel je najmä v tom, že vo filme je priestor odohrávania obmedzený na menšie miesto, nie na celú krajinu. Seriál ma každopádne bavil o jednu (štvrtú) hviezdu viac. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Objevuje se zde i historická postava korunního prince Hyomyeong (효명세자, 1809 - 1830), skutečné historické postavy korejských dějin, narozené pod jménem Yeong Yi (영 이) a posmrtně přejmenované na krále Munjo, kterou dle původních záměrů filmových tvůrců představoval jihokorejský herec Joo-hyeok Kim. A i když se nejednalo o roli tolik zásadní, filmové tvůrce zaskočila zpráva o hercově předčasném úmrtí. Ta jej zastihla na silniční vozovce během automobilové nehody 30. 10. 2017. V roli korunního prince, tedy v té malé roli, ale za to tolik sledované a v zásadě kontroverzní, se tak objevuje jihokorejský herec Tae-woo Kim. (Conspi)

Reklama

Reklama