Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chung Lee (Bin Hyeon) je Čosonským princem, který byl unesen do říše Čching. Rád pije, smiluje se a hraje hazardní hry. Je také výborným šermířem. Jeho starší bratr Young Lee (Tae-woo Kim) nastoupí na trůn a přivede Chunga zpět do Čosonu. Vrací se po více než 10 letech a brzy je nucen postavit se monstrům, které řádí v noci. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Producenti Train to Busan servírují historický horor, kde Čínská Dynastie bude čelit agresivním Zombie. Rozhodně velmi originální počin, jak je u Korejců zvykem, který je vizuálně propracovaný, herecky působivý ( Elita ve složení Bin- Hyeon a Jang Dong-Gun válí opět) a samotná akce je velmi fajn, zombie mají supr masky. je to slušně napínavé, lehce krvavé a hlav ulítne dostatek. Jediný problém je v tom, že film je především historický film, takže se zaměřuje i na problémy tehdejší doby, což né každého může bavit, ale mně to nevadilo, protože jsem v Asii už zběhlý. 70% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zkoušet zombie apocalypsu v prostředí středověké Koreje se zdálo jako fajn nápad, ale opak je pravdou. Hyeon Bin jako vždy výborný, jeho herecké i akční schopnosti baví, jenže když ten film je tak strašně nablblý scénaristicky jako béčko/céčko, navzdory hvězdnému obsazení. Navíc je to šíleně repetitivní a zábavy relativně málo kromě první třetiny, fakt zklamání, Bin by měl dávat bacha na to, co za projekty si vybírá. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vaším zločinom je ničnerobenie.“ Ak sa vám páčil (o rok mladší) netflixácky seriál Kingdom, mali by ste byť spokojní. Aj vo filme ide o krvavý boj o trón skombinovaný so zombies nákazou. Seriál a film sú si veľmi podobní nielen scenárom a postavami (nechýba vtipný hrdinov poskok), ale i vizuálom (kostýmy, výprava, rekvizity). Rozdiel je najmä v tom, že vo filme je priestor odohrávania obmedzený na menšie miesto, nie na celú krajinu. Seriál ma každopádne bavil o jednu (štvrtú) hviezdu viac. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Já bych to neviděl vůbec nějak černě, ba právě naopak ... Je tedy pravda, že Zombie téma osobně beru vždy spíše jen jako povedenou, nebo trapně odbytou taškařici .. ovšem zde, to zcela originální a velmi zdařilé využití zombíků v rámci akce zneužití moci veřejného činitele .. Celý ten nápad se mi moc líbil .. fíííha, dost dobrý .. u mě tedy spokojenost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu vím, že zombíci jsou to poslední, co by mě ve filmech přitahovalo. A tak, když už jim dám náhodou šanci, musí to mít pořádný důvod. Tady jím je Hyun Bin. A přestože mě on bavil, a bavilo mě dostat k němu ještě dalšího svého oblíbence, film zůstává o ničem. Takových krásných, akčních, zajímavě až geniálně napsaných historických příběhů jsem viděla, že tak nějak nevidím důvod, proč by se mi měl líbit tenhle. Je v podstatě bez nápadu, bez překvapení, vytvořený zřejmě pouze s jediným úmyslem... zombíci v paláci, to je nápad! Pro mě ale dost suchej. 2,5* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Objevuje se zde i historická postava korunního prince Hyomyeong (효명세자, 1809 - 1830), skutečné historické postavy korejských dějin, narozené pod jménem Yeong Yi (영 이) a posmrtně přejmenované na krále Munjo, kterou dle původních záměrů filmových tvůrců představoval jihokorejský herec Joo-hyeok Kim. A i když se nejednalo o roli tolik zásadní, filmové tvůrce zaskočila zpráva o hercově předčasném úmrtí. Ta jej zastihla na silniční vozovce během automobilové nehody 30. 10. 2017. V roli korunního prince, tedy v té malé roli, ale za to tolik sledované a v zásadě kontroverzní, se tak objevuje jihokorejský herec Tae-woo Kim. (Conspi)

Reklama

Reklama