Reklama

Reklama

Snafu: V háji jako obvykle

  • Čína Hidden Strike (více)
Trailer

VOD (1)

Úkol zněl jasně – za každou cenu ochránit civilisty pod palbou. Jackiemu Chanovi a Johnu Cenovi v roli elitních vojáků v tomhle filmu není co závidět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jak to nejlépe shrnout? Promarněný potenciál. Duo Jackie Chan a John Cena funguje opravdu dobře a jejich dynamiku jsem si náramně užíval, ale je toho proklatě mááááááááálo! Celé se to zaobaluje ve zbytečném patosu sirotků války, vztahu s odloučenou dcerou a v nudných záporácích, přičemž trvá skoro polovinu filmu, než se naši dva hrdinové dají do kupy... POLOVINU! Když jsou spolu na scéně, tak to šlape jak hodinky. Jackieho svižnost, hravost a obratnost střídá Cenova údernost, neomalenost a hrubá síla. Být to kratší, údernější a bez zbytečný zátěže okolo, tak jsem vlastně nadšený. Ale aspoň se ve mě probudil ten malý kluk, když jsem viděl jak starý Jackie vyvádí furt ty stejné brykule a jeho kreativita a nápaditost pro akci je furt stejně skvělá. Dalo mi to chuť si pustit zase ty starý pecky s touto legendou! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

S ohliadnutím na to, že Hidden Strike mal postupne asi 5 rôznych názvov, prechádzal náročnou post produkciou, roky ležal v trezore a úprimne som myslel, že sa ho nikdy nedočkám, tak relatívne fajn. Prvá polovica zoznamuje s dejom, postavami, prostredím, je vcelku vážna a úprimne nie moc zaujímavá, Druhá už prepne do klasickej chanovskej akčnej komédie, pre tentokrát skôr buddy typu keďže Jackiemu zdatne sekunduje John Cena, a tá je o dosť lepšia. Dej je primitívny, dialógy plné klišé, spracovanie a tech. stránka vzhľadom na utratené milióny nič moc (neviem koľko sa natáčalo vonku ale viacero scén pôsobí nechutne digitálne, CGI a akoby boli celé natočené pred zeleným plátnom). Jackie už má bližšie k 70ke ako k 60ke, takže je jasné že v akcii a bitkách nemôže mať takú bláznivú choreografiu ako za mladi, ale na svoj vek predvedie stále slušné kúsky (vrcholom je scéna s penou). John Cena je omnoho viac doma v humorných scénach než v dramatických (v ktorých absolútne nefunguje) a s Jackiem mali dokopy počas filmu vcelku fajn chémiu. Záverečná scéna s kamiónmi, kde išli fyzikálne zákony na dovolenku pobavila, podobne ako aj making of zábery pri záverečných titulkoch, na ktorých vidno že Cena (a aj Chan) si natáčanie tejto jednorázovej čínskej odbočky od Hollywoodu (určite veľmi solídne zaplatenej) vcelku užíval a je škoda, že niektoré z jeho improvizácií v dialógoch sa nedostali aj do finálnej verzie filmu. Vo výsledku: pohodová jednohubka na odreagovanie. 55-60% ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Film má dvě jasně oddělené poloviny, a je velká škoda, že ta první část trvá tak dlouho. Upřímně jsem čekal, že k propojení hlavních postav dojde po nějaké úvodní akci, ale že bude celá ta akce trvat přes 40 minut, to by mě vážně nenapadlo. Bohužel tak první půlka trpí na to, že díky absenci různého pošťuchování a rozdílnosti hlavních postav, tedy klasiky u Jackieho filmů, a je to tak bohužel docela nuda, protože ani humor se nedostaví, stejně tak chybí klasické Jackieho triky. V druhé půlce už ale všechno tohle je. Dojde k propojení Ceny a Jackieho, a už je to prostě další klasická Chanovka, kdy už je pochopitelně vidět, že Jackie není nejmladší a pomáhají mu různá lana, ale pošťuchovní je fajn, akce v rámci možností také, a celkově vás to v klidu přenese do zlaté éry Jackieho filmů. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Ze začátku takový tuctový digitální akčňák, který někde mezi třetinou a polovinou přejde v typický jackiechanovský akční buddy movie. Jackieho kung-fu a akrobatické kousky už sice nejsou co za mlada, ale  pořád jsou napádité a navíc jsem zaznamenal určité zlepšení v oblasti vtipných hlášek. Takže nakonec jsem byl celkem spokojený (i když zrovna konec mi přišel spíše slabší:-) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné akční béčko, kde nechybí hlučné akční sekvence, působivé bitky, humor a občas nějaká ta hláška. Herci až na Chana sice spíše druholigoví, ale to vůbec nevadilo. Námět stokrát stejný, ale zpracování dobré a pár nápadů (např. motor z rakety), fakt dobrých. Dialogy nebyly vyloženě debilní, hudba ušla. Za mne spokojenost a 70% k tomu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení exteriérové scény na jihovýchodě Číny došlo k sesuvu půdy a část produkčních vozů zaplavila řeka bahna. Nikdo nebyl vážně zraněn, ale produkce byla na pár dní pozastavena. (Geralt z Rivie)
  • Scény z Blízkeho východu boli natáčané na zástupných miestach v Číne. Film sa natáčal už v lete 2018. (Arsenal83)

Reklama

Reklama