Reklama

Reklama

M. Night Shyamalan uvádí zcela nový thriller inspirovaný komiksem, nazvaný Skleněný. Spojuje tak dva samostatné úspěšné filmy Vyvolený (2000) a Rozpolcený (2016). Z filmu Vyvolený se vracejí herecké hvězdy Bruce Willis v roli Davida Dunna a Samuel L. Jackson jako Eliah Price, známý pod pseudonymem Pan Skleněný. Z thrilleru Rozpolcený se objevuje James McAvoy, který ztvárňuje roli Kevina Wendella Crumba a jeho vícenásobné identity, jež v sobě ukrývá. A právě narušeného Crumba se svými 24 osobnostmi sleduje v novém fantasy thrilleru David Dunn, který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (20)

  • M. Night Shyamalan vložil celých 20 milionů amerických dolarů na rozpočet ze svých vlastních zdrojů. Studio zainvestovalo další 80–100 milionů dolarů na celosvětovou reklamu. Podobně to udělal i u předchozího filmu Rozpolcený (2016). (Kinofil)
  • Režisér M. Night Shyamalan sám vybíral barvy k  jednotlivým postavám. „Pro Davida Dunna jsem zvolil zelenou, protože symbolizuje ochranu, pro The Beast symbolizuje okrová mnišské roucho někoho, kdo chce ‚očistit zlomené‘. Mr. Glass má purpurovou barvu značící májestátnost“ okomentoval své rozhodnutí. (TaNya_)
  • David Dunn (Bruce Willis) má jméno a příjmení, které začíná na stejné písmeno D. Je to odkaz na komiksové superhrdiny, kterým také jméno a příjmení začíná na stejné písmeno např. Peter Parker, Bruce Banner, Matt Murdock, Reed Richards. (tyzmrde)
  • Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) má v sobě 23 osobností a pak přibude 24. Ve filmu Rozpolcený (2016) jich bylo natočeno 9 a v Skleněný 20. Nikdy se neukázali všechny osobnosti v jednom filmu. (BadExHuman22)
  • M. Night Shyamalan říká, že původní střih filmu měl dobu téměř tři a půl hodiny. „Trochu ho ořezal“ tím, že z filmu vystřihl 33 osobností Kevina Crumba (James McAvoy). (blans)
  • Scénář filmu obsahoval 134 stran. (blans)
  • Nemocnice, kde byl film natočen, byla skutečná psychiatrická nemocnice, která se nachází ve městě Allentownu ve státě Pensylvánie. (rafix)
  • Natáčelo se od 2. října do 4. prosince 2017 v Pensylvánii. (Varan)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama